Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Το ΚΚΕ στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας

Ανακοίνωση της ΝΕ Ηλείας του Κόμματος για την επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στις πυρόπληκτες περιοχές

Τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας θα επισκεφτεί, αύριο Τετάρτη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μαζί με τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη, κάνοντας πράξη την προεκλογική δέσμευση του Κόμματος για την ανάληψη πρωτοβουλιών και την παρουσίαση συγκεκριμένων μέτρων στήριξης των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών. Κι αυτό ενώ, την ίδια στιγμή, κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο νομό «έστρωναν» με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους το δρόμο στους επιχειρηματίες για επενδύσεις τουριστικού ενδιαφέροντος. Και, υποκριτικά, δήλωναν πως θα διαθέσουν μέρος των χρημάτων της προεκλογικής τους εκστρατείας στους πυρόπληκτους κατοίκους (πόσα και πού κανείς δεν ξέρει) και την κυβέρνηση να επιδίδεται σε διαγωνισμό τριχίλιαρων...

Στο πλαίσιο αυτό και πριν ακόμη σταματήσουν να καπνίζουν τα καμένα, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά με γοργό βηματισμό στην επιχειρηματική «αξιοποίηση» της παραλίας στη Ζαχάρω, φανερώνοντας έτσι το πώς ακριβώς εννοούν την «ανασυγκρότηση» της οικονομικής ζωής και του «κοινωνικού ιστού». Ετσι, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, υπογράφηκε - με την παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Π. Δούκα - «προγραμματική συμφωνία» ανάμεσα στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και στο Δήμο της Ζαχάρως, η οποία έχει να κάνει με τις «πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η «συνεργασία αφορά στην ταχεία ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων σε δημόσιο ακίνητο συνολικής έκτασης 2.593.041,80 τ.μ. και στη σύνταξη προγράμματος αξιοποίησης 780 ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου», με το 75% των εσόδων που θα προκύψουν από την παράδοση της γης στους μεγαλοεπιχειρηματίες να αποδίδεται στο Δήμο της Ζαχάρως.

Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ σημειώνει πως «το ΚΚΕ απέφευγε συνειδητά στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου να εξειδικεύσει την αλληλεγγύη και τη βοήθειά του προς τους πυρόπληκτους, επειδή ακριβώς δεν ήθελε αυτού του είδους οι ενέργειες να ταυτιστούν με την κάλπη. Τώρα, που τα φώτα της δημοσιότητας, σιγά-σιγά, απομακρύνονται από τους πυρόπληκτους, τώρα το ΚΚΕ προτίθεται να αναλάβει δράση, τόσο αυτοτελώς όσο και στο επίπεδο στήριξης των αγώνων του λαϊκού κινήματος», αναφέρεται και προστίθεται: «Μαζί θα συναντηθούμε για την υπεράσπιση της δημόσιας γης ενάντια στο ξεπούλημα της Ζαχάρως και του Καϊάφα στο μεγάλο πολυεθνικό - τουριστικό κεφάλαιο».

Στη συνέχεια η ΝΕ Ηλείας χαιρετίζει όλους όσοι τόλμησαν να κάνουν το βήμα και να στηρίξουν, για πρώτη φορά, το ΚΚΕ και καταλήγοντας τονίζει:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα που καταγράφηκε μπορεί και πρέπει να γίνει μόνον η αρχή για νέες θετικές διεργασίες, για την παραπέρα ισχυροποίηση του ΚΚΕ και του εργατικού λαϊκού κινήματος, για να ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη ανατροπή, τη φιλολαϊκή προοπτική. Ερχονται δύσκολες μέρες, σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Ερχεται οδοστρωτήρας για τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα. Μαζί θα συναντηθούμε για να εμποδίσουμε τη νέα αντεργατική λαίλαπα της ΕΕ, της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Το ΚΚΕ δεσμεύεται απέναντι στο λαό και τη νεολαία να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για τη ζωή και το δίκιο της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμβολικός αποκλεισμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (2021-09-08 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη ελαιοπαραγωγών (2009-11-20 00:00:00.0)
«Αγώνας για να μείνουμε στον τόπο μας» (2009-09-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-11-15 00:00:00.0)
Τα έσοδα του Φεστιβάλ (2007-12-02 00:00:00.0)
«Ανασυγκρότηση» - ξεκλήρισμα των αγροτών (2007-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ