Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Υποπτη σπουδή για «λύσεις»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μόνο ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε η Ντ. Μπακογιάννη σε διεθνές πρακτορείο ειδήσεων (Ασοσιέιτεντ Πρες) για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, που τους προσφέρει το γεγονός ότι και στις δύο χώρες υπάρχουν κυβερνήσεις με νωπή εκλογική εντολή, για να λύσουν τις διαφορές τους, υποστήριξε η υπουργός Εξωτερικών. «Πιστεύω ότι αυτή είναι μια πάρα πολύ καλή στιγμή, με τις δύο κυβερνήσεις που έχουν νωπή τη λαϊκή εντολή, να προχωρήσουν στην ουσία», είπε με νόημα, ενώ δε δίστασε να γίνει πιο σαφής. «Θέλουμε και επιθυμούμε να επιλύσουμε το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία, και φυσικά να εκπληρώσει η Τουρκία τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Δε γνωρίζουμε αν πρόκειται για μια διπλωματική δήλωση καλών προθέσεων, ενόψει της συνάντησης που θα έχει στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο ομόλογό της Αλί Μπαμπατζάν ή υποδηλώνει μια ετοιμότητα για συγκεκριμένες λύσεις στα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Σε κάθε περίπτωση, ας είναι καθαρό ότι δε γίνονται αποδεκτές από τον ελληνικό λαό λύσεις που πρώτα απ' όλα παίρνουν υπόψη τους τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.

Αποποίηση ευθυνών

Να αποποιηθεί κάθε ευθύνης για τις γενικευμένες ανατιμήσεις στο ψωμί που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και ένα μήνα και φτάνουν μέχρι και 30% από τη μια μέρα στην άλλη επιχείρησε, με χτεσινή της ανακοίνωση, η Συντεχνία Αρτοποιών Αθήνας - Προαστίων - Περιχώρων. Ως κύρια αιτία αναφέρει τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις στα άλευρα, που, όπως λέει, έφτασαν μέσα σ' ένα χρόνο το 90%. Ζητάει, μάλιστα, την κατανόηση των εργαζομένων για τις τελευταίες νέες αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού και ισχυρίζεται ανέξοδα ότι «διαμαρτύρεται μαζί με τους καταναλωτές». Το ερώτημα που προκαλεί η στάση της Συντεχνίας είναι ξεκάθαρο: Θα ενώσει τη φωνή της με εκείνη των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της «απελευθέρωσης» των τιμών και της «ελεύθερης αγοράς», που είναι η γενεσιουργός αιτία για τις αλυσιδωτές κερδοσκοπικές ανατιμήσεις στην τιμή του σταριού ζητώντας έλεγχο τιμών; Γιατί, από τη μια, να καταγγέλλεις φραστικά την κερδοσκοπία των αλευροβιομηχάνων και, από την άλλη, να ζητάς «ανταγωνισμό» και, κατά τα άλλα, να ...σε παίρνει ο πόνος, γιατί οι εργαζόμενοι αγοράζουν πανάκριβα ένα τόσο απαραίτητο είδος διατροφής, όπως είναι το ψωμί, είναι τουλάχιστον προκλητικό.

Η υποκρισία της «μέρας χωρίς αυτοκίνητο»

Μέρα χωρίς αυτοκίνητο η 22α Σεπτέμβρη και ο δήμος Αθήνας, πραγματοποιεί εκδηλώσεις και ...προσκαλεί τους κατοίκους να μη χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, για μια μέρα. Με αυτό τον τρόπο - αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου - «θα συμβάλουμε ενεργά, συνειδητά και συλλογικά στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας και της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς»!

Προφανώς, η υποκρισία, και σε αυτήν την περίπτωση, περισσεύει. Το κάλεσμα που απευθύνει η διοίκηση του δήμου (στηρίζεται από τη ΝΔ) είναι ψευδεπίγραφο. Η πολιτική, που ακολουθούν τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι δυνάμεις τους στην Αυτοδιοίκηση, είναι πολιτική ενίσχυσης του Ι.Χ. Πολιτική απαξίωσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς - και ιδιαίτερα των Μέσων Σταθερής Τροχιάς. Οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτήν την πολιτική, ένα συμφέρον έχουν: Να διεκδικήσουν δωρεάν, σύγχρονο και ολοκληρωμένο δίκτυο ΜΜΜ, που σαν γνώμονα θα έχει την εξυπηρέτηση των εργαζομένων.

Ευαισθησία με καθυστέρηση

Οψιμη σπουδή να πάρει επάνω της ακέραια την ευθύνη για τα εκατομμύρια τεμάχια επικίνδυνων παιχνιδιών που αποσύρθηκαν απ' όλο τον κόσμο επέδειξε η αμερικάνικη πολυεθνική - μονοπώλιο στον κλάδο των παιδικών παιχνιδιών, «Mattel». Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «οι πρόσφατες μαζικές ανακλήσεις από την αγορά κινεζικής κατασκευής παιχνιδιών της οφείλονται σε δική της σχεδιαστική παράλειψη και όχι σε πρόβλημα στην κατασκευή τους στην Κίνα και ζήτησε συγνώμη από τους Κινέζους». Είναι προφανές ότι η ανακοίνωση της γνωστής πολυεθνικής ήταν αποτέλεσμα των αντιδράσεων των κινεζικών αρχών, που επί βδομάδες κατηγορούνταν ότι ούτε λίγο - ούτε πολύ «φταίνε τα κινέζικα». Δε διστάζει, μάλιστα, να ισχυριστεί προκλητικά ότι η απόσυρση των παιχνιδιών δείχνει την ...ευαισθησία της επιχείρησης απέναντι στο θέμα της ασφάλειας των καταναλωτών, την ώρα που έχουν, ήδη, σημειωθεί ατυχήματα με παιδιά εξαιτίας της επικίνδυνης κερδοσκοπίας και της ασυδοσίας που απολαμβάνουν οι κάθε λογής «Mattel» από τις φιλομονοπωλιακές κυβερνήσεις και που ανεμπόδιστα θα συνεχίσουν να την απολαμβάνουν.

Κίνδυνος στη θάλασσα

«

ΔΥΣΤΟΣ», «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», «SEA DIAMOND». To πρώτο βρίσκεται στον πάτο της θάλασσας της Εύβοιας, το δεύτερο της Πάρου, το τρίτο της Σαντορίνης. Απολογισμός 100 νεκροί, δύο αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες συνέπειες στο θαλάσσιο περιβάλλον. Και τα τρία ναυάγια ήταν προδιαγεγραμμένα. Τα πλοία ήταν αναξιόπλοα, επικίνδυνα για την ασφάλεια των ανθρώπων που μετέφεραν, επιβατών και ναυτεργατών. Αποτελούσαν «πλωτές βόμβες» και για το θαλάσσιο περιβάλλον. Ομως, σύσσωμες οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από τον Κλάδο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων (ΚΕΕΠ) έως τα Λιμεναρχεία και, βέβαια, οι ιδιωτικές εταιρείες, όπως ο Ελληνικός και ο Νορβηγικός Νηογνώμονας (που εποπτεύονται από τον ΚΕΕΠ), τους εξέδιδαν απλόχερα τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.

Την περασμένη Τρίτη, το κρουαζιερόπλοιο «DREAM» κινδύνεψε να μπατάρει, ενώ ήταν δεμένο στο λιμάνι της Ρόδου. Μετέφερε 931 επιβάτες και 341 ναυτεργάτες. Πρόκειται για πλοίο υπερήλικο - έτος κατασκευής το 1970 - αποδεδειγμένα υποσυντήρητο. Η κλίση αποκάλυψε ότι έφυγε με ρήγμα από την Τουρκία, το οποίο προσπάθησαν να «μπαλώσουν» χρησιμοποιώντας ακόμα και κορμούς δέντρων. Προχτές, οι ναυτεργατικές Ενώσεις, για δεύτερη φορά, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΑΧΑΙΟΣ» ότι σε περίπτωση εγκατάλειψης πλοίου δεν πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις να σώσει τον κόσμο, ενώ οι συνθήκες εργασίας, που είναι άμεσα συνδεδεμένες και με την ασφάλεια επιβατών και πλοίου, είναι τύπου γαλέρας.

Ολα αυτά τα στοιχεία είναι απλώς ενδεικτικά, για να καταδειχτεί ότι η πολιτική που υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει ως πρώτη της προτεραιότητα την αύξηση των κερδών των εφοπλιστών, είναι άκρως επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή. Και, κυρίως, δεν έχει γιατρειά. Αυτή ακριβώς η πολιτική είναι που μετατρέπει τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σε υπαλλήλους των εφοπλιστών, ανίκανες να επιτελέσουν στοιχειωδώς το έργο τους και να απαγορεύσουν τον απόπλου σε πλοία που η οργανική τους σύνθεση είναι ανεπαρκής για να καλύψει βασικές ανάγκες. 'Η, ακόμα, και σε καράβια που η σαπίλα τους είναι εξόφθαλμη.

Είναι η ίδια πολιτική, που, παρά το γεγονός ότι η ασυδοσία των εφοπλιστών έχει φτάσει στο έπακρο, τους δίνει το θράσος να βγαίνουν και να αξιώνουν ακόμα περισσότερα προνόμια, για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, έστω και αν είναι βουτηγμένα στο αίμα. Είναι τουλάχιστον εξωφρενικό, την επομένη των εκλογών, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών και οι εφοπλιστές του Λονδίνου Committee να χαρακτηρίζουν όλα αυτά που έχουν παραχωρηθεί στο εφοπλιστικό κεφάλαιο - από απανωτές μειώσεις στις οργανικές συνθέσεις και απαλλαγή των ασφαλιστικών τους εισφορών μέχρι να κυκλοφορούν τα σαπάκια τους ανεξέλεγκτα - ως ...«μία καλή αρχή». Γιατί αποκαλύπτει πως η ασυδοσία τους δεν έχει όρια, αλλά και η πολιτική που τους την παρέχει δεν έχει όρια. Οι ναυτεργάτες, οι νησιώτες, οι επιβάτες, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν καθήκον να συγκροτήσουν το δικό τους μέτωπο ενάντια σ' αυτήν την πολιτική που στηρίζει την εξουσία των εφοπλιστών και πνίγει κόσμο. Με τους αγώνες τους να βάλουν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της, να διεκδικήσουν τη δική τους εξουσία, τη λαϊκή.


Αθηνά ΖΥΜΑΡΗ

Τα δικομματικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΥΧΕΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ να γίνει «ισχυρή αντιπολίτευση» έστειλε ο Γιώργος Σουφλιάς, που, όπως όλοι ξέρουμε, είναι υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μη σας παραξενεύει καθόλου όμως. Δεν τους κάνει πλάκα, το λέει και το εννοεί.

Αλλωστε, πρόκειται για ένα κυβερνητικό στέλεχος, που και «μπροστά» βλέπει και πολύ καλά γνωρίζει ποιες πολιτικές και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Κι αυτά τα συμφέροντα δεν αρκούνται μόνο σε μια κυβέρνηση, θέλουν και το «άλτερ έγκο» της πάντα διαθέσιμο.

Κι αν υπάρχει κάτι που κρατά καλά «συγκολλημένο» το ΠΑΣΟΚ στο ηγετικό του επίπεδο, είναι ακριβώς αυτό: Ξέρουν ότι πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι κι ενωμένοι για να παίξουν το ρόλο της Νέας Δημοκρατίας. Απλώς, το ονομάζουν «αίσθημα ευθύνης για το καλό της παράταξης».

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μένει απλώς να καθίσουν να σκεφθούν αυτά που βλέπουν να γίνονται. Να αναλογιστούν γιατί κανείς υποψήφιος «ηγέτης» ή «δελφίνος» ή «παράγοντας» δε συζητά για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης.

ΠΡΕΠΕΙ, ΑΡΑΓΕ, να είμαστε υπερήφανοι εμείς τώρα που το ευρώ βρέθηκε στην υψηλότερη τιμή του σε σχέση με το δολάριο; Πρέπει να χαιρόμαστε, επειδή συναλλασσόμαστε μεταξύ μας με ένα τόσο ισχυρό νόμισμα στην παγκόσμια αγορά;

Αναρωτιόμαστε, μήπως και εξηγήσουμε τις θριαμβολογίες που διαπιστώνουμε - κυρίως - στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης γι' αυτό το θέμα. Μήπως προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορεί να μην έχουμε πολλά ευρώ, αλλά τα λίγα που έχουμε είναι ισχυρά;

Πάντως, όταν βγεις για να ψωνίσεις οτιδήποτε, διαπιστώνεις ότι το ...πανίσχυρο νόμισμά σου αποδεικνύεται ιδιαίτερα αδύναμο μπροστά στην ακρίβεια. Βλέπετε, και οι τσουχτερές τιμές των προϊόντων σε «ισχυρά ευρώ» αποτιμώνται.


Εκτός κι αν κάποιος πραγματοποιεί τα καθημερινά ψώνια του στη ...Μαλαισία ή τις Φιλιππίνες.

Οσο για την ενίσχυση του ισοζυγίου εισαγωγών - εξαγωγών, το οποίο προφανώς υπονοούν οι κάθε λογής θριαμβολόγοι, αν το ελέγξουν θα διαπιστώσουν ότι αυτό είναι αρνητικό για την Ελλάδα. Ακόμα και αγροτικά προϊόντα, που θα μπορούσαμε να παράγουμε εδώ, τα εισάγουμε.

Συντονισμένη «πανευρωπαϊκή» επίθεση

«Καθαρές λύσεις» όπως αυτές που προωθεί στη Γαλλία ο Ν. Σαρκοζί υποδεικνύει στον Κ. Καραμανλή η «Καθημερινή» σε χτεσινό πρωτοσέλιδο σχόλιό της. «Οι καθαρές λύσεις που επιχειρεί ο Νικολά Σαρκοζί πρέπει να γίνουν παράδειγμα στην ελληνική πολιτική σκηνή», υποστηρίζει η συντηρητική εφημερίδα. Ομως, ποιες είναι οι περιβόητες «καθαρές λύσεις»; Η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών στους ανθρακωρύχους και στους ναυτικούς, η κατάργηση του δικαιώματος της δωρεάν περίθαλψης στους εργαζόμενους στους γαλλικούς σιδηροδρόμους, στις εταιρείες ενέργειας, κ.ά. Επίσης, να εφαρμοστούν στο δημόσιο τομέα οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα... Ολα αυτά αποκαλούνται «προνόμια», «ειδικά καθεστώτα» κ.ο.κ., προκειμένου να διευκολυνθεί το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι το ίδιο ακριβώς θα επιχειρήσει η κυβέρνηση Καραμανλή, γιατί η κατεδάφιση των λαϊκών δικαιωμάτων και η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα είναι υπόθεση συνολικά της ΕΕ (στρατηγική Λισαβόνας). Η απάντηση των εργαζομένων θα δοθεί τόσο σε κάθε χώρα ξεχωριστά όσο και με συντονισμένους αγώνες σε ολόκληρη την ΕΕ των μονοπωλίων.

Στο 25% η Τσαριτσάνη

Αναγνώστες μας τηλεφωνούν στην εφημερίδα και διαμαρτύρονται ότι από τον πίνακα που δημοσιεύσαμε προχτές με τους δήμους στους οποίους το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό πάνω από 10%, έλειπε η Κοινότητα Τσαριτσάνης του νομού Λάρισας.

Ναι, έχουν δίκιο. Απόλυτο δίκιο. Η Τσαριτσάνη δεν έχει απλά ποσοστό πάνω από 10%. Ούτε μόνο πάνω από 20%. Το ποσοστό που συγκέντρωσε το Κόμμα στην περιοχή είναι 25,04%! Μπράβο και ξανά μπράβο στους συντρόφους.

Σε ό,τι αφορά το «Ρ», δε συμπεριέλαβε την Τσαριτσάνη στο σχετικό πίνακα επειδή λόγω του ότι έγινε Κοινότητα μετά τις εκλογές του 2004, τα εκλογικά αποτελέσματα δόθηκαν από το υπουργείο με τέτοιο τρόπο, που δε συμπεριελήφθη στο σχετικό πρόγραμμα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Πενήντα εκατομμύρια ανασφάλιστοι

Επειδή η κυβέρνηση βαδίζει ακάθεκτη για «μεταρρύθμιση» του Ασφαλιστικού είναι πολλαπλά χρήσιμο να θυμίσουμε τα αποτελέσματα που είχαν παρόμοιες «μεταρρυθμίσεις», που έχουν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια π.χ. στις ΗΠΑ. Τα τελευταία στοιχεία, λοιπόν, λένε ότι πάνω από το ένα τρίτο των Αμερικανών ηλικίας κάτω των 65 ετών ήταν ανασφάλιστοι για αρκετούς μήνες στη διετία 2006 - 2007. Συγκεκριμένα, με βάση στοιχεία του περασμένου μήνα της Στατιστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, περίπου 47 εκατομμύρια Αμερικανοί ήταν ανασφάλιστοι σε όλη τη διάρκεια του 2006. Μάλιστα, η οργάνωση Families USA εκτιμά ότι 89,6 εκατομμύρια Αμερικανοί ηλικίας κάτω των 65 ετών, δηλαδή το 34,7% του πληθυσμού, ήταν ανασφάλιστοι τουλάχιστον για κάποιους μήνες στο διάστημα 2006 - 2007. Σύμφωνα με τη μελέτη της οργάνωσης, σχεδόν τα δύο τρίτα των ανθρώπων που δεν είχαν ασφάλεια υγείας, έμειναν ακάλυπτοι τουλάχιστον για έξι μήνες και οι μισοί έμειναν ανασφάλιστοι για εννέα μήνες ή περισσότερους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανασφάλιστων πολιτών εντοπίζεται στο Τέξας - 45,7%.

Ανοίγουν τα χαρτιά τους

Εύσημα έδωσε στη νέα κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας Γ. Μυλωνάς και προέτρεψε σε επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης του έργου της. «Παραπάνω από καλή», χαρακτήρισε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος και από τη συμμετοχή σ' αυτήν, πολιτικών από τη Βόρεια Ελλάδα. Και, βεβαίως, οι βιομήχανοι έτσι εκφράζονται, αφού γι' αυτούς δουλεύουν οι κυβερνήσεις, και η τωρινή της ΝΔ. Ο εργαζόμενος λαός, όμως, έχει ακόμη ένα λόγο να οργανώσει την αντίστασή του στα νέα δεινά που τον αναμένουν. Αλλωστε, ο Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε πως το Ασφαλιστικό ανοίγει άμεσα. Και αυτό ικανοποιεί τους βιομηχάνους που γνωρίζουν πως οι όποιες αλλαγές θα προωθήσει η κυβέρνηση είναι στοιχισμένες στις κατευθύνσεις της ΕΕ, για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων και φυσικά μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ωρα της πιο πλατιάς συστράτευσης

Η ΝΔ βγήκε απ' την εκλογική μάχη με λιγότερες δυνάμεις, αρκετά δυνατή όμως ώστε να θέσει απ' την επαύριο κιόλας των εκλογών σε πλήρη κίνηση έναν «οδοστρωτήρα» που στρέφεται απειλητικά εναντίον του λαού. Και στον οποίο φυσικά δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο το ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να σπαράσσεται από εσωκομματικές έριδες για τη μοιρασιά των θώκων, δεν έθεσε όμως ούτε για μια στιγμή εν αμφιβόλω την πολιτική του πρόταση, ο κορμός της οποίας είναι ίδιος μ' αυτόν της πολιτικής της ΝΔ.

Καμία επανάπαυση! Το μήνυμα - προτροπή που απηύθυνε από την επομένη των εκλογών στο λαό το ΚΚΕ αναδεικνύεται απ' τα πράγματα αδήριτη ανάγκη, ώστε να μη μετρήσουν οι άνθρωποι του μόχθου κι άλλα χαμένα δικαιώματα, να μη δουν το επίπεδο της ζωής τους να κατρακυλάει κι άλλο. Τα ανοιχτά χαρτιά της ΝΔ γράφουν καθαρά και ξάστερα: Ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση - συνταξιοδότηση, ιδιωτικοποιήσεις όσων απέμεναν να ιδιωτικοποιηθούν, μέτρα παραπέρα εμπορευματοποίησης της Παιδείας, της Υγείας - Πρόνοιας. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για ταχύτατη προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων αλλά και οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μπορούν και πρέπει να εκληφθούν από τους ανθρώπους του μόχθου που στήριξαν αυτά τα κόμματα σαν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής και της αντοχής τους. Τώρα είναι η ώρα να τα εγκαταλείψουν, υπηρετούν συμφέροντα ξένα και εχθρικά προς τα δικά τους. Η ώρα να τα καταδικάσουν πολιτικά καταρχήν στη συνείδησή τους.

Τώρα είναι η ώρα της πιο πλατιάς συστράτευσης στην κατεύθυνση όξυνσης της ταξικής πάλης για να μην περάσουν τα σχεδιαζόμενα μέτρα, να αποδυναμωθεί πολιτικά, πιο αποφασιστικά, ο δικομματισμός, να διεκδικηθούν με όρους ισχυρού, ταξικά προσανατολισμένου κινήματος μέτρα που θα απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Η σαφής τάση ριζοσπαστικοποίησης που καταγράφτηκε στις εκλογές πρέπει να εκφραστεί και με το δυνάμωμα της πάλης, μπορεί να διευρυνθεί μέσα από τις διεργασίες οργάνωσης και ανάπτυξής της.

Η χειραφέτηση πλατιών λαϊκών δυνάμεων από τα διλήμματα που η πολιτική του δικομματισμού θέτει, η δραστηριοποίησή τους μέσα στο ταξικό εργατικό κίνημα, γενικότερα στο λαϊκό κίνημα, είναι ο μόνος δρόμος σήμερα που μπορεί να εγγυηθεί εξελίξεις προς όφελός τους. Ο μόνος που μπορεί να αναδείξει και να αποδείξει την τιτάνια δύναμη του λαού όταν ενωμένος, σε μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία, παλεύει και διεκδικεί τα δίκια του. Ο μόνος που οδηγεί σε ασφαλή προορισμό, εκεί όπου ο ίδιος θα διαφεντεύει τη ζωή του. Το ΚΚΕ όχι μόνο θα είναι δίπλα του, μαζί του, αλλά θα κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι του, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όπως ακριβώς δεσμεύτηκε προεκλογικά, για να διευκολύνει, να επιταχύνει το βηματισμό προς την κατεύθυνση που προστάζουν τα λαϊκά συμφέροντα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ