Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ για την υπεράσπιση δικαιωμάτων, για την απόσπαση κατακτήσεων

Ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στις 16 Σεπτέμβρη 2007

  • Η εκλογική άνοδος του ΚΚΕ είναι η μεγαλύτερη που σημειώθηκε από το 1993 και εκφράστηκε με την άνοδο σε ψήφους και σε ποσοστό (8,2%). Σε συνδυασμό με τις απώλειες που σημείωσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί συμβολή στη μεγάλη υπόθεση για την άνοδο του εργατικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος στο αντιπάλεμα των κεντροδεξιών και κεντροαριστερών σεναρίων.
  • Η αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ περιέχει σημαντική δυναμική, συγκεντρώνοντας υψηλά ποσοστά στις εργατικές λαϊκές μάζες και στις νέες ηλικίες, ιδιαίτερα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, σε άνεργους, σε αυτοαπασχολούμενους και σε φτωχούς αγρότες στην ύπαιθρο.
  • Το βασικό καθήκον είναι με τη δική μας συστηματική και πιο εντατική προσπάθεια, σε συνεργασία με τις ριζοσπαστικές δυνάμεις που ενισχύονται στην κοινωνία, να υπάρξει άμεση λαϊκή ετοιμότητα για να αποκρουστούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα προωθήσει η ΝΔ. Να αποκρουστούν σενάρια που θα εμφανιστούν για τη μετεξέλιξη της δικομματικής εναλλαγής σε διπολική.
  • Η ΚΕ καλεί τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να οργώσουν κυριολεκτικά κάθε τόπο δουλιάς, μόρφωσης και κατοικίας, εκεί που εργάζεται και ζει η εργατική τάξη και η νεολαία, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Να βρεθούν μπροστά στους αγώνες, στην πάλη για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για την απόσπαση κατακτήσεων. Να γίνουν νέα βήματα μπροστά, ενάντια στα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές επιλογές, με προοπτική τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ