Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΝΟ
Υπονομευτής των ναυτεργατικών συμφερόντων

Ανέστειλε αιφνιδιαστικά τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα ξεκινούσαν στις 18 Μάη

Την αναστολή της προχτεσινής της απόφασης για 24ωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα ξεκινούσαν στις 18 Μάη, αποφάσισε χτες η πλειοψηφία της ΠΝΟ. Οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού σε έκτακτη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας αποφάσισαν να αναστείλουν την προχτεσινή απόφαση με πρόσχημα, την επιστολή που έστειλε χτες νωρίς το πρωί στην ΠΝΟ ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γ. Διαμαντίδης, ενημερώνοντας ότι επικύρωσε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ακτοπλοΐα με τις αυξήσεις κοροϊδία 1,5% για το 2010 και 1% για το 2011, που είχε συμφωνήσει η πλειοψηφία με την Ενωση Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Σε ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις της ΠΕΜΕΝ, του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και της ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων) επισημαίνουν πως «για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΠΝΟ με τη στάση της υπονομεύει το σύνολο των προβλημάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων που δέχονται επίθεση στα δικαιώματά τους από την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του, της πολιτικής επιστράτευσης, της «μαύρης» - ανασφάλιστης εργασίας, της υπονόμευσης και ανατροπής των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Τα τρία ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους σε συστράτευση με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων σε κάθε εργασιακό χώρο, να απομονώσουν τις δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, να συμμετέχουν στην οργάνωση και περιφρούρηση της απεργίας στις 11 Μάη, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ