Τρίτη 9 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η κάλπη είναι έτσι κι αλλιώς πολιτική

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο,τι πολιτικά μηνύματα ήταν να δοθούν, δόθηκαν στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο δεύτερος γύρος δεν έχει πολιτικά μηνύματα για τα κόμματα, απλώς θα δούμε ποιοι τελικά θα εκλεγούν στους δήμους και περιφέρειες που επαναλαμβάνεται η διαδικασία.

Τα παραπάνω υποστήριξε ένας εκ των «πολιτικών αναλυτών» χτες το πρωί στη ΝΕΤ. Ομως, η τοποθέτησή του είναι εκ του πονηρού. Γιατί, ουσιαστικά, καλεί τον κόσμο που επέλεξε πραγματικά να στείλει μήνυμα καταδίκης των κομμάτων της πλουτοκρατίας στον πρώτο γύρο, να σκύψει το κεφάλι στο δεύτερο γύρο και να εγκλωβιστεί και πάλι σ' αυτά τα κόμματα (που στην πλειοψηφία των δήμων και περιφερειών θα «αναμετρηθούν» στο δεύτερο γύρο). Ο «αναλυτής» καλεί τον κόσμο να αποδυναμώσει όποια δύναμη απέκτησε στον πρώτο γύρο, καλεί τον κόσμο να ψηφίσει «πρόσωπα» που θα τον διοικήσουν, λέγοντας ότι, τάχα, ο δεύτερος γύρος των εκλογών δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα και πολιτικό μήνυμα.

Είναι παγίδα. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία που στον πρώτο γύρο έριξαν στην κάλπη τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κι ακόμα περισσότεροι, πρέπει να πορευτούν και στο δεύτερο γύρο με την ίδια πολιτική στάση. Γιατί και αυτή η κάλπη είναι έτσι κι αλλιώς πολιτική. Και στο δεύτερο γύρο ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ