Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΗΣΑΠ
Με αγώνες απαντούν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας

Από την χτεσινή κινητοποίηση
Από την χτεσινή κινητοποίηση
Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στον Ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του ΗΣΑΠ διαμαρτυρόμενες για τις επιθέσεις που δέχονται στα δικαιώματά τους από την ιδιωτική εταιρία ΟΙΚΟ.Μ.Ε.Τ. που έχει αναλάβει το έργο της καθαριότητας του ΗΣΑΠ. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν τα ταξικά κλαδικά σωματεία Καθαριστών Καθαριστριών Νομού Πειραιά και Αθήνας. Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν ο Νίκος Ξουράφης πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η επιχείρηση, από το Δεκέμβρη του 2010 έχει προχωρήσει στην απόλυση 100 και πλέον εργαζομένων ρίχνοντας το βάρος των απολύσεων στον ΗΣΑΠ. Παράλληλα, μέσα από εκβιαστικά διλήμματα, η επιχείρηση τις υποχρέωσε από 8ωρη σε 6ωρη απασχόληση με τη σύμφωνη γνώμη, όπως καταγγέλλουν τα κλαδικά σωματεία, του επιχειρησιακού σωματείου και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, παραμονές του Πάσχα η εργοδοσία απαίτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση χάνοντας όλα τα δικαιώματά τους και να υπογράψουν εκ νέου σύμβαση ενός μήνα με την εταιρία ενοικίασης εργαζομένων kluh ΑΒΑΞ που αναλαμβάνει το έργο καθαριότητας του ΗΣΑΠ.

Μιλώντας στις εργαζόμενες η Μαργαρίτα Ρεΐση, πρόεδρος του κλαδικού σωματείου Πειραιά, αφού κατήγγειλε τον υπονομευτικό για τα συμφέροντα και των συγκεκριμένων εργαζομένων ρόλο της ΓΣΕΕ, της ΟΙΥΕ και του επιχειρησιακού σωματείου, τις κάλεσε να συστρατευτούν στο ΠΑΜΕ και οργανωμένα να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με πρώτο βήμα τη συμμετοχή τους στην απεργία και την συγκέντρωση στις 11 Μάη.

Μετά τη κινητοποίηση οι εργαζόμενες πήγαν στα γραφεία της ΟΙΚΟ.Μ.Ε.Τ. διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει αλλά οι εκπρόσωποι της εταιρίας δεν εμφανίστηκαν στην επιχείρηση. Στη συνέχεια αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους τις προσεχείς ημέρες διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες, να μην καταργηθεί η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις, να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από τον ΗΣΑΠ και να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ