Τρίτη 9 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ

ΦΟΒΟΙ: «Εκείνο που οφείλει η κυβέρνηση είναι ν' αποδειχθεί εφεξής αποτελεσματικότερη απ' όσο μέχρι τώρα υπήρξε στον χειρισμό της κρίσης και στην επιλογή των μέτρων για την καταπολέμησή της, έτσι ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί ή πρόκειται να ληφθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Και τόσο αυτή, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να σταθούν με περισσότερη περίσκεψη απέναντι στο φαινόμενο της αποχής των πολιτών από την εκλογική διαδικασία, το οποίο διαπιστώνεται ότι συνεχώς επιδεινώνεται. Δεν είναι πρόβλημα που αφορά το ένα ή το άλλο κόμμα εξουσίας ή έστω τον δικομματισμό και μόνο αυτόν. Είναι πρόβλημα που αφορά το σύνολο του πολιτικού κόσμου και πρέπει όλους και τον καθένα χωριστά ν' απασχολήσει, γιατί ίσως η ώρα της συνολικής απαξίωσής τους να μην απέχει και πολύ» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ: «Παρά τις ανησυχητικές πλευρές που είχε για την πολιτική η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, ο τελικός λογαριασμός θα βγει θετικός για τη χώρα, μετά και την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας την επόμενη Κυριακή. Με απλά λόγια: αφενός το στοίχημα του "Καλλικράτη" φαίνεται να κερδίζεται από τις δυνάμεις που πιστεύουν στην αξία αυτής της μεταρρύθμισης. Αφετέρου η επίδραση των εκλογών στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις εν τέλει θα αποδειχθεί ωφέλιμη και διδακτική» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ: «"Μονά - ζυγά" δικά τους θα ήταν τα αποτελέσματα για τα δύο "μεγάλα κόμματα", όποια και να 'ταν. Αναλόγως πώς θα τα διάβαζε το καθένα! Οπως εκείνος ο μαθητής που συλλάβιζε στην Α' Δημοτικού: γου και α=γα, του και α=τα κι όλο μαζί η κατσούλα! Γάτος ο μικρός!*** Σημαντική άνοδο φαίνεται να επιτυγχάνει το ΚΚΕ και ειδικώς ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Παφίλης. Αντιθέτως, πολυδιασπασμένη η υπόλοιπη Αριστερά φαίνεται να νικάει εκεί όπου "νίκησε" και η Τοπική Αυτοδιοίκηση*** Ομως, θαρρείτε Ελληνες! Τη "διάθεσή του να συνεργασθεί με τους Ρεπουμπλικανούς" εξέφρασε ο πρόεδρος Ομπάμα βαδίζοντας στον δρόμο που προσπαθούν να χαράξουν στα καθ' ημάς ο κ. Καρατζαφέρης, η Ντόρα και οι λοιπές "οικουμενικές" δυνάμεις» (το σχόλιο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ