Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ»
Νέο μπαράζ απολύσεων

Το 2010 η πολυεθνική είχε απολύσει συνολικά 85 εργαζόμενους

Σε πέντε απολύσεις εργαζομένων προχώρησε, μέσα στον περασμένο Απρίλη, η εργοδοσία του καταστήματος «Πράκτικερ», στη Λάρισα, με πρόσχημα «τη μειωμένη απόδοσή τους στην εργασία». Τις απολύσεις καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων «Πράκτικερ» Λάρισας. Σημειώνεται, δε, ότι το τελευταίο διάστημα η πολυεθνική έχει προχωρήσει σε 27 απολύσεις συνολικά σε όλα τα καταστήματά της.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο, μεταξύ των άλλων, σημειώνει: «Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι ο πραγματικός λόγος των απολύσεων είναι ο μειωμένος τζίρος. Μετά από κερδοφορία πολλών ετών, η "Πράκτικερ" αποφάσισε ότι όσοι την βοήθησαν να γίνει το νούμερο ένα στον κλάδο, της είναι πλέον βάρος και φροντίζει με γοργούς ρυθμούς να απαλλαγεί από εμάς. Καταδικάζουμε τη στάση αυτή και την θεωρούμε απαράδεκτη!»

Και υπογραμμίζει: «Καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμους. Το δρόμο της αλληλεγγύης και του αγώνα ή το δρόμο της ανοχής και της σιωπής, που θα οδηγήσει αναπόφευκτα και σε άλλες απολύσεις.

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη, όλοι οι συνάδελφοι να αναλογιστούν τη σοβαρότητα της κατάστασης που βρισκόμαστε και που αφορά το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους και να αποφασίσουν ότι ο μόνος δρόμος είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας κατά των απολύσεων.

Γι' αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους στην απεργία στις 11 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ