Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9699

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υπερκαλύφθηκε ο στόχος της Οικονομικής Εξόρμησης

Η ΚΕ του ΚΚΕ ανακοίνωσε την υπερκάλυψη του πανελλαδικού στόχου της Οικονομικής Εξόρμησης και σημειώνει τη δυνατότητα, με το τελικό κλείσιμο, να υπερκαλύψουν το πλάνο τους όλες οι Κομματικές Οργανώσεις, χαιρετίζοντας όλους εκείνους, που ενίσχυσαν το ΚΚΕ και διαβεβαιώνοντάς τους ότι η ενίσχυσή τους θα πιάσει τόπο.


ΣΕΛ.  3

ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΩΠΟ νεολαίας και εργαζομένων

Δυναμώνουν σε όλη τη χώρα οι κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις από φοιτητές, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους από πολλά σωματεία

Δυναμώνουν οι πρωτοβουλίες που παίρνουν από κοινού φοιτητές, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία. Χτες οι κινήσεις που ανακοινώθηκαν στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη έρχονται να προστεθούν σε αντίστοιχες που γίνονται στην Αθήνα και σε πολλές ακόμα πόλεις, αναδεικνύοντας ότι η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού και πρωταρχικά της εργατικής τάξης.

Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υπερπροβάλλει και να αξιοποιήσει όλους τους υποτακτικούς συμμάχους που έχει στην προσπάθειά της να παραδώσει την εκπαίδευση στις ορέξεις του κεφαλαίου, ορθώνεται η απάντηση της νεολαίας και των εργαζομένων. Με σταθερό βήμα χτίζουν τη δική τους συμμαχία ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ενάντια στο νόμο πλαίσιο, στα νέα βιβλία της αμάθειας κι όλα τα μέτρα που ιδιωτικοποιούν κι υποβαθμίζουν την εκπαίδευση των παιδιών της εργατικής τάξης. Τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι φοιτητές κι οι σπουδαστές, που προετοιμάζουν παράλληλα νέο συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη.


ΣΕΛ.  8   -   10

Eurokinissi

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε διαδήλωση του ΚΚΕ!

Με χημικά και κλομπ, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν, χτες, αναίτια και απρόκλητα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, έξω από το δημαρχείο της Αθήνας, ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στον δήμαρχο Ν. Κακλαμάνη. Το ΚΚΕ δεν τρομοκρατείται και δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να υποστείλει τη σημαία της πάλης κατά των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και της συμμετοχής της χώρας μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς, που αποδεικνύονται επικίνδυνοι για όλους τους λαούς, τόνισε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος και κάλεσε το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη και αλληλεγγύη.


ΣΕΛ.  6   -   7


ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κινητοποίηση μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη

Σε πανελλαδική σύσκεψη καλεί το ερχόμενο Σάββατο η ΠΑΣΥ στη Λάρισα, ενώ, μεθαύριο, Παρασκευή, πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη «ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ».


ΣΕΛ.  21
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ
Δυσβάσταχτο «χαράτσι» για το εμβόλιο

Εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών αλλά το κόστος χρεώνεται στις πλάτες των εργαζομένων, αφού θα πληρώνεται απ' τα Ταμεία με πιθανή συμμετοχή των ασφαλισμένων κατά 25%.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ