Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
«Εκκωφαντική» σιωπή

Γρηγοριάδης Κώστας

Εξι του Νοέμβρη έχουμε σήμερα. Κοντεύουν, δηλαδή, να περάσουν δυο ολόκληροι μήνες από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης του Σεπτέμβρη κι αν δεν το έχετε παρατηρήσει σημειώνουμε, πως, εδώ και καιρό, κανένα νέο στοιχείο δεν έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας. Τα μόνα, που έχουν δημοσιευτεί είναι αυτά των πρώτων ημερών. Μετά, απολύτως τίποτε. Ενα σωρό, σοβαρά και κρίσιμα ερωτηματικά έχουν μείνει αναπάντητα. Υπάρχουν, άραγε, νέα στοιχεία και δε δίνονται στη δημοσιότητα από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, τη CIA και το FBI; Κι αν ναι, γιατί;

Αναρωτιόμαστε, γιατί, πέρα από τις εύλογες απορίες, που δημιουργεί αυτή η τακτική της σιωπής, υπάρχει και το τεράστιο θέμα της δημοσιοποίησης κάποιων πειστικών στοιχείων, για την υποτιθέμενη ενοχή του Μπιν Λάντεν και της Αλ Κάιντα. Δύο περίπου μήνες, μετά τα φονικά χτυπήματα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον κι ενώ, οι βάρβαροι βομβαρδισμοί του Αφγανιστάν κλείνουν ένα μήνα, σκορπίζοντας το θάνατο και η «τρομοψύχωση» σαρώνει ολόκληρο τον πλανήτη, η ηγεσία των ΗΠΑ δεν έχει δώσει το παραμικρό, συγκεκριμένο και πειστικό στοιχείο ενοχής τους στη δημοσιότητα. Εχει άραγε τέτοια στοιχεία; Αν έχει, γιατί δεν τα δίνει στη δημοσιότητα; Μήπως, τα όποια στοιχεία έχουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες οδηγούν σε άλλη κατεύθυνση και γι' αυτό η... εκκωφαντική αυτή σιωπή;

Τι λένε τώρα;

«"Οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους!" Ο υπουργός Γεωργίας μιλάει για τη νέα αγροτική πολιτική μετά το τέλος των κοινοτικών επιδοτήσεων». Ετσι προαναγγέλλει ο ένθετος στο «Βήμα» του Σαββάτου «Οικονομικός Ταχυδρόμος» την πρώτη - αν δεν κάνουμε λάθος - συνέντευξη του Γ. Δρυ, ως υπουργού Γεωργίας.

Οταν το ΚΚΕ έλεγε ότι οι κοινοτικές επιδοτήσεις αποτελούν το δόλωμα για τον εγκλωβισμό και την παγίδευση της μικρο-μεσαίας αγροτιάς και, τελικά, το μαράζωμα και την καταστροφή της, αρκετοί το κατηγορούσαν για καταστροφολογία και άλλοι για δογματισμό και άλλα παρόμοια. Τώρα, τι λένε;

Δε γνωρίζει τίποτε...

Ο διάλογος είναι από τη χτεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ερωτάται ο Χρ. Πρωτόπαπας εάν θα μεταφέρει στον Τ. Μίλερ τις ανησυχίες των Ελλήνων δημοσιογράφων, για παρεμβάσεις της αμερικανικής πρεσβείας στον Τύπο και ιδού η απάντησή του:

Χρ. Πρωτόπαπας: Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει γνώση κάποιας τέτοιας παρέμβασης, ούτε θα δεχόταν κάποια τέτοια παρέμβαση. Από κανέναν - εγώ προσθέτω και από κανένα Μέσο - δεν έχουμε κάποια σχετική πληροφορία επωνύμως. Εάν υπάρχει τέτοια πληροφορία, έχω παρακαλέσει - το λέω και σήμερα - να μας κατατεθεί και βεβαίως θα γίνουν τα δέοντα από την ελληνική πλευρά. Αλλά, μέχρι αυτή τη στιγμή, που μιλάμε, ούτε υπάρχει τέτοια κίνηση προς την ελληνική πλευρά, ούτε θα δεχόμασταν κάτι τέτοιο.

Δημοσιογράφος: Επικαλέστηκα το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, που ήσασταν παρών και υπήρξαν συγκεκριμένες αναφορές.

Χρ. Πρωτόπαπας: Ξέρετε, ότι από το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ αναγκάστηκα να φύγω πολύ νωρίς, λόγω του εκτάκτου γεγονότος που μεσολάβησε. Θα έρθω σε επαφή με την ηγεσία της ΠΟΕΣΥ κι αν κάτι τέτοιο κατατεθεί, ευχαρίστως να παρέμβω».

Και καλά, από το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ έφυγε νωρίς και δεν άκουσε τα όσα εκεί καταγγέλθηκαν. Τα όσα σχετικά έχουν γράψει ο «Ρ», αλλά και άλλες εφημερίδες, μέχρι σήμερα, δεν τα έχει διαβάσει;

Λογοκρισία

Το αμερικανικό πεντάγωνο έκανε την πρώτη κίνηση. Αγόρασε, αντί εκατομμυρίων δολαρίων, την αποκλειστική χρήση των δορυφορικών φωτογραφιών του Αφγανιστάν από ιδιωτική εταιρία, που έχει σε τροχιά δορυφόρο, ικανό να φωτογραφίζει αντικείμενα στην πολύπαθη αυτή χώρα μήκους μέχρι ενός μέτρου. Η συμφωνία της αγοραπωλησίας ξεκινά από τις 7 Οκτώβρη, μέρα που άρχισαν οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν. Εάν το Πεντάγωνο δεν αγόραζε τις φωτογραφίες, η ιδιωτική εταιρία θα πουλούσε τις φωτογραφίες σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τώρα, έρχεται το υπουργείο Αμυνας της Γαλλίας να κάνει το ίδιο. Με απόφασή του απαγόρευσε σε μια γαλλική εταιρία δορυφορικών φωτογραφιών να πουλάει φωτογραφίες του Αφγανιστάν στα Μέσα ενημέρωσης. Ο στόχος είναι ακριβώς ο ίδιος: Να ελαχιστοποιηθεί η δημοσιοποίηση των φονικών αποτελεσμάτων της ιμπεριαλιστικής δράσης στο Αφγανιστάν. Το γιατί, είναι φανερό στον καθένα...

Στο «πέλαγος» της ... Αθηνών - Λαμίας!

Σαν βγεις στον πηγεμό για τον υπέροχο κόσμο του «εκσυγχρονισμού» και χρειαστεί να διαβείς από το «πέλαγος» της ...Κηφισίας, αν χρειαστεί να παλέψεις με τα άγρια κύματα της (παραλιακής, όπως κατάντησε!) Εθνικής Αθηνών - Λαμίας, να είσαι προετοιμασμένος: Πού πας χωρίς βατραχοπέδιλα και «μπρατσάκια»;..

Με άλλα λόγια, το κράτος ήταν πάλι σε μέγιστη ετοιμότητα! Κάτι μήνες είχε να βρέξει, εδώ και μέρες η ΕΜΥ προειδοποιούσε ότι έρχεται βροχή, αλλά πού να βρει χρόνο η πολιτική μας ηγεσία για να προετοιμαστεί. Ισως, βέβαια, να ήταν όλα ένα καλομελετημένο σχέδιο. Θα σκέφτηκαν, μετά τις αντιδράσεις να γίνει το κωπηλατοδρόμιο στο Μαραθώνα, να αφήσουν τη φύση να το φτιάξει στην Εθνική Αθηνών - Κορίνθου...

Συνεπώς, η χώρα που επί 7 συναπτά χρόνια είχε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τον κ. Λαλιώτη δεν έλειψε από το νέο χειμερινό ραντεβού της με τα «σαράντα κύματα». Κύματα, στη Βάρης - Κορωπίου, στη Μαραθώνος, στον Κηφισό...

***

Την ώρα που ο κ. Λαλιώτης και ο κ. Σημίτης «τσακώνονταν» με τη ΝΔ, αν είναι οι λιβεριανές εταιρίες που «λαδώνουν» καλύτερα το πολιτικό σύστημα του δικομματισμού, από τις άλλες εταιρίες, τις κυπριακές - κατά Μ. Κεφαλογιάννη και Κ. Καραμανλή - στη «φαλκονέρα» της Μαλακάσας γινόταν ένα ακόμα «ναυάγιο».

Πράγματι: Η Μαλακάσα αναδεικνύεται σε σημείο συνάντησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είτε ο ένας κυβερνάει, είτε ο άλλος, η πολιτική και των δυο ανταμώνει κάθε χρόνο την ίδια εποχή σ' αυτό το «τρίγωνο των Βερμούδων» που λέγεται Μαλακάσα. Μετά από κάθε τέτοια συνάντηση, αρχίζουν τα μακροβούτια της αθλιότητας, της ανεπάρκειας, της αδιαφορίας, της ασυνέπειας, του απίθανου εμπαιγμού. Την ώρα, όμως, που μετά από κάθε νεροποντή η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «σερφάρει» πάνω στα λασπόνερα, την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την εγκατάλειψη, με την καταστροφή, με το θάνατο.

***

Η Βουλιαγμένη βούλιαξε. Το Περιστέρι, το κέντρο της Αθήνας, η Μεταμόρφωση, στέλνουν «περήφανο» χαιρετισμό στη λίμνη των Λιοσίων και τους χειμάρρους της Νέας Ιωνίας. Η Φθιώτιδα, η Χαλκίδα, η Ηλεία μπορούν πλέον να ελπίζουν ότι θα μπορούν να επικοινωνούν και διά ...θαλάσσης με τον Κάλαμο.

Αυτά είναι τα κατορθώματα της κυβέρνησης, που «βελτιώνει την καθημερινότητα» (!) του πολίτη. Τι να σου κάνει, όμως, και η κυβέρνηση, αφού ...βρέχει! Ιδού τα κατορθώματα της πολιτικής, που έφερε τους μεγαλοεργολάβους, τους μεγαλοκατασκευαστές, τους παντός καιρού και αδιάβροχους κομπιναδόρους στην «πρώτη ταχύτητα» της ΟΝΕ.

Ευτυχείτε! Από τούδε και στο εξής, οι καταστροφές από τα βουλωμένα φρεάτια και τις «κατασκευές» της αρπαχτής θα υπολογίζονται σε «ευρώ»!

***

Δεν πάει άλλο. Οι κυβερνώντες ασελγούν κατ' εξακολούθηση.

Κάθε τρεις και λίγο, «μοιράζουν» κάλπικα δισεκατομμύρια «κοινωνικής ευαισθησίας». Μετά έρχεται μια καταιγίδα (μια φωτιά, ένας σεισμός) και η «ευαισθησία» τους μετατρέπεται σε εγκληματική δίνη και σε δισεκατομμύρια μπουρμπουλήθρες. Μπουρμπουλήθρες, που επιπλέουν σε όλο το μήκος του κόμβου της Αγίας Παρασκευής, εκεί στο δρόμο για το αεροδρόμιο των Σπάτων.

Δεν πάει άλλο.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η... ωραία Ελλάς

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΡΑΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ των μεγάλων έργων του πρώην και της νυν υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, που μπορούμε άπαντες να «θαυμάσουμε» στο σταθμό της πλατείας Συντάγματος, αλλά πού ήταν αυτή η Ελλάδα το Σαββατοκύριακο;

Μάλλον είχε καλυφθεί από τα λασπόνερα, τους χειμάρρους και τις πλημμύρες. Βλέπετε, ο καιρός δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα ότι γίναμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Γιατί, βέβαια, η κυβέρνησή μας ξέρει να πληρώνει τον Καλατράβα (Ισπανός αρχιτέκτων) για να φτιάξει τη γέφυρα της Μεσογείων. Επιχορηγήσεις στους δήμους για να μην πνίγεται ο κόσμος δεν ξέρει να δίνει.

ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ; Δυσανασχετεί, λέει, ο Γιωργάκης για την τακτική του «σκληρού ροκ» του Κώστα Λαλιώτη και με τις «σκανδαλο-αναφορές» για τη Νέα Δημοκρατία και το αεροδρόμιο των Σπάτων. Του χαλάει φαίνεται το στιλ.

Πέρα, όμως, από τις «ιστορικές» του σχέσεις με την πολιτική Λαλιώτη, δε μας πείθει και για έναν ακόμα λόγο: Γιατί το «εκσυγχρονισμένο» ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει και τα τελευταία χρόνια ότι ξέρει να βγάζει και τον άλλο εαυτό του, τον «λαλιώτικο», όταν χρειάζεται.

Και ο νυν υπουργός Εξωτερικών να μην ξεχνάμε ότι έχει «βολευτεί» πολλές φορές στο παρελθόν από τέτοιες πρακτικές. Τι να γίνει, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ και δεν αλλάζει.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ τμήματος της Κύπρου μάς είπε η Τουρκία και για «στρατόπεδα τρομοκρατών» και παραβιάσεις έκανε και την άσκηση «Ταύρος» ξεκινάει. Κι όλα αυτά μέσα σε λίγες μέρες. Εχουν πάρει τα πάνω τους φαίνεται.

Προφανώς ο «αέρας» τους δεν είναι άσχετος με το ότι αποτελούν όσο περνάει ο καιρός ένα από τα «καλύτερα παιδιά» των Αμερικάνων στην υπόθεση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν. Δε νομίζετε;


Γρηγοριάδης Κώστας

Αθώοι... όλοι τους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η αθλιότητά τους δεν έχει όρια! Γιατί πλημμύρισε η Εθνικής οδός ρωτήθηκε χτες ο κ. Λαλιώτης, ο επί 7 χρόνια υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Α! απάντησε ο κ. Λαλιώτης, εγώ δεν ξέρω τίποτα, γιατί το τμήμα του δρόμου που πλημμύρισε κατασκευάστηκε... επί των ημερών της ΝΔ!

Αρα «αθώος» ο κ. Λαλιώτης! Και τι έκανε 7 χρόνια ο κ. Λαλιώτης; Προφανώς περίμενε πότε θα πλημμυρίσει η Εθνική για να αποδειχτεί ότι φταίει η κακούργα η Δεξιά και να την καταγγείλει! «Αθώο» και το ΠΑΣΟΚ που τότε δεν κυβερνούσε, «αθώα» και η κυβέρνηση, «αθώα» και η ΝΔ, αφού τώρα που πλημμύρισε η Εθνική δεν κυβερνάει αυτή, «αθώοι» όλοι τους!

Προφανώς, ο «ένοχος» είναι ο ελληνικός λαός που τους ανέχεται.

Δεν αρκεί η οργή και η αγανάκτηση!

Δεν αρκεί πλέον η οργή και η αγανάκτηση! Δεν ιδρώνει το αυτί τους από τις σκόρπιες φωνές και τις διαμαρτυρίες. Θα συνεχίσουν να προκαλούν και να εμπαίζουν προκλητικά τη νοημοσύνη μας. Είναι σίγουρο ότι και στις επόμενες και τόσο απαραίτητες νεροποντές - όπως και σε παλιότερες - οι εκσυγχρονιστές δυνάστες θα μιλάνε ξεδιάντροπα για «πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα» και θα επιρρίπτουν τις ευθύνες στους «πολίτες που κυκλοφορούν στους δρόμους»! Δεν τους ξεφεύγουν. Θέλουν και τα λένε. Είναι η συνειδητή νεοφιλελεύθερη πολιτική τους, η οποία συνοψίζεται στο σύνθημα: «Ξεχάστε το κράτος - ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Θέλουν να αποδεχτεί ο κόσμος την επιδεικτική αδιαφορία τους ως «φυσικό φαινόμενο» και κατά συνέπεια και τη βάρβαρη πολιτική τους. Είναι ηλίου φαεινότερο πως όσο διαπιστώνουν ότι στις εκλογές, παρ' όλα αυτά που κάνουν, καταφέρνουν και ενσωματώνουν την οργή και παγιδεύουν τη λαϊκή ψήφο, δεν πρόκειται βέβαια να αλλάξουν τροπάρι. Το ζήτημα, δηλαδή, είναι ότι δεν πρόκειται να απαλλαγούμε από τους αυτούς αν δεν το επιχειρήσουμε οργανωμένα, ώστε να επιβάλουμε φιλολαϊκές πολιτικές και κυβερνήσεις.

ΥΓ. Μάλλον περιττεύει να σημειωθεί ότι η ψήφος - «εκδίκησης» στη ΝΔ, το μόνο που επιτυγχάνει είναι τη διαιώνιση και την κυριαρχία του δικομματισμού.

Το... λειτούργημα του κ. πρέσβη

Τα σούρτα - φέρτα του κ. Μίλερ από υπουργείο σε υπουργείο είναι γνωστά. Πριν λίγες μέρες είδε ακόμα και τους επικεφαλής του ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ. Μάλιστα, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ δεν έκρυψε ότι στις συναντήσεις αυτές λειτουργεί ως κοινός πλασιέ οπλικών συστημάτων αμερικανικών εταιριών.

Το θέμα λοιπόν των δραστηριοτήτων του κ. Μίλερ τέθηκε χτες στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Τι είχε να πει ο κ. Πρωτόπαπας για τα πέρα - δώθε του Μίλερ στα υπουργεία; Μα ότι οι συναντήσεις αυτές του Αμερικανού πρέσβη είναι αναγκαίες στο πλαίσιο άσκησης του «λειτουργήματός» του στην Ελλάδα!

Αυτή ήταν η απάντηση...

Συμβαίνουν μόνο στη Γερμανία;

Οπως ανακοινώθηκε η «Ντόιτσε Μπανκ», η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρώπη, θα προχωρήσει σε 4.500 νέες απολύσεις, με το γνωστό σκεπτικό για «περιορισμό του κόστους», επειδή τα κέρδη της έχουν μειωθεί σημαντικά. Από την αρχή του χρόνου ο γερμανικός κολοσσός έχει προχωρήσει συνολικά σε 7.100 απολύσεις ή το 7,3% του εργατικού της δυναμικού. Μέχρι τώρα, οι γερμανικές τράπεζες έχουν περικόψει περισσότερες από 23.000 θέσεις εργασίας και συνεχίζουν. Απορία: Καλά, οι Γερμανοί είναι «βάρβαροι» και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των κερδών με απολύσεις. Οι δικοί μας που συγχωνεύονται πώς (θα) τα καταφέρνουν και διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν απολύσεις; Και γιατί η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ τους πιστεύει;

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Υποπτος φάκελος... »

Πώς βρέθηκε «ύποπτος φάκελος» μέσα στο διπλωματικό σάκο; Εχει πρόσβαση στο διπλωματικό σάκο οποιασδήποτε χώρας κανένας άλλος εκτός από τους αρμόδιους υπάλληλους του υπουργείου Εξωτερικών που τον σφραγίζουν; Ποιος τη στήνει σε ποιον; Αυτό εννοούν όταν βγαίνει ο ένας επίσημος μετά τον άλλο στις ΗΠΑ και λένε πως δεν μπορούν να τα φορτώσουν στην Αλ Κάιντα και πως μάλλον το πρόβλημα προκύπτει «από μέσα»;

Το μυαλό στην «άστατη λογική» των συνειρμών μπορεί να κάνει ό,τι υποθέσεις θέλει γι' αυτό το «από μέσα...» Μπορεί, επίσης, να τρέξει και πιο πέρα και να σκεφτεί διάφορα για τον ίδιο τον πόλεμο και τις «αιτίες - αφορμές» που τον προκάλεσαν... Πάντως, αν ήταν μόνο έτσι τα πράγματα (ανταγωνισμοί και φαγωμάρες μεταξύ κάποιων μυστικών ή φανερών υπηρεσιών) με γεια τους και χαρά τους. Δε θα είχαμε παρά να παρακολουθούμε την εξέλιξη και το κακόγουστο ...θέαμα.

Δυστυχώς, δεν είναι έτσι όμως, ή δεν είναι μόνο έτσι. Το γεγονός ότι βρέθηκε ο φάκελος μέσα στο διπλωματικό σάκο είναι ιδιαίτερα ύποπτο και από μια άλλη πλευρά. Την πλευρά ότι «ελέγχω απόλυτα την αποστολή του μέχρι ακόμα και τη στιγμή της ανακοίνωσης ότι βρέθηκε...». Με άλλα λόγια, ελέγχω απόλυτα ποια χώρα και πότε θα ανακατέψω. Μήπως -με την ευκαιρία- ήταν τόσο μεγάλη σύμπτωση που την ίδια μέρα ανακοινώθηκαν ανάλογοι «ύποπτοι φάκελοι» στη Λιθουανία, το Πακιστάν, την Ινδία...;

Μήπως, δηλαδή, στο παράδειγμα της Ελλάδας κάποιοι εκτιμούν πως παραείναι αντιαμερικάνικα «ξένοιαστη» και θέλουν με κάθε τρόπο να «σοβαρέψουν» το λαό της; Μήπως εκτιμούν πως ακόμα και διαισθητικά αυτός ο λαός από τις εμπειρίες του, όλο και κάτι υποψιάζεται για την ταυτότητα του «αόρατου εχθρού»;

Ο,τι δηλαδή δεν κατόρθωσαν με τη «λογική» του εκβιασμού κάνουν απόπειρα να το καταφέρουν με τον παραλογισμό του πανικού. Σε συνθήκες πανικού το μυαλό αρνείται τη συνείδηση και μπορεί «να πάει και να έρθει...». Χώρια, που αν μετατρέψουν τον κόσμο σε «απειλούμενο κόσμο», εύκολα πλέον τον μετατρέπουν σε «προστατευόμενο κόσμο». Και οι προστάτες έχουν ήδη φανεί από κάθε σημείο. Είναι τα Β52 που σκοτώνουν καθημερινά αμάχους, είναι τα σενάρια για τις λεγόμενες χερσαίες επιχειρήσεις, είναι η ήδη άμεση εμπλοκή της χώρας μας στον εγκληματικό πόλεμο, είναι οι σχεδόν απαράλλαχτοι τρομονόμοι που πέρασαν ταυτόχρονα σε κάθε χώρα του καπιταλιστικού κόσμου πάνω στον πλανήτη, είναι τα τόσα άλλα που σχεδιάζουν για να στηρίξουν - διαιωνίσουν τον ιμπεριαλιστικό κόσμο που πεθαίνει...

Αν αφεθούν δεν πρόκειται να σταματήσουν ούτε με ηθικά ευχολόγια κάποιων πολιτικών, ούτε με αγανακτισμένες «καταγγελίες» κεκλεισμένων των θυρών από τα σπίτια μας την ώρα των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων. Ούτε, όμως, και η αποκάλυψη μόνη της φτάνει. Χρειάζεται μαζικός, επίμονος λαϊκός αγώνας για την ανατροπή των σχεδίων τους, αλλά και αυτών των ίδιων.

Η βροχή

Μια βροχούλα,

μία μπόρα

πλημμυρίζει

όλη τη χώρα

και χρειάζεσαι

πια ...πλοίο,

α, το κράτος

το γελοίο!

*

Μια βροχή

έτσι και πέσει,

κολυμπάμε

ως τη μέση,

όλη η Ελλάδα

πλέει σαν ...πάπια,

κράτος, έργα,

όλα σάπια!

*

Μια βροχούλα

μόνο φτάνει

...Βενετία

να μας κάνει,

κάθε δρόμος

και κανάλι,

καμαρώστε

κράτος - χάλι

και ψηφίστε

ίδιους πάλι!


Ο οίστρος



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ