Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9926

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Υπεύθυνοι οι ανταγωνισμοί και οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών

Τα προβλήματα στην περιοχή των Βαλκανίων έχουν συγκεκριμένες αιτίες, που πηγάζουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον ανταγωνισμό για οικονομική και στρατιωτική κυριαρχία. Οι κομμουνιστές βουλευτές σφυροκόπησαν την κυβερνητική πολιτική για τα Βαλκάνια, κατά την ενημέρωση της υπουργού Εξωτερικών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.


ΣΕΛ.  7
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Επικοινωνιακή συγκάλυψη της άγριας λιτότητας

Ο υπουργός Υγείας προσπάθησε να συγκαλύψει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, που προκαλεί ανυπέρβλητες δυσκολίες στην πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων σ' αυτήν. Επίσης δεν έγινε δυνατό να καμουφλαριστεί η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και η αφαίρεση δικαιωμάτων, όπως απαιτούν οι προσαρμογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


ΣΕΛ.  11

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ για το δικαίωμα όλων στη μόρφωση
  • Στην Αθήνα η συγκέντρωση των μαθητών στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, των φοιτητών στις 12 μ. στα Προπύλαια
  • Στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές στις 11 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, οι φοιτητές στις 11.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο

Σήμερα, σε πολλές πόλεις, βγαίνουν στους δρόμους από κοινού μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, γονείς και εργαζόμενοι. Στο δίκαιο αγώνα για το σχολείο και το πανεπιστήμιο που έχει ανάγκη η νεολαία και ο λαός και όχι η πλουτοκρατία. Για ενιαία αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους.

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων παιδιών τους, βρίσκονται οι γονείς. Χτες, με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών Γονέων Αθήνας, Πειραιά, Αττικής, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή. Οι γονείς κατέθεσαν υπόμνημα, με το οποίο αποκαλύπτουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Παιδεία, σχετικά με τις υποδομές, τους εκπαιδευτικούς, τα νέα μέτρα στην προσχολική αγωγή, το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων, τη γιγάντωση της παραπαιδείας και την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.


ΣΕΛ.  14  -  15


ΦΛΩΡΙΝΑ
Συνοροφύλακας σκότωσε μετανάστη

Συνοροφύλακας πυροβόλησε και σκότωσε, με μια σφαίρα στην πλάτη, 45χρονο Αλβανό μετανάστη, που μαζί με συμπατριώτες του είχαν μπει στη χώρα μας, αναζητώντας μεροκάματο.


ΣΕΛ.  19
ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Στη μέγκενη των ανατιμήσεων και της υπερχρέωσης

Σημαντικές ανατιμήσεις σε εκατοντάδες είδη πρώτης ανάγκης διαπιστώνει ακόμα και η Στατιστική Υπηρεσία, ενώ τα λαϊκά νοικοκυριά προσφεύγουν όλο και περισσότερο στον τραπεζικό δανεισμό.


ΣΕΛ.  16
ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, αφιερωμένων στα 90χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, οι ΚΟ του ΚΚΕ τιμούν την επέτειο.


ΣΕΛ.  8  -  9
ΖΩΝΙΑΝΑ ΚΡΗΤΗΣ
Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίστηκαν μέχρι χτες αργά το απόγευμα οι έρευνες της Αστυνομίας στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ