Στη μέγκενη των περικοπών και της στάσης πληρωμών της κυβέρνησης στην Υγεία, της σύνθλιψης των παροχών, βρίσκονται για μια ακόμα φορά οι ασφαλισμένοι. Απ' τις 16 Μάη, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί διακόπτουν τη διενέργεια εξετάσεων με πίστωση στους ασφαλισμένους δέκα ασφαλιστικών ταμείων που τους οφείλουν χρήματα από το 2010. Πρόκειται για τα Ταμεία: ΟΠΑΔ (τομέας ΤΥΔΚΥ), ΟΑΕΕ, ΕΤΑΠ - ΜΜΕ (τομέας ΤΣΕΥΠ), ΕΤΑΑ (τομέας Νομικών και ΤΣΑΥ) και πέντε τομείς του ΤΑΥΕΚΩ (ΤΑΠΟΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑ - τραπεζών, ΤΑΠΗΣΑΠ, ΤΑΠΕΤΕ και ΔΕΗ).
Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων καταγγέλλει την πολιτική του ΟΠΑΔ και της κυβέρνησης απέναντι στους ασφαλισμένους, την τραγική υποβάθμιση της υγειονομικής τους περίθαλψης. Καταγγέλλει ότι οι συνταξιούχοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν απ' τη σύνταξή τους φάρμακα, γιατρούς και άλλες υπηρεσίες Υγείας και αν και έχουν υποβάλει εδώ και μήνες - μετά από γραφειοκρατικές διαδικασίες απίστευτης ταλαιπωρίας - τους λογαριασμούς στον ΟΠΑΔ, αυτός αρνείται να τους δώσει τα χρήματα με διάφορες δικαιολογίες. Τονίζει ότι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις έχουν πάρει δάνεια για να αγοράσουν φάρμακα ή άλλες υπηρεσίες Υγείας, ενώ άλλοι αδυνατούν να τα αγοράσουν, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ίδια τους τη ζωή.
Στο μεταξύ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) ανακοίνωσε χτες ότι σταματάει την άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, μετά την έναρξη των πληρωμών των οφειλών του Ταμείου για το 2010.
Την τροποποίηση της υπάρχουσας σύμβασης εργασίας των εργαζομένων του «Κυανού Σταυρού» και τη μείωση των μισθών τους επιχειρεί να επιβάλει η εργοδοσία της κλινικής.
Τις προηγούμενες μέρες η εργοδοσία του «Κυανού Σταυρού» κάλεσε τους εργαζόμενους σε διαβούλευση για τη μείωση των μισθών τους και την τροποποίηση της σύμβασής τους, με το... αιτιολογικό μάλιστα ότι ήδη έχουν υψηλές αποδοχές! Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί έως το Δεκέμβρη του 2010 και απ' τους τέσσερις μήνες του 2011 έχουν πάρει μόνο κάποια έναντι.
«Δεν υπογράφουμε καμία αλλαγή στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΟΣΝΙΕ. Δεν υπογράφουμε την καταδίκη μας. Δε διαπραγματευόμαστε τη ζωή των παιδιών μας και της οικογένειάς μας», διαμηνύει στην εργοδοσία με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ). Σε σύσκεψη με τη Σωματειακή Επιτροπή των Εργαζομένων του Κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας αποφασίστηκε να μην υπογράψουν οι εργαζόμενοι τις μειώσεις μισθών και να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία στις 11 Μάη.
«Οι εργοδότες του κλάδου της ιδιωτικής Υγείας, με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας της κυβέρνησης, επιχειρούν συντονισμένα να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους, εκμεταλλευόμενοι την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία», αναφέρει η ανακοίνωση. «Στήνουν τους εργαζόμενους, με τις κατάλληλες νομοθετικές πράξεις και την τρομοκρατία, για να τους πυροβολήσουν στον τοίχο και τους ζητάνε να πατήσουν οι ίδιοι τη σκανδάλη! Απαιτούν να χάσουν οι εργαζόμενοι το μισθό τους και το μεροκάματό τους, προκειμένου να μη μειωθεί η κερδοφορία τους», υπογραμμίζει η ΟΣΝΙΕ.
Καλεί σε ενωμένο αγώνα διεκδικώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, για πλήρη, σταθερή δουλειά, απαγόρευση των απολύσεων, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, υπογραφή της ΣΣΕ της ΟΣΝΙΕ, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Χτυπήθηκαν 3 εργαζόμενοι
Οι υγειονομικοί μπροστά στο υπουργείο βρήκαν τα ρολά κατεβασμένα και παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, που άρχισαν να χτυπάνε «στο ψαχνό» με τα γκλοπ, όταν οι υγειονομικοί επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο για να δώσουν υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία. Η επίθεση των ΜΑΤ συνεχίστηκε με ρίψη χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Χτυπήθηκαν τρεις εργαζόμενοι. Δυο εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας. Ο ένας είχε χτυπηθεί από γκλοπ στον αυχένα και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Ο δεύτερος εργαζόμενος είχε αναπνευστικά προβλήματα. Στην επίθεση των ΜΑΤ χτυπήθηκε στο κεφάλι και εργαζόμενος του νοσοκομείου «Σωτηρία», τον οποίο μετέφεραν στο σπίτι του συνάδελφοί του.
Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να «πνίξει» τη διογκούμενη αγανάκτηση των υγειονομικών για τα αποτελέσματα της πολιτικής της στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, μετά την εισβολή των αστυνομικών που συνέλαβαν την εφημερεύουσα γιατρό του «Αττικόν», των «ράμπο» της Υγείας και τις Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις στο «Αλεξάνδρα» και το «Ασκληπιείο», επιστράτευσε χτες και τα ΜΑΤ. Αποδεικνύοντας ότι τα αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία πηγαίνουν χέρι χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και την κρατική καταστολή.
Διακριτή ήταν η παρουσία των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής που συμμετείχαν με δικό τους πανό: «Οχι στη συγχώνευση και το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων. Δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό» και με πλαίσιο ενάντια στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους υγειονομικούς, όλο το λαό να βγάλουν συμπεράσματα, ότι όσο συνεχίζεται η πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα και τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις τόσο θα καταπατούνται και θα ανατρέπονται τα δικαιώματα των ασθενών και υγειονομικών. Να παλέψουν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία, για ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής, πανελλαδικά ανεπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες του, σύγχρονα εξοπλισμένο. Για χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος και την εργοδοσία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια, πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση κάθε πληρωμής για την Υγεία κ.ά.
Απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μάη στις 9 π.μ. σε τέσσερα νοσοκομεία, αλλά και στην απεργία στις 11 Μάη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.
Η πορεία των εργαζομένων κατέληξε στη Βουλή όπου βρήκαν για μια ακόμα φορά παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις. Οι εργαζόμενοι παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω απ' τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα: «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Υγεία», «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος περιορίστηκε στο ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στα κόμματα.
Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για συρρίκνωση των μονάδων κοινωνικής φροντίδας μέσα από την ενοποίηση της προνοιακής πολιτικής με την υπαγωγή της στις αρμοδιότητες ενός μόνο υπουργείου και την ενοποίηση των φορέων και των προνοιακών ιδρυμάτων, παρουσίασε χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Ο Α. Λοβέρδος επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να εμπλέκονται 5 υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας, Εσωτερικών, Παιδείας και Υγείας) στην προνοιακή πολιτική καθώς έτσι δημιουργούνται δυσλειτουργίες. Ανακοίνωσε, λοιπόν, ότι αρμόδιο θα πρέπει να είναι ένα υπουργείο, πιθανά το Υγείας.
Αναφερόμενος στο χώρο των φορέων πρόνοιας, παρουσίασε ότι σήμερα υπάρχουν 101 ΝΠΔΔ και πολλά ιδιωτικά (συνολικά πάνω από 400). Αντί αυτής της πολυδιάσπασης, όπως είπε, θα πρέπει να υπάρξει ενοποίηση.
Προβάλλοντας τα υπαρκτά προβλήματα που δημιούργησε η ίδια η πολιτική που εφάρμοζαν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (διέλυσαν τους δύο ενιαίους φορείς με πανελλαδική διάρθρωση που υπήρχαν και ανέθεσαν τη λειτουργία των δομών κοινωνικής φροντίδας στην Τοπική Διοίκηση κ.ά.), έρχονται τώρα στο όνομα της ενοποίησης να υλοποιήσουν την πολιτική του μνημονίου. Αλλωστε με την ενοποίηση, στο πλαίσιο της πολιτικής υποχρηματοδότησης, πολλές από αυτές θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, για να ανθίσουν στη συνέχεια επιχειρηματικές επενδύσεις.
Αποκαλυπτικό παράδειγμα της πολιτικής που προωθείται χρόνια τώρα και των στόχων της είναι το ζήτημα - τέθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης - της δημιουργίας δημοσίου Κέντρου Αποκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς το μοναδικό κτίριο, που θεμελιώθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια για να παίξει αυτό το ρόλο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, παραμένει στα μπετά, αφήνοντας πεδίον δόξης λαμπρό για τη δημιουργία ιδιωτικών κέντρων αποκατάστασης (ήδη δύο στη Θεσσαλονίκη).
Σε ΚΑΤ, «Αιγινήτειο», «Τζάνειο» και στη λεωφόρο Καβάλας στο ύψος του «Αττικόν», καλεί εργαζόμενους, νέους, γυναίκες για να στείλουν μήνυμα καταδίκης των νέων μέτρων, για να πάψει η Υγεία να αποτελεί χρυσοπληρωμένο εμπόρευμα
«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέες, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες,
Να μην επιτρέψουμε το έγκλημα σε βάρος της Υγείας των παιδιών μας, των γονιών μας και των οικογενειών μας.
Η κυβέρνηση, με τις νέες άγριες περικοπές στη χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας, μειώνει τα νοσηλευτικά κρεβάτια, αυξάνει τα ράντζα, μειώνει το προσωπικό, οδηγεί σε ελλείψεις ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.
Επιβάλλει νέα χαράτσια για εξετάσεις, εισιτήρια και πληρωμές για φάρμακα.
Προχωράνε ολοταχώς το κλείσιμο και τη συγχώνευση τμημάτων και νοσοκομείων, μονάδων του ΙΚΑ κλπ., καταργούνται νοσοκομειακά κρεβάτια, αλλά και οργανικές θέσεις προσωπικού. Ο,τι απομείνει (και τα λίγα ...νέα που θα δημιουργηθούν) θα κοστολογούν και θα πουλάνε ακριβότερα τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς - πελάτες για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής στο κάλεσμά του.
Επισημαίνει ταυτόχρονα: «Αλύπητα θυσιάζονται τόσο το δικαίωμα όλου του λαού για υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων - υγειονομικών προκειμένου να ...φουσκώσουν κι άλλο οι τσέπες των μεγαλο-κλινικαρχών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
Σήμερα, η εξέλιξη της επιστήμης και η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας δίνουν τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες του λαού στην Υγεία. Αρκεί να πιστέψουμε στην τεράστια δύναμη του συλλογικού αγώνα για να αποκρούσουμε την επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική».
Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες να στείλουν μήνυμα απόρριψης και καταδίκης των νέων μέτρων, σε ξεσηκωμό, για να πάψει η Υγεία να αποτελεί χρυσοπληρωμένο εμπόρευμα - πηγή κέρδους για ιδιωτικές και «δημόσιες» υπηρεσίες Υγείας.
Ακόμα να δώσουν μαχητικό, βροντερό «παρών» στην πανελλαδική απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 του Μάη, στις 10 π.μ. στην Ομόνοια. Προσυγκέντρωση: 9 π.μ. πλ. Κλαυθμώνος.
Το νέο κρούσμα κυβερνητικού αυταρχισμού χτες όπου οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν τη συγκέντρωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Νέο κρούσμα κυβερνητικού αυταρχισμού μετά την τρομοκρατική σύλληψη της συναδέλφου στο Αττικό.
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποίησε τις δυνάμεις καταστολής για να χτυπήσει τη συγκέντρωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, έξω από το υπουργείο Υγείας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ένταση του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να βάλει φρένο στις αγωνιστικές τους διαθέσεις, για να θωρακίσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας του λαού στα χέρια τους.
Να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, να συμμετέχουν στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει το επόμενο διάστημα και να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό. Να μην επιτρέψουν το έγκλημα της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας των παιδιών τους, των γονιών τους, των οικογενειών τους.
Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας. Κανένας μόνος του. Ολοι μαζί μπορούμε. Αρκεί να συντονιστούμε, μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΗ, 9.00 π.μ.: Στα νοσοκομεία Αιγινήτειο, ΚΑΤ, Τζάνειο και στη Λεωφόρο Καβάλας στο ύψος του Αττικού.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ».
Το φάρμακο - εμπόρευμα, η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα στον κλάδο του φαρμάκου δεν εξασφαλίζουν ούτε τους εργαζόμενους ούτε τους ασθενείς
Και η περίπτωση του ΙΦΕΤ αναδεικνύει πως όσο το φάρμακο αποτελεί καπιταλιστική ιδιοκτησία τόσο οι εργαζόμενοι του κλάδου, όσο και οι ασθενείς θα είναι έρμαια των «ορέξεων» των φαρμακοβιομηχάνων, θα είναι θύματα της ανταγωνιστικότητας και της ανταποδοτικότητας των επιχειρήσεων. Το ΙΦΕΤ λειτουργεί σαν μια ΔΕΚΟ, όπου το ρόλο του καπιταλιστή παίζει το κράτος...
Για παράδειγμα: Το ΙΦΕΤ υποτίθεται ότι εισάγει μοναδικά και ακριβά φάρμακα στην καλύτερη δυνατή τιμή. Ωστόσο οι τιμές - στην Ελλάδα και παγκόσμια - καθορίζονται από τους φαρμακοβιομήχανους και από τις κυβερνήσεις, στα μέτρα της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Επίσης σε περίπτωση που μια φαρμακοβιομηχανία έπαυε την εισαγωγή ενός σκευάσματος επειδή δεν τη συνέφερε, αναλάμβανε το ΙΦΕΤ να το εισάγει, αλλά σε πολλαπλάσια τιμή. «Παίζει», δηλαδή, αναγκαστικά με τους όρους της αγοράς. Επίσης η μονάδα παραγωγής συριγγών στην Κόρινθο, που ανήκει στο ΙΦΕΤ βρίσκεται εδώ και χρόνια (σ.σ. από το 1997) σε φθίνουσα πορεία, παρά την καλή ποιότητα των συριγγών, διότι οι τιμές τους ήταν περίπου διπλάσιες από τον ανταγωνισμό. Για τον ίδιο λόγο το Μάη του 2009 το «ΙΦΕΤ ΑΕ» συγχωνεύτηκε με μια άλλη ΔΕΚΟ, την «Ελληνική Βιομηχανία Νοσοκομειακού Υλικού ΑΕ» (ΕΛΒΙΟΝΥ) με μοναδική τεχνολογία στην παραγωγή και αποστείρωση συριγγών, επιβαρύνοντας το ΙΦΕΤ με σωρευμένες ζημίες 9 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, πριν μερικούς μήνες, 17 εργαζόμενοι της ΕΛΒΙΟΝΥ πετάχτηκαν στο δρόμο, με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ να ισχυρίζονται ότι οι προσλήψεις τους ήταν... παράνομες διότι δεν πέρασαν από ΑΣΕΠ κι ας δούλευαν εκεί για χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας και της ανταποδοτικότητας, τα νοσοκομεία αδυνατούν να ξοφλήσουν τα χρέη τους προς το ΙΦΕΤ, ενώ τόσο για αντιρετροϊκά σκευάσματα, όσο και για το διάλυμα «Tamiflu» για τη γρίπη Η1Ν1 το κράτος δεν έχει καταβάλει το κόστος παραγωγής και διάθεσής τους.
Τη λειτουργία του ΙΦΕΤ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αποδέχονται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των σωματείων του ΙΦΕΤ και του ΕΟΦ (ΠΑΣΚΕ), αλλά και η ΔΑΚΕ στο ΙΦΕΤ. Τώρα η πλειοψηφία του σωματείου του ΙΦΕΤ ζητάει να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο του ΙΦΕΤ κατά 10 εκατ. ευρώ και καλύπτει την κυβέρνηση λέγοντας πως είναι διατεθειμένη να τα δώσει αλλά αντιδρά το σωματείο του ΕΟΦ, το οποίο επίσης ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει στηθεί στις πλάτες των εργαζομένων για να τους αποπροσανατολίσουν από την ουσία, να τους διασπάσουν και να μπουν εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα τους.
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμάκου και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) υπερασπίζεται το δικαίωμα στη δουλειά όλων των εργαζομένων και τους καλεί να παλέψουν για έναν Κρατικό Φορέα παραγωγής, εισαγωγής, διακίνησης και έρευνας φαρμάκου στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας. Ακόμη και τα 10 εκατ. ευρώ να δοθούν σήμερα, η λειτουργία του ΙΦΕΤ σαν επιχείρηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους ασθενείς.