Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Προχωράμε με νέα δυναμική για την προοπτική

Η δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την Κυριακή το βράδυ, για το αποτέλεσμα των εκλογών

Αργά το βράδυ της Κυριακής, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στο εκλογικό αποτέλεσμα, έκανε από την έδρα της ΚΕ στον Περισσό, την ακόλουθη δήλωση:

«Γνωρίζουμε ότι τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι συνεργαζόμενοι και οι ψηφοφόροι αισθάνονται ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα που σημείωσε το ΚΚΕ. Αισθανόμαστε χαρούμενοι, γιατί στην κάλπη συναντηθήκαμε με εργαζόμενους που έκαναν το τολμηρό βήμα για πρώτη φορά, ανεξάρτητα ιδιαίτερων απόψεων, να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, όπου συμμετείχε η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλοι συνεργαζόμενοι.

Είχαμε όλοι μαζί τη δική μας συμβολή στη μείωση των κομμάτων εξουσίας.

Ας το χαρούμε, όμως τα μυαλά μας δεν παίρνουν αέρα. Γιατί, τα αστικά κόμματα εξουσίας διατηρούν υψηλά εκλογικά ποσοστά που δεν αντιστοιχούν στην έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση. Εργατικά, λαϊκά στρώματα παρέμειναν σε σχετικά υψηλό βαθμό εγκλωβισμένα ακόμα. Η τάση, όμως, είναι περισσότερο εμφανής στα μεγάλα αστικά κέντρα, γεγονός που δείχνει τη δυνατότητα μαζικού απεγκλωβισμού αυτών των στρωμάτων στην πορεία.

Πρώτη ευθύνη μας να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε, να συναντηθούμε με όλους όσοι μας εμπιστεύονται. Ολοι μαζί να δράσουμε πιο αποτελεσματικά από εδώ και πέρα. Νέες λαϊκές δυνάμεις, που ψήφισαν σ' αυτές τις εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μπουν στη δράση από εδώ και εμπρός, να απεγκλωβιστούν στην πορεία.

Μαζί θα συναντηθούμε από αύριο στους αγώνες. Για να εμποδίσουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Για να υπάρχουν κατακτήσεις για το λαό. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη ανατροπή, να πειστεί ο ίδιος ο λαός, το κίνημα για τη δύναμη που διαθέτει. Το ΚΚΕ δε θα σας απογοητεύσει. Ας προχωρήσουμε με νέα δυναμική για την προοπτική.

Αμεσα έχουμε την ευθύνη να δράσουμε, ώστε να υπάρξει ανάχωμα, όσο γίνεται πιο ισχυρό στα νέα μέτρα που έρχονται.

Η δυναμική που σημείωσε το ΚΚΕ δεν ήρθε την τελευταία στιγμή, αλλά διαμορφώθηκε μέσα στη δράση και στους αγώνες, επομένως έχει μια σταθερότητα και περικλείει έναν ορισμένο νέο ριζοσπαστισμό που διευρύνεται. Δράσαμε κόντρα στο ρεύμα, δώσαμε τη μάχη με το σύνθημα τα δύο κόμματα δεν αλλάζουν, είτε χάσουν είτε κερδίσουν, σύνθημα που παραμένει επίκαιρο.

Δεν αφήσαμε να καλλιεργούνται αυταπάτες για συνεργασία με κανένα από τα δύο, αντιπαλέψαμε τους όποιους φόβους είχαν λαϊκά στρώματα για τη λεγόμενη ακυβερνησία. Τα παραπάνω διατηρούν και σήμερα την αξία τους.

Ξεκινάμε από αύριο τη δράση μας και τους αγώνες. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι την Τετάρτη θα βρεθούμε στην Ηλεία μαζί με τον Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, τον Γιάννη Πρωτούλη. Κι αυτό γιατί είχαμε πει προεκλογικά ότι εμείς μετά τις εκλογές θα μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα πώς θα στηρίξουμε τους κατοίκους και τα προβλήματα τα οξυμένα που έχουν. Δε θελήσαμε προεκλογικά να θεωρηθεί ότι η πιο ειδική στάση μας είχε να κάνει και με την κάλπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ