Τρίτη 9 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η κάλπη είναι έτσι κι αλλιώς πολιτική

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο,τι πολιτικά μηνύματα ήταν να δοθούν, δόθηκαν στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο δεύτερος γύρος δεν έχει πολιτικά μηνύματα για τα κόμματα, απλώς θα δούμε ποιοι τελικά θα εκλεγούν στους δήμους και περιφέρειες που επαναλαμβάνεται η διαδικασία.

Τα παραπάνω υποστήριξε ένας εκ των «πολιτικών αναλυτών» χτες το πρωί στη ΝΕΤ. Ομως, η τοποθέτησή του είναι εκ του πονηρού. Γιατί, ουσιαστικά, καλεί τον κόσμο που επέλεξε πραγματικά να στείλει μήνυμα καταδίκης των κομμάτων της πλουτοκρατίας στον πρώτο γύρο, να σκύψει το κεφάλι στο δεύτερο γύρο και να εγκλωβιστεί και πάλι σ' αυτά τα κόμματα (που στην πλειοψηφία των δήμων και περιφερειών θα «αναμετρηθούν» στο δεύτερο γύρο). Ο «αναλυτής» καλεί τον κόσμο να αποδυναμώσει όποια δύναμη απέκτησε στον πρώτο γύρο, καλεί τον κόσμο να ψηφίσει «πρόσωπα» που θα τον διοικήσουν, λέγοντας ότι, τάχα, ο δεύτερος γύρος των εκλογών δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα και πολιτικό μήνυμα.

Είναι παγίδα. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία που στον πρώτο γύρο έριξαν στην κάλπη τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κι ακόμα περισσότεροι, πρέπει να πορευτούν και στο δεύτερο γύρο με την ίδια πολιτική στάση. Γιατί και αυτή η κάλπη είναι έτσι κι αλλιώς πολιτική. Και στο δεύτερο γύρο ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού!

Στις υπηρεσίες του συστήματος

«Χαιρετίζουμε τη νεολαία της αποχής», δήλωσε μεταξύ άλλων προχτές το βράδυ ο Αλέκος Αλαβάνος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για «ένα αποτέλεσμα που δεν είναι καλό». «Δεν τους πείσαμε. Περιμένουμε πολλά από αυτούς», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης, που είχε βέβαια ήδη σπεύσει να ξεκαθαρίσει ότι οι προσδοκίες του δεν απειλούν τη ρίζα του προβλήματος. Κι αυτό, αφού ξεκαθάρισε πως εξακολουθεί να πιστεύει «στην ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση επειγόντως πριν η ζημιά για τη χώρα γίνει ανεπανόρθωτη». Ξεκαθάρισε δηλαδή το ρόλο που αναλαμβάνουν τα αναχώματα (ειδικά) σε περιόδους έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης ώστε ο λαός να μένει εγκλωβισμένος σε μια παθητική δυσαρέσκεια και να μην κάνει την οργή του δύναμη αντίστασης και αντεπίθεσης. Ρόλος κρίσιμος για τη διάσωση του εκμεταλλευτικού συστήματος και, γι' αυτό, ρόλος που θα αναβαθμιστεί, αφού η αστική τάξη επενδύει σημαντικά στον αποπροσανατολισμό και τη σύγχυση των λαϊκών στρωμάτων και ελπίζει, αφού δεν μπορεί να τα έχει στο πλευρό της, τουλάχιστον να μην τα έχει απέναντί της. Δηλαδή, ενεργά μέλη του οργανωμένου και αντιμονοπωλιακού κινήματος.

Προβοκατσιούλες...

Ερώτηση δημοσιογράφου προς «δημοσιογράφο - αναλύτρια» χτες το πρωί στη ΝΕΤ: Τελικά έπιασε το δίλημμα που έθεσε ο κ. Σαμαράς - γιατί είδαμε ένα μέρος της αντιμνημονιακής ψήφου να το καρπώνεται το ΚΚΕ;

Κάνοντας γρήγορα - γρήγορα την ερώτηση, από το μπιλιετάκι που μάλλον είχε πάρει, μπορούσε να υποθέσει ο καθένας ό,τι ήθελε... Το σίγουρο είναι ότι στο μυαλό των τηλεθεατών έμενε πως το ΚΚΕ και η ΝΔ απηύθυναν το ίδιο κάλεσμα στο λαό! Η γνωστή προβοκατόρικη γραμμή του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, που επιχειρεί να ταυτίσει τη ΝΔ με το ΚΚΕ και το ΚΚΕ με τη ΝΔ, ανάλογα πού απευθύνεται και ποιον θέλει να προβοκάρει... Προβοκάτσια χρήσιμη για το ΠΑΣΟΚ και ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Οπως ακριβώς, όμως, ο λαός απάντησε με την ψήφο του στον πρώτο γύρο, κονταίνοντας και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και ενισχύοντας το ΚΚΕ, έτσι πρέπει να βαδίσει και στο δεύτερο γύρο, επιστρέφοντάς τους τις βρωμιές και τις προβοκάτσιες τους.

Να πεισμώσει ο λαός!

Με 1.200.000 λιγότερες ψήφους απ' ό,τι πήρε πριν έναν ακριβώς χρόνο βγήκε το ΠΑΣΟΚ από τις κάλπες των προχτεσινών εκλογών για την τοπική διοίκηση. Και, μάλιστα, δεν πρόκειται για απώλεια που τροφοδοτεί το δικομματισμό, αφού ο έτερος του δικομματισμού, η ΝΔ, δεν καρπώνεται από τις απώλειες του ΠΑΣΟΚ, αλλά χάνει και εκείνη 550.000 ψήφους σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009. Και φέρνοντας ένα τέτοιο αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός, ούτε λίγο ούτε πολύ, βγήκε και είπε το βράδυ των εκλογών ότι επιβεβαιώνεται η πολιτική της κυβέρνησης και ότι θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την αντιλαϊκή πολιτική τους. Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο λαός θέλει άλλη πολιτική και ότι η ΝΔ είναι αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική, λες και ο λαός τρώει κουτόχορτο, λες και δεν καταψήφισε και τη ΝΔ. Πράγματι, μοιάζει οξύμωρο, μοιάζει να μην κατάλαβαν το αποτέλεσμα. Δεν είναι όμως έτσι.

Ειδικά το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει, κατάμουτρα βέβαια, το λαό, υποτιμά τη νοημοσύνη του όταν του λέει «ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεσαι, συνεχίζουμε στην ίδια ρότα»! Ταυτόχρονα, όμως, απευθύνεται στο κεφάλαιο και του λέει ότι ακόμα «αντέχει», ότι είναι σε θέση να συνεχίσει να υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Εκτιμά, δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ ότι παρά το αρνητικό για την κυβέρνηση αποτέλεσμα των εκλογών, είναι σε θέση να εγγυηθεί τη συνέχεια της βάρβαρης αντιλαϊκής επέλασης.

Ακόμα - ακόμα και το σενάριο των πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που οι τοπικές εκλογές έφερναν πολύ χαμηλά το ΠΑΣΟΚ, που διοχετεύτηκε την προηγούμενη βδομάδα, δεν είναι πράξη πολιτικού ηρωισμού ούτε είναι σενάριο κρίσης της κατάστασης με γνώμονα τη λαϊκή ετυμηγορία. Είναι εκτίμηση της κατάστασης με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου: Αν το ΠΑΣΟΚ έχανε ή χάσει τόσο ώστε να μην μπορεί να περάσει με τη σχετική ευκολία του προηγούμενου έτους τα νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων που περιμένουν έτοιμα στα συρτάρια, τότε η πλουτοκρατία θα αναγκαζόταν να αναζητήσει έναν άλλο ή ένα σχετικά ανανεωμένο κυβερνητικό σχηματισμό για να κάνει αυτή τη δουλειά. Τη δουλειά του κεφαλαίου: Να τσακίζει το λαό. Εδώ κολλάνε και τα σενάρια και οι προτάσεις «ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού», στις οποίες πρόθυμα παίζουν τα άλλα κόμματα - στηρίγματα του συστήματος.

Να, λοιπόν, γιατί ο λαός πρέπει να πεισμώσει. Οταν κάνει ένα πρώτο βήμα απεγκλωβισμού και καταδίκης της πολιτικής που τον πνίγει και του λένε ...σ' ευχαριστούμε, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο επιθετικά να σε χτυπάμε, πρέπει να τσαντιστεί. Το βήμα που έκανε ο λαός σε αυτές τις εκλογές με την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που συγκρότησε και στήριξε το ΚΚΕ, πρέπει να το συνεχίσει και να το πάει ακόμα παραπέρα. Τις χιλιάδες ψήφους καταδίκης αυτής της πολιτικής που μετρήσαμε στις κάλπες των εκλογών την πρώτη Κυριακή πρέπει να τις μετρήσουμε πολλαπλάσιες στο δεύτερο γύρο, στις βουλευτικές εκλογές όποτε αυτές έρθουν, αλλά κυρίως πρέπει η καταδίκη να μετουσιωθεί σε μαχητική πολιτική δράση, οργάνωση και συσπείρωση στο κίνημα.


Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑ

Τα συμφέροντα του κεφαλαίου για πραγματικότητα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, για τις εκλογές (ότι, δηλαδή, πήρε ψήφο έγκρισης της πολιτικής του), προφανώς δε συμπίπτουν με το εκλογικό αποτέλεσμα...

Προφανώς, δε συμπίπτουν με την κοινή λογική, την αριθμητική, τη στατιστική, την πολιτική ανάλυση και γενικώς ...με την πραγματικότητα.

Με κάτι όμως ...συμπίπτουν. Κι αυτό το «κάτι» είναι η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου. Εκπληξη!!!

Ο πρόεδρος των Βιομηχάνων, μας είπε ότι ο ελληνικός λαός δείχνει ανοχή στην πολιτική που ασκείται και ...«αναδέχεται υπεύθυνα το αναγκαίο κόστος».

Εν ολίγοις ...ψηφίστε ό,τι θέλετε κι όπως θέλετε. Εμείς μια φορά το ίδιο θα λέμε και τα ίδια θα κάνουμε. Θα περικόπτουμε δικαιώματα και μισθούς θα παίρνουμε μέτρα λιτότητας, ακρίβειας και ξεπουλήματος.

Κατά τα άλλα, ζούμε σε καθεστώς δημοκρατίας όπου «δεν υπάρχουν αδιέξοδα» και «ο λαός μιλάει».

Μόνο που η «δημοκρατία τους» τελειώνει εκεί που αρχίζουν τα συμφέροντά τους, ιδίως σε τέτοιους καιρούς που ετοιμάζουν άγρια επίθεση σε όλα τα μέτωπα.

Ομως, επειδή δεν έχουν μόνον αυτοί συμφέροντα έχει και ο λαός τα δικά του, πρέπει να τα διεκδικήσει. Και στην κάλπη, και στους δρόμους.

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ θέση της Νέας Δημοκρατίας, πάντως. Οχι τόσο από πολιτικής, αλλά από ...ψυχολογικής άποψης. Οι άνθρωποι είναι ένα «κλικ» πριν από τον απόλυτο διχασμό προσωπικότητας.

Οι βουλευτές τους τη μισή μέρα κάνουν δηλώσεις για «αντιμνημονιακά μέτωπα» και την υπόλοιπη μισή αυτο-συγχαίρονται για την «υπευθυνότητά τους», τονίζοντας πως έχουν ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Είναι φανερό ότι ...δεν την βγάζουν μέχρι την επόμενη Κυριακή έτσι. Χρειάζεται επειγόντως ψυχίατρος.


Παπαγεωργίου Βασίλης

«Βασικό εμπόδιο» ... ο λαός!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο ελληνικός λαός είναι το ...«βασικό εμπόδιο» του πρωθυπουργού στο δρόμο των «μεταρρυθμίσεων» που προωθεί για να κάνει την Ελλάδα ανταγωνιστική, αποφαίνονται σε χτεσινό ρεπορτάζ με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα οι «Νιού Γιορκ Τάιμς». Θαυμάστε την ασύλληπτη συλλογιστική της αμερικανικής εφημερίδας: «Από τότε που εξελέγη πριν από ένα χρόνο, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αγωνίζεται για να ικανοποιήσει δύο δύσκολους και, όπως φαίνεται, αντικρουόμενους, παράγοντες: τις διεθνείς αγορές και τους Ελληνες. Την Κυριακή, κήρυξε νίκη και στα δύο μέτωπα», γράφουν χαρακτηριστικά οι «Νιου Γιόρκ Τάιμς» που χαρακτηρίζουν τους Ελληνες ως «βασικό εμπόδιο» στο δρόμο του κ. Παπανδρέου καθώς «αγωνίζεται να πείσει τον κόσμο ότι είναι ο κατάλληλος για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και το ευρώ να παραμείνει ισχυρό». Το θέμα δεν είναι βέβαια η βαθιά δημοκρατική άποψη της εφημερίδας, αλλά ότι την ίδια άποψη έχουν υιοθετήσει ατόφια οι εγχώριοι κυβερνώντες και οι πάσης φύσεως σύμμαχοί της. Το σίγουρο είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να τους απογοητεύσει και θα παραμείνει πάντα ανυπέρβλητο εμπόδιο στα αντιλαϊκά σχέδιά τους.

Θέλουν να «πνίξουν» την ελπίδα

Ενα ιδιόμορφο πραξικόπημα σε βάρος της ετυμηγορίας του λαού συντελείται από τις πρώτες ώρες που έκλεισαν οι κάλπες την Κυριακή. Στόχος είναι να αγνοηθεί και να «θαφτεί» το μήνυμα που έστειλε ο λαός, σαν να μην έγιναν ποτέ οι εκλογές! Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση εμφανίζεται ότι βγήκε ισχυρή από τις κάλπες, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου και να πάρει επιπλέον όποια μέτρα χρειάζονται. Οι πάντες, από τους «συμμάχους» της τρόικας μέχρι τον ΣΕΒ, τον ΕΒΕΑ και τα μεγάλα διεθνή δίκτυα, στα επίσημα και ανεπίσημα σχόλια και δηλώσεις που έκαναν για το εκλογικό αποτέλεσμα, αποφαίνονταν με μια φωνή ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραμένει ισχυρή και άρα δε χρειάζονται πρόωρες εκλογές και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να προχωρήσουν οι «μεταρρυθμίσεις». Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι πρώτος και καλύτερος ο πρωθυπουργός κινήθηκε με τη δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ τη σκυτάλη πήρε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, που θρασύτατα αποφάνθηκε ότι «ο λαός έδωσε ψήφο ανοχής και εντολή συνέχισης της δύσκολης προσπάθειας να απαλλαγεί η χώρα από το φάσμα της χρεοκοπίας», αλλά και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος που ζήτησε από την κυβέρνηση «να προωθήσει επιτέλους όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις»... Είναι ολοφάνερο ότι θέλουν να «καταπνίξουν» τις ελπίδες που γεννήθηκαν στις κάλπες, να καλλιεργήσουν κλίμα υποταγής στο μονόδρομο της πλουτοκρατίας. Δε θα τους περάσει. Μετά τις κάλπες ο λαός θα συνεχίσει να δείχνει τη δύναμή του στους δρόμους της ταξικής συσπείρωσης και αντεπίθεσης.

Λύσσαξε το ΛΑ.Ο.Σ.

«

Στην πολιτική υπάρχουμε για να λέμε τα πράγματα όπως τα πιστεύουμε κι ο κόσμος μας κρίνει. Εάν το ΚΚΕ, για να πάμε συγκεκριμένα, εκλάβει τη χτεσινή του επιτυχία, γιατί το ΚΚΕ είχε μια μεγάλη επιτυχία χτες να μην κοροϊδευόμαστε, ως πολιτική νομιμοποίηση για να κλείνει πάλι τα λιμάνια, για να εμποδίζει να προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια, για να κλείνει κάθε μέρα τους δρόμους, δηλαδή για να βλάπτει έτι περαιτέρω την προσπάθεια της χώρας να ξεφύγει από την χρεοκοπία, με συγχωρείτε αυτό είναι δυστυχώς δυστυχέστατο, όχι μόνο δυστυχώς»...

Η δήλωση ανήκει στον Α. Γεωργιάδη του ΛΑ.Ο.Σ. και έγινε χτες στο ρ/σ «Φλας». Είναι φανερός ο φόβος που τους κατατρέχει. Φόβος γιατί γνωρίζουν ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ εκφράζει απόφαση, διάθεση για αγωνιστική συμπόρευση μαζί του. Φοβούνται το λαό που ορθώνει ανάστημα, αναγνωρίζοντας ότι το ΚΚΕ και θέλει και μπορεί να εκφράσει τις αγωνιστικές του διαθέσεις, να τον βοηθήσει να κάνει το επόμενο αποφασιστικό βήμα. Ο Α. Γεωργιάδης, το κόμμα του και η πλουτοκρατία, τα συμφέροντα της οποίας εκφράζει, θέλουν το λαό στη γωνία, φοβισμένο και καθηλωμένο. Του κραδαίνουν σαν απειλή τη χρεοκοπία της χώρας, όταν γνωρίζουν ότι ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει και βρίσκεται αντιμέτωπος με τη φτώχεια και την ανέχεια. Αυτό που οι ίδιοι απεύχονται σαν «δυστύχημα» είναι για το λαό «ευτύχημα». Μπορεί και πρέπει να κάνει και το επόμενο βήμα. Στους αγώνες, με το ΚΚΕ, με τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Μπορεί και πρέπει να απομονώσει και να καταδικάσει ακόμα πιο ηχηρά και αποφασιστικά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ. Να μην τους φοβηθεί, αυτοί πρέπει να τον φοβούνται.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανοδική πορεία που ανεβάζει τον πήχη

Αισιοδοξία και μαζί αυξημένες ευθύνες γεννά η διακριτή ενίσχυση του ΚΚΕ (σε ποσοστά και σε ψήφους) που κατέγραψε η κάλπη. Γιατί δυναμωμένο ΚΚΕ σημαίνει δύναμη για το λαό, μεγαλώνει την ελπίδα, η οποία δεν εδράζεται απλά σε γενικές προσδοκίες για αλλαγή της κατάστασης, αλλά σε πολιτικό σχέδιο που αναδεικνύει και χτυπά στη ρίζα τις αιτίες των λαϊκών προβλημάτων. Ετσι λοιπόν, αισιόδοξα, υπεύθυνα, με τη δύναμη και την ελπίδα που τροφοδοτεί η πεποίθηση πως οι θυσίες που κάνει ο λαός με τους αγώνες του για τον εαυτό του πιάνουν τόπο, προχωράμε μπροστά στην οργάνωση της πάλης για την προστασία των δικαιωμάτων και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Ωστε, με την απαιτητικότητα που επιβάλλει η αντιμετώπιση της αντιλαϊκής επίθεσης, να ενταθεί ολόπλευρα η δράση ενάντια (και) στους εκβιασμούς των αστών και των επιτελείων τους για να εγκλωβίσουν το λαό στην απογοήτευση, στην ανοχή, τελικά στην υποταγή.

Ζητούμενο για να προστατεύσει ο λαός τα δικαιώματα και να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, είναι η σφυρηλάτηση της ενότητάς του ενάντια σε όσους υποθηκεύουν τη ζωή του. Να ξεμπροστιαστούν όσοι το παίζουν σύμμαχοι, αλλά είναι αντίπαλοί του ή υπηρέτες των αντιπάλων του. Ζητούμενο είναι να δυναμώσει η συσπείρωση και η οργάνωση των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μονοπώλια, να στηθούν πυρήνες αντίστασης σε τόπους δουλειάς, γειτονιές, σχολές, σχολειά, παντού. Να γίνει το πρόβλημα του ενός, υπόθεση οργανωμένης αγωνιστικής απάντησης. Για παράδειγμα, η αύξηση της ανεργίας δεν μπορεί να μην απαντηθεί με ένταση της πάλης για ουσιαστική προστασία των ανέργων. Η ανεργία είναι πρόβλημα όλων και όχι μόνο των ανέργων.

Από αυτήν την αφετηρία, πρέπει να συνεχιστεί και η μάχη για το δεύτερο γύρο των εκλογών. Να συζητηθεί πλατιά σε πόλεις και χωριά ότι ο λαός πρέπει ν' αρνηθεί να διαλέξει μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Οτι κανένα όφελος δεν έχει να μπει ανάμεσα σε «μονομάχους» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ή άλλων, μεταμφιεσμένων και «ανεξάρτητων» εκπροσώπων της ίδιας ακριβώς πολιτικής, που εγγυάται τη χρεοκοπία του λαού. Οτι πρέπει ν' απορρίψει όσους του βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο και του λένε να «διαλέξει», όχι αν, αλλά τι και πόσο γρήγορα θα χάσει από τη ζωή του. Οτι η καταδίκη της πολιτικής, που καταργεί συμβάσεις, πετσοκόβει μισθούς, κατεδαφίζει δημόσια Ασφάλιση - Υγεία, ξεπουλά Πρόνοια - Παιδεία κ.λπ. πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο ηχηρά στο δεύτερο γύρο, με ακόμα μεγαλύτερη απόρριψη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, των επίσημων και ανεπίσημων εκπροσώπων τους.

Σ' αυτήν τη βάση, αποκτά μεγάλη σημασία η συζήτηση για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ανοιχτά, με τον κόσμο, σ' εργοστάσια και γειτονιές, με εξορμήσεις, αλλά και οργανωμένα, με συσκέψεις κ.λπ. Να βρεθούμε με όσους κουβεντιάσαμε το προηγούμενο διάστημα, εκείνους που έκαναν το βήμα και στήριξαν «Λαϊκή Συσπείρωση», αλλά και όσους δεν έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου. Να εξηγήσουμε πως οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα πρωτοστατήσουν και θα κριθούν στη μάχη αποκάλυψης και απόκρουσης των αντιλαϊκών σχεδίων, της συμβολής τους στην οργάνωση της πάλης με τους λαϊκούς φορείς που για να καρπίσει πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού. Για να γίνει η λαϊκή αγανάκτηση δύναμη μέσα από την οργάνωση της αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας και πάλης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ