Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΚΥΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ»
Απαιτεί μειώσεις μισθών

Την τροποποίηση της υπάρχουσας σύμβασης εργασίας των εργαζομένων του «Κυανού Σταυρού» και τη μείωση των μισθών τους επιχειρεί να επιβάλει η εργοδοσία της κλινικής.

Τις προηγούμενες μέρες η εργοδοσία του «Κυανού Σταυρού» κάλεσε τους εργαζόμενους σε διαβούλευση για τη μείωση των μισθών τους και την τροποποίηση της σύμβασής τους, με το... αιτιολογικό μάλιστα ότι ήδη έχουν υψηλές αποδοχές! Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί έως το Δεκέμβρη του 2010 και απ' τους τέσσερις μήνες του 2011 έχουν πάρει μόνο κάποια έναντι.

«Δεν υπογράφουμε καμία αλλαγή στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΟΣΝΙΕ. Δεν υπογράφουμε την καταδίκη μας. Δε διαπραγματευόμαστε τη ζωή των παιδιών μας και της οικογένειάς μας», διαμηνύει στην εργοδοσία με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ). Σε σύσκεψη με τη Σωματειακή Επιτροπή των Εργαζομένων του Κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας αποφασίστηκε να μην υπογράψουν οι εργαζόμενοι τις μειώσεις μισθών και να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία στις 11 Μάη.

«Οι εργοδότες του κλάδου της ιδιωτικής Υγείας, με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας της κυβέρνησης, επιχειρούν συντονισμένα να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους, εκμεταλλευόμενοι την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία», αναφέρει η ανακοίνωση. «Στήνουν τους εργαζόμενους, με τις κατάλληλες νομοθετικές πράξεις και την τρομοκρατία, για να τους πυροβολήσουν στον τοίχο και τους ζητάνε να πατήσουν οι ίδιοι τη σκανδάλη! Απαιτούν να χάσουν οι εργαζόμενοι το μισθό τους και το μεροκάματό τους, προκειμένου να μη μειωθεί η κερδοφορία τους», υπογραμμίζει η ΟΣΝΙΕ.

Καλεί σε ενωμένο αγώνα διεκδικώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, για πλήρη, σταθερή δουλειά, απαγόρευση των απολύσεων, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, υπογραφή της ΣΣΕ της ΟΣΝΙΕ, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ