Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
«Φουλάρουν» οι μηχανές για την επιτυχία της απεργίας
  • Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην Ομόνοια
  • Στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στον ηλεκτρικό σταθμό

Με στόχο να γίνει η απεργία στις 11 Μάη αρχή νέων αγώνων για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις, με στόχο να μη μείνει τίποτα όρθιο, προκειμένου η πλουτοκρατία να θωρακίσει τα κέρδη της, οι ταξικές δυνάμεις ξεδιπλώνουν με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση τους ώστε το ταξικό απεργιακό κάλεσμα να φτάσει σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, όπου ζει και αναπνέει η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στον ηλεκτρικό σταθμό.

Mε αιχμή την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ) δίνει τη μάχη της απεργίας στους χώρους δουλειάς. Ηδη, έχουν συγκεντρωθεί παρατηρήσεις και προτάσεις εργαζομένων πάνω στο προσχέδιο της ΣΣΕ και με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες οι ταξικές δυνάμεις συζητούν για την ανάγκη στις 11 Μάη ο κλάδος να δείξει τη δύναμή του και τις αγωνιστικές του προθέσεις. Ηδη μια σειρά ΔΣ σωματείων (όπως στη «ΦΑΜΑΡ» και στην «Boehlinger») έχουν συνεδριάσει για την προετοιμασία της απεργίας, ενώ οι σωματειακές επιτροπές στις μεγάλες φαρμακαποθήκες (ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΣΥΝΦΑ) κουβεντιάζουν με τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα της μαζικής και μαχητικής συμμετοχής. Σε ανάλογη δραστηριότητα έχουν προχωρήσει όλοι οι κλάδοι με συσκέψεις, περιοδείες, γενικές συνελεύσεις, εξορμήσεις, συζητήσεις κλπ.

Στη Χαλκίδα, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας πραγματοποίησε σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας με τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων, ιδιαίτερα γυναικών, από τα σούπερ μάρκετ, τα πολυκαταστήματα και τα γραφεία. Εγινε πλούσια συζήτηση για την αναγκαιότητα της συσπείρωσης και οργάνωσης της πάλης ενάντια στη σαρωτική και βάρβαρη πολιτική στο σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Στη Θεσσαλία

Κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στην απεργία στις 11 Μάη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία, απηύθυνε, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ). Οπως υπογράμμισε ο Π. Λιόλιος, γραμματέας του ΕΚΛ, «η κρισιμότητα της απεργίας στις 11 Μάη είναι πολύ μεγάλη». Και τόνισε: «Να κάνουμε την απεργία αρχή νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, με δυνάμωμα της οργάνωσης και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω».

Για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ πραγματοποιούνται και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας περιοδείες σε χώρους δουλειάς, εξορμήσεις σε εργατικές συνοικίες, συσκέψεις, συνεδριάσεις διοικήσεων σωματείων και γενικές συνελεύσεις, όπου παίρνονται αποφάσεις συμμετοχής και πρωτοβουλίες για την οργάνωση της κινητοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ