Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΙΛΙΣΙΑ ΟΙ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
στους σεισμόπληκτους

Μας προβλημάτισε η διοργάνωση του ίδιου του Φεστιβάλ σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βρίσκεται ο λαός της Αθήνας και η νεολαία του, τόνισε ο Ν. Σοφιανός σε συνέντευξη Τύπου. Γι' αυτό καταλήξαμε στο να μετατρέψουμε το Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε μια μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης και συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους

  • Σε τετραήμερη μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης στους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό της Τρίτης 7 Σεπτέμβρη μετατρέπεται το φετινό 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".
  • Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του Φεστιβάλ θα διατεθούν στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), ως μια συμβολική κίνηση στήριξης της προσπάθειας αποκατάστασης των σχολικών συγκροτημάτων που επλήγησαν.
  • Επιδίωξη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ είναι αυτή η μεγάλη διοργάνωση του Φεστιβάλ να δώσει ώθηση στο ηθικό του λαού και της νεολαίας της Αθήνας. Με ψηλά το κεφάλι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, να διεκδικήσουν αυτά που ανήκουν στους εργαζόμενους και τη νεολαία.
  • Ταυτόχρονα, η ΚΝΕ ανακοίνωσε τη διοργάνωση ενός ακόμα δεκαήμερου αλληλεγγύης και πολιτιστικής παρέμβασης στους καταυλισμούς, στις αρχές του Οκτώβρη.

ΣΕΛ.  5


11.00 Μ.Μ.
Αεροπορική τραγωδία

Το πρωθυπουργικό "Φάλκον" έχασε τα πηδάλια πτήσης και έπεσε σε περιδίνηση, ενώ πετούσε σε ύψος 23.000 πόδια κοντά στο Βουκουρέστι. Αποτέλεσμα: Από τους 13 επιβαίνοντες, έξι νεκροί, ανάμεσά τους ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης


ΣΕΛ.  3
Ούτε μια δραχμή από τον κρατικό προϋπολογισμού δε δίνει η κυβέρνηση για την ενίσχυση ανέργων και εργαζομένων, που χτυπήθηκαν από το σεισμό. Το κόστος υλοποίησης των μέτρων, των οποίων διεκδικεί τη "δόξα", θα επιβαρύνει τους ίδιους τους Οργανισμούς (ΟΕΚ, ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, άλλα ασφαλιστικά ταμεία), που συντηρούνται από τις εργατικές εισφορές! Στην εξειδίκευση των μέτρων, από τον υπουργό Εργασίας, χτες, περιλαμβάνεται και η "γενναία" επιδότηση εργοδοτών για προσλήψεις πληγέντων με μερική απασχόληση!


ΣΕΛ.  8   -   9
Σε γνώση της κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών ήταν διάφορες αυθαιρεσίες σε πολλά από τα κτίρια που κατέρρευσαν, με πρώτο και καλλίτερο αυτό της "ΡΙΚΟΜΕΞ". Εξάλλου με βάση τους ελέγχους του ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι το βράδι της Δευτέρας 34.000 κτίρια έχουν κριθεί ακατοίκητα.


ΣΕΛ.  6  -   7,    10   -   11
Η παράδοση της ΕΥΔΑΠ στο ιδιωτικό κεφάλαιο είναι μια εγκληματική πράξη, διότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο με τεράστιες επιπτώσεις στην τιμή αλλά και στην ποιότητα του νερού που πίνουμε κάθε μέρα, στους βιολογικούς καθαρισμούς και στις υπόλοιπες ζωτικής σημασίας δραστηριότητες της επιχείρησης για τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ να γίνει αγώνας όλων.


ΣΕΛ.  3
Η "καρδιά" του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος "χτυπάει" αύριο σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου, με τις συγκεντρώσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου και Νησιών ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης, με τη νέα εν κρυπτώ παράταση της συμφωνίας για την παραμονή των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, την οποία πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ