Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΑΚΕΛ
Εγγύηση ενότητας ο Δ. Χριστόφιας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Ξεκάθαρη θέση ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, για το θέμα της διζωνικής - δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα και με δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Νίκου Κατσουρίδη, σε εφημερίδες το Σαββατοκύριακο, μετά και τις θέσεις του πρώτου στη διακαναλική συνέντευξη της περασμένης Τρίτης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Ν. Κατσουρίδης, υπογράμμισε την ανάγκη να «ξεκαθαρίσει τη θέση του», καθώς, κατά τη συνέντευξή του, έθεσε τη σημασία της διζωνικότητας υπό αίρεση, λέγοντας ότι διζωνικότητα δεν εννοείται ο διαχωρισμός της Κύπρου σε δύο καθαρά εθνικές περιοχές. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ είπε ότι ο Τ. Παπαδόπουλος θα μπορούσε να μην έχει προχωρήσει στο δημοψήφισμα το 2004, δεδομένου ότι συμφωνημένη λύση δεν υπήρχε λόγω της πλευράς του ψευδοκράτους.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, δημοσιοποίησε απόφαση του κόμματος, ο ΓΓ, Δημήτρης Χριστόφιας, να παραμείνει μόνο για μία θητεία στο προεδρικό αξίωμα, όπως επιβάλλεται από τη θέση για εκσυγχρονισμό και ανανέωση στην πολιτική ζωή. Βάσει της θέσης του ΑΚΕΛ για «αφυπηρέτηση» των στελεχών του στα 65, ο Δ. Χριστόφιας θα πρέπει να αποσυρθεί.

Παράλληλα, ο Α. Κυπριανού κατέκρινε τις προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων, ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, αν εκλεγεί στο προεδρικό αξίωμα, θα έχει λιγότερες αντιστάσεις από το σημερινό Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας τα επιχειρήματα αυτά αναληθή και σημειώνοντας ότι ο Δ. Χριστόφιας αποτελεί εγγύηση ενότητας «για την ανάληψη πρωτοβουλιών, δίκαιη λύση, κοινωνική ευαισθησία και ανανέωση του πολιτικού συστήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ