Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Αρχισαν τα όργανα!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ξαναχτύπησαν χτες οι ξένοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι, οι οποίοι μια μόλις μέρα μετά τις εκλογές προβάλλουν ανανεωμένες τις αξιώσεις τους για την εφαρμογή του προγράμματος των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων. Σε χτεσινό ραπόρτο τους, οι μεγαλορεντιέρηδες του οίκου «Fitch» δηλώνουν πεπεισμένοι ότι «ακόμη και αυτή η οριακή πλειοψηφία που εξασφαλίζει το κυβερνών κόμμα στη νέα Βουλή επαρκεί για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις»...

Στέλεχος του εν λόγω οίκου συμπλήρωσε με νόημα πως η «ΝΔ δεν έχει την επιλογή της καθυστέρησης των μεταρρυθμίσεων, ειδικά σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό σύστημα»!

Είναι απόλυτα φανερό ότι στο επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν τις αξιώσεις σε βάρος της εργατικής τάξης.

Δεδομένο είναι ότι σε κάθε περίπτωση και καθημερινά θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Τώρα και «μαθητοδάνεια»!

Οχι που θα άφηναν οι τράπεζες ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των γονιών που δυσκολεύονται ν' ανταποκριθούν στα έξοδα που απαιτούνται για να ξεκινήσουν τα παιδιά τους τη νέα σχολική χρονιά! Τους προσφέρουν, λοιπόν, δάνειο - φυσικά με το «κατάλληλο» επιτόκιο - το οποίο μπορούν να εισπράξουν αμέσως, μέσα σε 48 ώρες(!) για ν' αγοράσουν τα σχολικά είδη που χρειάζονται οι μαθητές (μολύβια, τετράδια, σχολικές τσάντες κ.α.).

Μια τέτοια προσφορά έφτασε στα χέρια Λαρισαίου γονιού από την τράπεζα Cetelem - δημοσιεύουμε το σχετικό έγγραφο - η οποία υλοποιεί συγκεκριμένο «χρηματοδοτικό πρόγραμμα», που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οχτώβρη, ενώ ανάλογα προγράμματα έχουν και άλλες τράπεζες. Ενημερώνοντας τον «Ρ», ο αποδέκτης της «προσφοράς», επισήμανε: «Δεν έχουν το Θεό τους οι τραπεζίτες. Μετά τα "διακοποδάνεια", τα "εορτοδάνεια", τα "φοιτητοδάνεια", τώρα, εκμεταλλευόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες που δημιουργεί στις λαϊκές οικογένειες η εμπορευματοποίηση της Παιδείας και η ακρίβεια, προσφέρουν και "μαθητοδάνεια"! «Επιχειρούν να χρεώσουν τους πάντες για τα πάντα. Αυτό είναι το τραπεζικό κεφάλαιο. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Αυτό το σύστημα υπηρετούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να γιατί πρέπει να τα εγκαταλείψουν εντελώς οι άνθρωποι του μόχθου. Να γιατί χρειάζεται να δυναμώνει συνεχώς το ΚΚΕ».

Ιμπεριαλιστικά εγκλήματα

Οτι στο Ιράκ δρουν ιδιωτικές εταιρείες με δεκάδες χιλιάδες δολοφόνους δεν είναι ούτε καινούριο ούτε είδηση. Πρόκειται για όλες εκείνες τις εταιρείες που δρουν ανεξέλεγκτα από οποιονδήποτε και έχουν σαν αποστολή να δολοφονούν και να τρομοκρατούν το λαό του Ιράκ δίπλα στα κατοχικά στρατεύματα. Η εγκληματική δράση τους είναι τόσο ασύδοτη που σε μεγάλο βαθμό θεωρείται δεδομένη. Ετσι, για παράδειγμα, ελάχιστα ενδιαφέρθηκαν τα ΜΜΕ για το προχτεσινό επεισόδιο όπου μέλη της δολοφονικής αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας Blackwater σκότωσαν εν ψυχρώ 11 αμάχους και τραυμάτισαν άλλος 19. Τώρα, επειδή ήταν από τα ζητήματα που σήκωσαν κάποιο θόρυβο, τουλάχιστον στο εσωτερικό του Ιράκ, η δοτή κυβέρνηση αφαίρεσε την άδεια δράσης στο ιρακινό έδαφος!!! Κατά τ' άλλα, ούτε γάτα ούτε ζημιά... Πιθανόν να αλλάξει όνομα η εταιρεία και οι ίδιοι δολοφόνοι του προχτεσινού περιστατικού να συνεχίσουν το ίδιο ανενόχλητοι τα εγκλήματά τους...

Χωρίς επανάπαυση

Η εκλογική μάχη τελείωσε, ένα 8,2% του εκλογικού σώματος τοποθετήθηκε στην κάλπη με το ΚΚΕ. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου, πολλοί απ' τους οποίους έκαναν το τολμηρό βήμα ψηφίζοντας για πρώτη φορά ΚΚΕ, κόντρα σε μύριες όσες δυσκολίες και εμπόδια, είτε συμφωνώντας σε όλα μαζί του, είτε με πλευρές των θέσεων και της δράσης του, εκφράζοντας όμως σε κάθε περίπτωση την εμπιστοσύνη τους σε ένα κόμμα που δεν τους γέλασε ποτέ, που αταλάντευτα μάχεται δεκαετίες τώρα για τα δίκια τους, τα συμφέροντά τους. Αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προϊόν μιας μακρόχρονης σκληρής προσπάθειας μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, είναι η έκφραση των σχέσεων εκτίμησης και εμπιστοσύνης που οικοδομήσαμε με εργάτες, αγρότες, μικρομεσαίους, νέα παιδιά μέσα στους αγώνες, στην καθημερινή δράση. Ελπιδοφόρο μήνυμα που αναδεικνύει μια σημαντική δυναμική για τη συνέχεια.

Προεκλογικά το ΚΚΕ δεσμεύτηκε απέναντι στο λαό ότι την επαύριο των εκλογών θα παραμείνει στο ίδιο μετερίζι που είναι ταγμένο, δε θα εγκαταλείψει τον αγώνα, δε θα προδώσει όσους του εμπιστευτούν την ψήφο τους απεμπολώντας όλα εκείνα για τα οποία το ψήφισαν. Μετεκλογικά τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναλαμβάνουμε την ευθύνη και το καθήκον να ανταποκριθούμε σ' αυτή τη δέσμευση. Με νέα δυναμική να προχωρήσουμε μπροστά, να ξαναβρούμε όλους εκείνους με τους οποίους συζητήσαμε πριν τις εκλογές, να σταθεροποιήσουμε την επαφή μαζί τους, να βαθύνουμε κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο τους πολιτικούς και ιδεολογικούς μας δεσμούς μαζί τους. Να τους παρακινήσουμε στη δράση, στους κοινωνικούς αγώνες, στους πολιτικούς αγώνες.

Είναι ο μόνος τρόπος να συμβάλουμε παραπέρα να εκφραστούν ακόμη πιο αποφασιστικά οι θετικές διεργασίες ριζοσπαστικοποίησης που φάνηκε ότι υπάρχουν, να διευρύνουμε το θετικό αποτέλεσμα της κάλπης, να το δούμε να εκφράζεται και σε άλλα πεδία, με αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων. Αυτές οι θετικές διεργασίες πρέπει με τη συμβολή των κομμουνιστών να μετατραπούν σε μαχητική ριζοσπαστική συνείδηση και δράση. Πολύ περισσότερο που μπροστά είναι σκληρές μάχες. Η πείρα από τη δράση μας, που ενέπνευσε την εμπιστοσύνη των νέων ψήφων από τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία στο ΚΚΕ, δείχνει πως η συστηματική, σχεδιασμένη πολιτική και μαζική δουλιά αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ώστε να συμβάλουμε να εκφραστεί η δυναμική του εκλογικού αποτελέσματος και στη συνέχεια με παραπέρα πολιτική αποδυνάμωση των αστικών κομμάτων και συσπείρωση στην πολιτική του Κόμματος. Ας μην ξεχνάμε: Ο δικομματισμός μπορεί να έχασε δυνάμεις, παραμένει όμως δυνατός.

Οι κομμουνιστές με καθαρή την εντολή για συνέχιση του αγώνα θα είμαστε πρωτοπόροι ξανά για να υψωθούν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για διεύρυνση των λαϊκών κατακτήσεων όπου είναι δυνατό. Επενδύουμε τη δύναμη της κάλπης στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για το λαό και τον τόπο. Και θέλουμε στο πλάι μας όχι μόνο όσους ψήφισαν ΚΚΕ, αλλά όλους όσοι θίγονται απ' τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα. Κάνουμε, λοιπόν, από σήμερα ό,τι περνά απ' το χέρι μας, καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να συναντηθούμε αύριο με περισσότερους, στην πορεία με όλους εκείνους με τους οποίους μας συνδέουν οι ίδιες ανάγκες, οι ίδιες προσδοκίες.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ

Δεν αλλάζουν...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΣΕΒΟΝΤΑΙ», όπως μας λένε, «την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», πλην όμως αρέσκονται στο να τη μεταφράζουν όπως θέλουν! Μετά το σαφέστατο αποτέλεσμα των εκλογών ...κατάλαβαν αυτό που ήθελαν, ούτως ή άλλως, να καταλάβουν.

Ετσι μας προέκυψε ο Κώστας Καραμανλής να διακηρύσσει ότι διαθέτει «κοινωνική πλειοψηφία» (πού την είδε;) και ο Γιώργος Παπανδρέου να πιστεύει ότι πρέπει να ...προχωρήσει σε «βαθύτερες αλλαγές» στο κόμμα του. Λες και αυτές που ήδη έκανε επιδοκιμάστηκαν.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, μία είναι η λύση: Επειδή δε θέλει να κατανοήσει τι ζητάει ο ελληνικός λαός όταν προσέρχεται στην κάλπη, ας του το δώσουμε να το καταλάβει προσερχόμενοι στους δρόμους και στις κινητοποιήσεις.

Γιατί το δήλωσε ο άνθρωπος ξεκάθαρα και θα τα ξαναπεί στις προγραμματικές του δηλώσεις. Θέλει να σταθεί απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων και να τα ανατρέψει και, μάλιστα, με «γρηγορότερους ρυθμούς».

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, συζητάει το αν θα αλλάξει αρχηγό, συζητάει το αν θα αλλάξει καταστατικό, συζητάει το αν θα αλλάξει νοοτροπία, συζητάει το αν θα αλλάξει (στο απώτερο μέλλον, φυσικά) το πολιτικό σκηνικό.

Μόνο πολιτική δε συζητάει να αλλάξει. Αυτή τού φαίνεται καλή και δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Κι ας έχουν στα χέρια τους το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό από το 1981. Οχι βέβαια ότι αυτό μας εκπλήσσει...

Ο,τι κι αν γίνει, διαχειριστές της πολιτικής των Βρυξελλών και του ΝΑΤΟ στη θέση του Καραμανλή θέλουν να γίνουν. Τίποτε περισσότερο.

Το μόνο που εγγυάται αυτό το κόμμα είναι ότι θα προσφέρει μπόλικα εσωτερικά μαχαιρώματα, μπόλικους εσωτερικούς καυγάδες, μπόλικες εσωκομματικές διεργασίες και ίσως πολύ ...γέλιο.

Μέχρι να αποφασίσει ποιον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σημίτη θα έχει για αρχηγό.


Γρηγοριάδης Κώστας

«Ισχυρή» κυβέρνηση και λαϊκοί αγώνες

Γρηγοριάδης Κώστας

Οσο και να θέλει ο Κ. Καραμανλής να δημιουργήσει την εικόνα ότι η κυβέρνησή του είναι ισχυρή και πως «στηρίζεται στην κοινωνική πλειοψηφία», η ξεροκέφαλη πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί του. Ο στόχος της ισχυρής αυτοδυναμίας δεν επιτεύχτηκε. Ο λαός δεν έδωσε στον πρωθυπουργό την ισχυρή εντολή που ζητούσε. Αντίθετα, η ΝΔ έπεσε κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες και περίπου 370.000 ψήφους και «διασώζεται» χάρη στον εκλογικό νόμο που δίνει το μπόνους των 40 εδρών στο πρώτο κόμμα. Ωστόσο, η κυβέρνηση της ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο λαός της έδωσε το «πράσινο φως» να προχωρήσει στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, δηλαδή στην κατεδάφιση των λαϊκών δικαιωμάτων που σχεδιάζει. Βέβαια, η ταχεία προώθηση των μεταρρυθμίσεων αποτελεί «μονόδρομο» για την κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει την αποδοκιμασία που εκφράστηκε στις κάλπες, αλλά και το γεγονός ότι θα έχει απέναντί της πιο ενισχυμένο λαϊκό κίνημα, απόρροια και της εκλογικής ενίσχυσης του ΚΚΕ. Μόνο «περίπατος» δε θα είναι η ολομέτωπη επίθεση κατά των λαϊκών δικαιωμάτων το επόμενο διάστημα.

Αναδόμηση του δικομματικού σκηνικού

Η εσωκομματική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ, την οποία σηματοδότησε το εκλογικό αποτέλεσμα, κατευθύνεται μεθοδικά, ώστε να μην αγγίξει τον πυρήνα της κυρίαρχης πολιτικής, τα έργα και τις ημέρες του κόμματος, που είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε την ίδια και αυτή αντιλαϊκή πολιτική. Στόχος τους, η επικέντρωση στα πρόσωπα, ώστε να υπάρχουν περιθώρια το δικομματικό σκηνικό να βγει αλώβητο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αμφισβήτηση προς τον Γ. Παπανδρέου δεν αφορά τις πολιτικές που επί τόσες δεκαετίες εφαρμόστηκαν, ούτε και τις στρατηγικές συγκλίσεις με την κυβέρνηση της ΝΔ, που τα τελευταία χρόνια υπήρξαν, αλλά το όλο σκηνικό εντάσσεται σε μια προσπάθεια αναδόμησης του δικομματισμού μετά και το πλήγμα που δέχτηκε με την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Αγχος μεγάλο...

Ολοφάνερο το βράδυ των εκλογών το άγχος των δημοσιογράφων στις τηλεοράσεις μπροστά στη σημαντική αύξηση που σημείωσε το ΚΚΕ... Ρωτούσαν κάθε εκπρόσωπο του Κόμματος που καθόταν στο πάνελ «τι θα γίνει τελικά;»... Αγωνία μεγάλη. Θα φερθείτε υπεύθυνα; Θα αξιοποιήσετε το μεγάλο ποσοστό σας; 'Η απλά θα πανηγυρίσετε και θα επιμείνετε στην απομόνωσή σας; Αυτό ήταν σταθερά το πνεύμα των ερωτήσεων προς τους εκπροσώπους του ΚΚΕ. Μα γιατί επιτέλους αρνείστε συνεργασία έστω και σε επιμέρους θέματα με τα κόμματα εξουσίας;

Ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιαζόταν η ενίσχυση του ΚΚΕ άξια λόγου και σχολιασμού μόνο στην περίπτωση που το ΚΚΕ θα αποφάσιζε να ρίξει επιτέλους λίγο νερό στο κρασί του. Δηλαδή σύμφωνα με τη λογική τους θα άξιζε μόνο αν το ΚΚΕ έπαυε να είναι ΚΚΕ... Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση της κ. Παναγιωταρέα, που δεν μπορούσε να το χωνέψει: Τι κακό δηλαδή έχει ο δικομματισμός, «τζιζ» κάνει; Τόσα χρόνια ο δικομματισμός μάς κυβερνά, πού είναι το πρόβλημα; (!!!) Ελα όμως που υπάρχει πρόβλημα και λέγεται αντιλαϊκή πολιτική που προωθούν τα κόμματα του δικομματισμού. Γι' αυτό μια μερίδα του λαού αποφάσισε να κάνει το πρώτο βήμα και να ψηφίσει το ΚΚΕ. Η δράση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα είναι ήδη σε εξέλιξη. Το αποτέλεσμα των εκλογών δίνει καινούριες δυνατότητες.

«Κοστουμάκι» και στους αγροφύλακες

Με το που συγκροτήθηκε η Αγροφυλακή, ήρθε και το κοστουμάκι της! Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας και ο υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας υπέγραψαν κοινή απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 1842/12.9.2007) για τη χορήγηση 650 ευρώ σε κάθε αγροφύλακα «για την κάλυψη εξόδων προμήθειας υφάσματος και ραφής στολών». Συνολικά, το κόστος των στολών θα στοιχίσει στο Ελληνικό Δημόσιο 1.170.000 ευρώ και απ' ό,τι φαίνεται οι αγροφύλακες θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν τα «15 είδη ένδυσης και υπόδησης», που προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση.

Με τους μετριότερους υπολογισμούς, ο κάθε αγροφύλακας θα χρειαστεί να ξοδέψει περισσότερα από 220 ευρώ - προσαύξηση 33% - για να προμηθευτεί τις στολές που χρειάζονται.

Αρχή με «κοστουμάκι», λοιπόν, και οι αγροφύλακες...

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η επόμενη μέρα

Το αποτέλεσμα των εκλογών δίνει αισιοδοξία στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ είναι αναμφισβήτητα αυτό που χαρακτήρισε την προχτεσινή εκλογική μάχη. Περίπου 150.000 νέοι ψηφοφόροι συναντήθηκαν στην κάλπη με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τους συνεργαζόμενους με το Κόμμα.

Η αθροιστική μείωση των ποσοστών του δικομματισμού είναι ενθαρρυντικό στοιχείο. Κυρίως επειδή επιτεύχθηκε μέσα σε συνθήκες ιδιαίτερης πόλωσης τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Απέναντι στους εκβιασμούς και των δύο, ένα σημαντικό κομμάτι, κύρια της εργατικής τάξης και της νεολαίας, ανέπτυξε ισχυρές αντιστάσεις. Εφτασε μέχρι την κάλπη με κριτήριο τη δική του πείρα και όχι τα ψευτοδιλήμματα των αστικών κομμάτων. Η πλειοψηφία, ωστόσο, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων παραμένει εγκλωβισμένη στις μυλόπετρες του δικομματισμού.

Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ σχετικά με τη σχεδιασμένη από την πλουτοκρατία και το δικομματισμό αντιλαϊκή λαίλαπα τις οποίες πρόβαλλε στο λαό όλο το προηγούμενο διάστημα ισχύουν στο ακέραιο. Λίγες μόλις ώρες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, ο Κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι θα αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου ακόμα πιο γρήγορα και αποφασιστικά να προχωρήσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα μέτωπα. Για τη σχεδιαζόμενη επίθεση, θα χρησιμοποιήσει σαν άλλοθι τη «σαφή - όπως τη χαρακτηρίζει - εντολή» που πήρε, την «ισχυρή κυβέρνηση» που θα σχηματίσει. Τα ζητήματα της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, τα εργασιακά θα έρθουν ξανά στην επιφάνεια με τον πιο τραγικό για την εργατική λαϊκή οικογένεια τρόπο. Απέναντι σ' αυτήν την επίθεση χρειάζεται ξεκάθαρη γραμμή άμυνας και αντεπίθεσης. Και τέτοια γραμμή μονάχα το ΚΚΕ διαθέτει.

Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπέστη σοβαρή εκλογική ήττα, ακόμη και μετά το όποιο ρετουσάρισμα θα επιχειρήσει στην αντιλαϊκή πολιτική του, θα συνεχίσει να προσφέρει με το ίδιο σθένος τις υπηρεσίες του στο κεφάλαιο, θα συνεχίσει την ίδια αντιδραστική πολιτική που εφάρμοσε και στηρίζει. Αλλωστε, η ήττα του αποδίδεται από κορυφαία στελέχη όχι στην πολιτική του αλλά στον τρόπο προβολής της, δηλαδή στην κακή προπαγάνδα. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα που να είναι σε όφελός τους απ' αυτά τα κόμματα.

Η επόμενη μέρα βρίσκει επίσης τις λαϊκές δυνάμεις, τη νεολαία, με τα ίδια προβλήματα όπως και την προηγούμενη. Ταυτόχρονα, η ενίσχυση του ΚΚΕ κάνει πιο δυνατό το αντίβαρο στο δικομματισμό, στην πολιτική του κεφαλαίου. Και χρεώνει τους κομμουνιστές με το μεγάλο καθήκον να ανταποκριθούν στην εμπιστοσύνη των εκατοντάδων χιλιάδων που ψήφισαν το ΚΚΕ, χωρίς απαραίτητα να συμφωνούν σε όλα μαζί του. Με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση των ταξικών αγώνων, στη μάχη για κάθε μικρό και μεγάλο λαϊκό πρόβλημα. Να συναντηθούν με ακόμα περισσότερους εργαζόμενους στους δρόμους του αγώνα, στη βάση του κοινού ταξικού συμφέροντος.

Να εντείνουν την προσπάθειά τους για τον απεγκλωβισμό νέων δυνάμεων από το δικομματισμό. Να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αποτελεσματική άμυνα του λαού, στην οργάνωση της αντεπίθεσής του. Σ' αυτήν τη βάση, το ΚΚΕ σχεδιάζει ήδη τη δράση του μέσα και έξω από τη Βουλή. Με πείσμα και αστείρευτη πίστη στη δύναμη του λαού, που μπορεί και πρέπει να φέρει τα πάνω κάτω.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ