Τρίτη 17 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Νέα απεργία σήμερα και αύριο

Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε χτες η διοίκηση της ΑΕΔΙΚ

Συνεχίζουν τον αγώνα τους, για να ματαιώσουν την ιδιωτικοποίηση της Διώρυγας Κορίνθου, οι εργαζόμενοι σε αυτήν. Από τα μεσάνυχτα άρχισε η δεύτερη από τις δύο 48ωρες απεργίες, που κήρυξε το Σωματείο Ναυτικών της Διώρυγας. Εκτός από τη ματαίωση του ξεπουλήματος της "Ανώνυμης Εταιρίας - Διώρυγα Κορίνθου" (ΑΕΔΙΚ), οι εργαζόμενοι απαιτούν να ληφθούν άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύουν οι ίδιοι, αλλά και τα πλοία που τη διαπλέουν.

Χτες η διοίκηση της ΑΕΔΙΚ προσέφυγε, για άλλη μια φορά, στα δικαστήρια, προκειμένου να εμποδίσει την απεργία. Με προσφυγή της προς το Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, ζήτησε να κηρυχτεί παράνομη η απεργία και ταυτόχρονα να ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωσε τους εργαζόμενους (αφορούσε την 48ωρη απεργία που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή και το σκεπτικό ήταν ότι ο αγώνας των εργαζομένων για την εξασφάλιση στη δουλιά και στην ασφάλεια της ζωής τους δεν μπορεί να είναι παράνομος). Ζητούσε, επίσης, αναστολή ισχύος της προηγούμενης απόφασης, γιατί έχει κατατεθεί έφεση εναντίον της.

Το δικαστήριο (πρόεδρος η κ. Γκουρογιάννη) δε δέχτηκε να συζητήσει το πρώτο από τα αιτήματα καθώς υπήρχε η προηγούμενη απόφαση, ενώ έκρινε ως απαράδεκτα, χωρίς νομικό έρεισμα και νομική βάση τα άλλα δύο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ