Τρίτη 9 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Ερμηνεύουν στα μέτρα τους τις εκλογές

Υπέρ της απαρέγκλιτης υλοποίησης του μνημονίου ερμηνεύει ο ΣΕΒ τα αποτελέσματα των εκλογών, ταυτιζόμενος και με την κυβερνητική θέση που βολεύει ιδιαίτερα τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ο πρόεδρός του, Δ. Δασκαλόπουλος, δήλωσε ότι «ο λαός μας αντιμετώπισε ώριμα τα τεχνητά διλήμματα και το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Εδωσε ψήφο ανοχής και εντολή συνέχισης της δύσκολης προσπάθειας να απαλλαγεί η χώρα από το φάσμα της χρεοκοπίας».

Πρόσθεσε ότι «η πολιτική σταθερότητα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι τομές που χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία μας. Ωστόσο, πολιτική σταθερότητα χωρίς υγιές πολιτικό κλίμα δεν μπορεί να υπάρξει. Ο λαός ανέλαβε στην κάλπη τις ευθύνες του. Το πολιτικό σύστημα καλείται τώρα να αναλάβει τις δικές του».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης εξέφρασε «ανακούφιση» από τη διαβεβαίωση του Γ. Παπανδρέου ότι δε θα προκηρυχθούν, τουλάχιστον άμεσα, βουλευτικές εκλογές. Οσο για το μήνυμα των εκλογών δεν απέφυγε ευτελείς παραλληλισμούς, σημειώνοντας πως «επιβεβαιώνει ότι τα κόμματα εμφανίζουν "μείωση τζίρου και πελατείας"».

Την ικανοποίηση των εμποροβιομηχάνων για την «απόφαση του πρωθυπουργού να μη σύρει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές» έσπευσε να εκφράσει και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Κ. Μίχαλος, ζητώντας «αποσαφήνιση μια διά παντός ότι ο πρωθυπουργός δεν θα προσφύγει στις κάλπες μεσούσης της κρίσης» και απαιτώντας από την κυβέρνηση να προωθήσει «επιτέλους» όλες τις «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ