Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χωρίς επανάπαυση

Η εκλογική μάχη τελείωσε, ένα 8,2% του εκλογικού σώματος τοποθετήθηκε στην κάλπη με το ΚΚΕ. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου, πολλοί απ' τους οποίους έκαναν το τολμηρό βήμα ψηφίζοντας για πρώτη φορά ΚΚΕ, κόντρα σε μύριες όσες δυσκολίες και εμπόδια, είτε συμφωνώντας σε όλα μαζί του, είτε με πλευρές των θέσεων και της δράσης του, εκφράζοντας όμως σε κάθε περίπτωση την εμπιστοσύνη τους σε ένα κόμμα που δεν τους γέλασε ποτέ, που αταλάντευτα μάχεται δεκαετίες τώρα για τα δίκια τους, τα συμφέροντά τους. Αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προϊόν μιας μακρόχρονης σκληρής προσπάθειας μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, είναι η έκφραση των σχέσεων εκτίμησης και εμπιστοσύνης που οικοδομήσαμε με εργάτες, αγρότες, μικρομεσαίους, νέα παιδιά μέσα στους αγώνες, στην καθημερινή δράση. Ελπιδοφόρο μήνυμα που αναδεικνύει μια σημαντική δυναμική για τη συνέχεια.

Προεκλογικά το ΚΚΕ δεσμεύτηκε απέναντι στο λαό ότι την επαύριο των εκλογών θα παραμείνει στο ίδιο μετερίζι που είναι ταγμένο, δε θα εγκαταλείψει τον αγώνα, δε θα προδώσει όσους του εμπιστευτούν την ψήφο τους απεμπολώντας όλα εκείνα για τα οποία το ψήφισαν. Μετεκλογικά τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναλαμβάνουμε την ευθύνη και το καθήκον να ανταποκριθούμε σ' αυτή τη δέσμευση. Με νέα δυναμική να προχωρήσουμε μπροστά, να ξαναβρούμε όλους εκείνους με τους οποίους συζητήσαμε πριν τις εκλογές, να σταθεροποιήσουμε την επαφή μαζί τους, να βαθύνουμε κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο τους πολιτικούς και ιδεολογικούς μας δεσμούς μαζί τους. Να τους παρακινήσουμε στη δράση, στους κοινωνικούς αγώνες, στους πολιτικούς αγώνες.

Είναι ο μόνος τρόπος να συμβάλουμε παραπέρα να εκφραστούν ακόμη πιο αποφασιστικά οι θετικές διεργασίες ριζοσπαστικοποίησης που φάνηκε ότι υπάρχουν, να διευρύνουμε το θετικό αποτέλεσμα της κάλπης, να το δούμε να εκφράζεται και σε άλλα πεδία, με αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων. Αυτές οι θετικές διεργασίες πρέπει με τη συμβολή των κομμουνιστών να μετατραπούν σε μαχητική ριζοσπαστική συνείδηση και δράση. Πολύ περισσότερο που μπροστά είναι σκληρές μάχες. Η πείρα από τη δράση μας, που ενέπνευσε την εμπιστοσύνη των νέων ψήφων από τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία στο ΚΚΕ, δείχνει πως η συστηματική, σχεδιασμένη πολιτική και μαζική δουλιά αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ώστε να συμβάλουμε να εκφραστεί η δυναμική του εκλογικού αποτελέσματος και στη συνέχεια με παραπέρα πολιτική αποδυνάμωση των αστικών κομμάτων και συσπείρωση στην πολιτική του Κόμματος. Ας μην ξεχνάμε: Ο δικομματισμός μπορεί να έχασε δυνάμεις, παραμένει όμως δυνατός.

Οι κομμουνιστές με καθαρή την εντολή για συνέχιση του αγώνα θα είμαστε πρωτοπόροι ξανά για να υψωθούν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για διεύρυνση των λαϊκών κατακτήσεων όπου είναι δυνατό. Επενδύουμε τη δύναμη της κάλπης στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για το λαό και τον τόπο. Και θέλουμε στο πλάι μας όχι μόνο όσους ψήφισαν ΚΚΕ, αλλά όλους όσοι θίγονται απ' τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα. Κάνουμε, λοιπόν, από σήμερα ό,τι περνά απ' το χέρι μας, καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να συναντηθούμε αύριο με περισσότερους, στην πορεία με όλους εκείνους με τους οποίους μας συνδέουν οι ίδιες ανάγκες, οι ίδιες προσδοκίες.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ