Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ωράριο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Αμαλίας πραγματοποίησαν, χτες το απόγευμα, παιδαγωγοί - συμβασιούχοι και μόνιμοι υπάλληλοι - στους παιδικούς σταθμούς, μαζί και σύλλογοι γονέων, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας κατά 10 ώρες. Νωρίτερα η Ομοσπονδία εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ) είχε κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας μόνο για το προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς.

Η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση των 40 ωρών εργασίας τη βδομάδα για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο. Ειδικά για το προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς, που σήμερα δουλεύουν 30 ώρες τη βδομάδα, θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στους ίδιους και στα παιδιά.

Στο πλευρό των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς βρέθηκαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, και ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών αρνήθηκαν σε εκπρόσωπο των ταξικών δυνάμεων στην Ομοσπονδία, της ΔΑΣ, να μιλήσει στους εργαζόμενους. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι έχει κηρυχθεί 48ωρη απεργία για τις 9 και 10 Μάη από την ΠΟΕ ΟΤΑ και πάλι μόνο για το προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ