Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9948

Η πολιτική του ΚΚΕ για τη ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ της ναυτιλίας, της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, των λιμανιών
  • Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συνδιαμορφώνουν και εφαρμόζουν τόσα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στη ναυτιλία, τα λιμάνια και τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία είναι βαθιά αντεργατική, αντιλαϊκή.
  • Οι εξελίξεις στη ναυτιλία και την ακτοπλοΐα αποδεικνύουν ότι από τη μία αυξάνονται τα κέρδη και η δύναμη των εφοπλιστών και από την άλλη χειροτερεύει η κατάσταση των ναυτεργατών και γενικότερα των εργαζομένων.
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο δρόμο που έστρωσε το ΠΑΣΟΚ, προωθεί την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, με την παράδοση στα διεθνικά μονοπώλια των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) ΟΛΠ και ΟΛΘ, ενώ σχεδιάζει παραχωρήσεις και συμπράξεις για όλο το λιμενικό σύστημα.
  • Η συρρίκνωση και η εγκατάλειψη της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας καταστρέφει ένα βασικό τομέα ανάπτυξης, που κάτω από διαφορετικές συνθήκες μπορεί να δώσει πολλαπλά οφέλη στην εργατική τάξη, το λαό γενικότερα.
  • Οι στρατηγικοί τομείς της ναυτιλίας, της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και τα λιμάνια θα λειτουργούν προς όφελος των εργαζομένων μόνο στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, με κοινωνική κρατική ιδιοκτησία στα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Σε αυτό το πλαίσιο συγκροτούνται ενιαίοι - εθνικοί φορείς στη ναυπηγοεπισκευή, στην ακτοπλοΐα, στα λιμάνια, που θα αναπτύσσονται για τη λαϊκή ευημερία.

ΣΕΛ.  12   -   13

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ - Παντού το μήνυμα της απεργίας

Τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη κατέλαβαν χτες με μια αιφνιδιαστική ενέργεια τα ταξικά συνδικάτα και η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. Εδωσαν έτσι μια πρώτη αποφασιστική απάντηση σε μια ακόμα πλευρά της αντεργατικής πολιτικής του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, όπως αυτή εκφράζεται στις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ. Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξορμήσεις των ταξικών δυνάμεων στους χώρους δουλιάς και στις γειτονιές σε ολόκληρη τη χώρα, φέρνοντας το μήνυμα ξεσηκωμού για την απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  14  -  16


«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Να γίνει πανεργατικό ζήτημα

Την ανάγκη διεκδίκησης δημόσιου εθνικού αερομεταφορέα και της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων από σύσσωμο τον ελληνικό λαό, υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΟΣΠΑ.


ΣΕΛ.  19
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΓΔΜ
ΗΠΑ και ΕΕ οξύνουν προβλήματα

Η επίσκεψη του Μάθιου Νίμιτς δεν έφερε τίποτα νέο στην κατεύθυνση μιας δίκαιης λύσης στο πρόβλημα του ονόματος της FYROM.


ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Στη Βουλή η υπόθεση των Πακιστανών μεταναστών

Την εγκληματική επίθεση σε βάρος των Πακιστανών μεταναστών, που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Αιγάλεω, φέρνουν στη Βουλή, με Ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  17
Πτώση πολεμικού αεροσκάφους

Πτώση μονοθέσιου αεροσκάφους «F-16» σημειώθηκε χτες το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρα Χαλκιδικής, βόρεια της Αλοννήσου. Νεκρός ο πιλότος.


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ