Σάββατο 2 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζονται οι δίκες μαθητών

Στο ΙΑ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας θα οδηγηθούν την Δευτέρα 4 του Μάρτη, τρεις μαθητές μέλη του απερχόμενου 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του 12ου ΕΛ Περιστερίου για τη συμμετοχή τους στις μαθητικές καταλήψεις του 1999. Την επόμενη μέρα, την Τρίτη, σειρά έχουν οι μαθητές από το 3ο ΤΕΕ Περιστερίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές είναι παρεμπόδιση και διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του σχολείου τους ως μέλη του 15μελούς «ως επικεφαλής άλλων μαθητών του σχολείου, διαμαρτυρόμενων για την ψήφιση του σχετικού νόμου για την Παιδεία, προέβησαν στην κατάληψη αυτού, τοποθετώντας κλειδαριές στην είσοδό του», αλλά και της παράνομης παραμονής στο σχολείο τους παρά την αντίθετη βούληση του διευθυντή.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Φταίνε οι επιλογές των μαθητών»

Εκεί απέδωσε την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΕ Αρτας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Σε λάθος επιλογές των μαθητών απέδωσε χτες ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Γκεσούλης τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 1ο και 2ο ΤΕΕ της Αρτας, που καλούνται να εξυπηρετήσουν πολλαπλάσιους μαθητές από τις προδιαγραφές τους, απαντώντας χτες σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σπύρου Στριφτάρη. Συγκεκριμένα, αν και οι προδιαγραφές του κτιρίου όπου στεγάζονται ήταν για 300 μαθητές και τρεις ειδικότητες, σήμερα λειτουργούν σ' αυτό δύο ΤΕΕ με 800 περίπου μαθητές και 12 ειδικότητες. Επίσης, αν και έχει περάσει πάνω από τη μισή σχολική περίοδο ακόμη λείπουν βιβλία ενώ πολλά βιβλία ειδικότητας αλλά και γενικής παιδείας έφτασαν στα ΤΕΕ μετά τα Χριστούγεννα.

Για όλα αυτά ο υφυπουργός υποστήριξε ότι «η χωροταξική κατανομή του μαθητικού πληθυσμού δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο» με αποτέλεσμα να έχουν πληθώρα μαθητών τα δυο σχολεία.

Απαντώντας στα περί χωροταξικού σχεδιασμού ο Σπύρος Στριφτάρης σημείωσε ότι «στη Φιλοθέη ούτε αστική συγκοινωνία υπάρχει, ούτε τίποτε και είναι δύσκολο να μετακινηθούν τα παιδιά. Γι' αυτό υπάρχει και ο συνωστισμός στα δυο σχολεία - παραπάνω από 750 μαθητές - ενώ είναι σχολεία με προδιαγραφές για 300 μαθητές».

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί, ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε ότι «κάνουν μάθημα στο κυλικείο και σε αποθήκες. Σε αίθουσες που ήταν για 30 μαθητές κάνουν μάθημα 60 μαθητές». Πρόσθεσε ότι «τα σχολικά βιβλία δεν έχουν φθάσει ακόμη», ενώ «στους υπολογιστές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα από 2 μέχρι 5 άτομα σε έναν υπολογιστή». Ο Σπύρος Στριφτάρης ζήτησε από τον υφυπουργό Παιδείας να πάρει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα προβλήματα.

1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Με την τέχνη και τον αθλητισμό ενάντια στα ναρκωτικά

«Ενάντια σ' όλα τα ναρκωτικά», οι μαθητές της Καλαμάτας βρήκαν τον τρόπο να πουν «όχι», να αντισταθούν μέσα από τη συλλογική δημιουργία, με την τέχνη και τον αθλητισμό. Οι μαθητές εννιά σχολείων της πόλης διοργάνωσαν ένα πολύ επιτυχημένο φεστιβάλ, που ολοκληρώνεται σήμερα, με αθλητικούς αγώνες και συναυλίες ενάντια στη μάστιγα της εξάρτησης.

Συγκεκριμένα, τα 15 μελή των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου και 6ου Ενιαίων Λυκείων, του Μουσικού Λυκείου, του 2ου Γυμνασίου και του 4ου ΤΕΕ συνδιαργανώνουν σήμερα στις 8:30 μ.μ., στην Τέντα, μεγάλη συναυλία κορύφωσης του Φεστιβάλ. Θα συμμετάσχουν τα συγκροτήματα: «Ιερά Εξέταση», «Αέναον», «Μελανή Ειρωνεία» και «Αφανείς ποιητές». Παράλληλα, ολοκληρώνεται σήμερα, με τη διεξαγωγή των τελικών, το τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, που είχε ξεκινήσει στο πλαίσιο του φεστιβάλ την προηγούμενη βδομάδα.

Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, αγκαλιάζεται θερμά από τον μαθητόκοσμο κι όπως φαίνεται πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα συνεχιστεί.

ΚΝΕ
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι εκδηλώσεις των οργανώσεων της ΚΝΕ ανά την Ελλάδα, αυτό το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, οργανώνονται οι εξής εκδηλώσεις:

Σήμερα Σάββατο

- Η Τομεακή Οργάνωση Περιστερίου, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο, για την ΕΠΟΝ.

- Η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών, στα γραφεία της Δυτικής Αχτίδας του ΚΚΕ, στο Ιλιον, στις 6.30 μ.μ., για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον «εθελοντισμό».

- Οι ΟΒ Αιγάλεω, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων, αφιερωμένη στην ΕΠΟΝ.

- Οι μαθητικές ΟΒ Χαϊδαρίου, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία τους, αφιερωμένη στη ζωή του Τσε Γκεβάρα.

- Οι ΟΒ Κυψέλης, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία τους (Κερκύρας 91), αφιερωμένη στη ζωή του Τσε Γκεβάρα.

- Οι ΟΒ Αχαρνών, στις 6 μ.μ., στο σταθμό του ΗΣΑΠ Κάτω Πατησίων, για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό.

- Η Νομαρχιακή Οργάνωση Ηρακλείου Κρήτης, στις 6:30 μ.μ., στο Θεατρικό Σταθμό, για την ΕΠΟΝ.

- Ολοκληρώνονται επίσης, οι τριήμερες εκδηλώσεις της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ρεθύμνου, στο πανεπιστήμιο της πόλης, αφιερωμένες στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με συναυλία νεανικού συγκροτήματος, στις 2:30 μ.μ., στην αίθουσα Δ6.

Αύριο Κυριακή

- Η Νομαρχιακή Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ, στις 8 μ.μ., σε αίθουσα κοινωνικού φορέα της Καλαμάτας, για την ΕΠΟΝ. Περιλαμβάνεται έκθεση φωτογραφίας της περιόδου 1941-'44, αναδρομή στο αντάρτικο τραγούδι με τη συμμετοχή του Τ. Σταθέα, ενώ θα παραβρεθεί ο Δ. Βάγιας, που πρόσφατα κλήθηκε στο στρατοδικείο για τη δράση του εκείνη την εποχή.

- Η Τομεακή Οργάνωση Υγείας Αθήνας, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (Αριστοτέλους 27), για τις αλλαγές στο χώρο της Παιδείας και της Υγείας.

- Οι Κομματικές Οργανώσεις Παιδείας Πάτρας του ΚΚΕ καλούν σε πολιτική εκδήλωση που θα γίνει στο «Περί Τεχνών» (Κανακάρη και Αράτου), στις 11 π.μ. με θέμα: «Οι εξελίξεις στο κίνημα της Παιδείας και οι Θέσεις του ΚΚΕ» και ομιλήτρια το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας, Ελένη Μηλιαρονικολάκη.

Τη Δευτέρα 4/3

- Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης, στη 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο 3 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα: «Το ευρώ συμφέρει το λαό ή το κεφάλαιο;» και ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
Καλούν σε συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα

Σε σύσκεψη για «συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα για ενιαία, δημόσια και δωρεάν Παιδεία» καλούν για την Δευτέρα 11 του Μάρτη, όλους τους διδασκαλικούς συλλόγους και τις ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, οι Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», Βύρωνα - Καισαριανής, «Ελλη Αλεξίου» (Περιστερίου) και «Θουκυδίδης» (Αργυρούπολης - Ελληνικού). Η σύσκεψη έχει οριστεί για τις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15).

Η πρωτοβουλία αυτή των τεσσάρων Συλλόγων πάρθηκε σε κοινή σύσκεψή τους όπου εξετάστηκαν οι επιπτώσεις από τα τέσσερα χρόνια εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, όπως επίσης και από το σχετικό νόμο που ψηφίστηκε για την αξιολόγηση - χειραγώγηση του εκπαιδευτικού.

Στη συζήτηση τονίστηκε επίσης ότι η αρνητική κατάσταση που υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, χρειάζεται να αλλάξει. Οπως επισημαίνουν οι Σύλλογοι σε σχετική ανακοίνωση «οι δυνάμεις που επικρατούν σπέρνουν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια. Υποστηρίζουν έμμεσα τις κυβερνητικές επιλογές, διαμορφώνουν προτάσεις στο πλαίσιο του ρεαλισμού και των αντιεκπαιδευτικών κυβερνητικών επιλογών. Υποβαθμίζουν τη σημασία των κυβερνητικών μέτρων, καλλιεργούν την περιχαράκωση στον κλάδο και αρνούνται επί της ουσίας την κοινή πάλη με όλους τους εργαζόμενους που θίγονται το ίδιο απ' τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική». Οι Σύλλογοι καλούν στη συζήτηση προτείνοντας τα εξής αιτήματα πάλης:

  • Κατάργηση των νόμων 2525 και 2640. Ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
  • Κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία τουλάχιστον στο 15% του ΓΚΠ.
  • Καθιέρωση του δικαιώματος υπογραφής γνήσιας συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλα τα θέματα και σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος και κατάργηση του νόμου 2738 και του αυταρχικού υπαλληλικού κώδικα.
  • Απόσυρση των αντιασφαλιστικών μέτρων. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Καμία συμμετοχή σε κανέναν «κοινωνικό διάλογο». Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό για όλους.
  • Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και των πρόσθετων κριτηρίων. Διατήρηση της επετηρίδας και μαζικοί διορισμοί μέσα απ' αυτήν.
  • Κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών και γενικά κάθε δίωξη συνδικαλιστικής δράσης.
  • Αυξήσεις 35% στους μισθούς μας για το 2002 με ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό, διπλασιασμό του οικογενειακού επιδόματος και χορήγησή του και στους δύο συζύγους αναδρομικά και άμεσα και αφορολόγητο όριο στο ύψος των αποδοχών του νεοδιόριστου.
ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΕΜΠ
«Οχι» στην αξιολόγηση

Φρένο στη λογική «αξιολόγησης» των ΑΕΙ ακόμα και με τα λεγόμενα «ακαδημαϊκά κριτήρια», μπήκε στη Σύγκλητο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, μετά από παρέμβαση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.

Συγκεκριμένα η πρόταση αντίδρασης στη λογική του υπουργείου από τις πρυτανικές αρχές, με ανάπτυξη εσωτερικής αξιολόγησης, αποδείχτηκε - μέσα από παρεμβάσεις μελών της Συγκλήτου - ότι θα οδηγήσει τελικά στην υποβάθμιση σπουδών και πτυχίων, θα παίξει το ρόλο που επιτάσσουν οι αποφάσεις Μπολόνια και Πράγας. Κι αυτό φάνηκε μέσα από την εμπειρία των αξιολογήσεων που έχουν ήδη γίνει στο ίδρυμα και στρώνουν το δρόμο στη διάσπαση και υποβάθμιση των σπουδών. Ετσι, η Σύγκλητος του ΕΜΠ, κατέληξε να μην παραβρεθεί καν στη διημερίδα που ετοιμάζει το ΥΠΕΠΘ για την αξιολόγηση στις 21 - 22/3.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Ξεκινούν με απεργία το «αγωνιστικό εξάμηνο»

Σημαντική παρέμβαση το κείμενο - πλαίσιο της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης

Η συνολική επίθεση της κυβέρνησης στην ανώτατη εκπαίδευση αποτυπώνεται και στην υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και των πανεπιστημιακών. Ετσι, το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ) των ΑΕΙ προχωρά σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, κάνοντας την αρχή με 48ωρη απεργία την Τρίτη και Τετάρτη 5-6/3, στο πλαίσιο της οποίας την Τρίτη 5/3 θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Παιδείας, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα και σε άλλες πόλεις. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Αθήνας, με σχετική απόφαση της Συγκλήτου, θα παραμείνει κλειστό για όλη την ερχόμενη βδομάδα.

Αιχμή των κινητοποιήσεων, που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) κι έχουν «συνυπογράψει» δώδεκα σύλλογοι ΔΕΠ ανά την Ελλάδα, είναι τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους αιτήματα, τα οποία, πάνω από ένα χρόνο, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με «θετικές» υποσχέσεις, αλλά δεν ικανοποιεί. Συγκεκριμένα, ζητούν να ενσωματωθούν όλα τα επιδόματα που παίρνουν στο βασικό τους μισθό και να υπάρξουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση»

Τη στιγμή που η αγανάκτηση ανάμεσα στους πανεπιστημιακούς φουντώνει, ενώ η κυβέρνηση επιτίθεται πολύμορφα, όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά και στο ίδιο το έργο τους, μέσω των νόμων και ρυθμίσεων που ετοιμάζει, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΠΚ) παρεμβαίνει στο χώρο των πανεπιστημιακών με ένα ολοκληρωμένο κείμενο-πλαίσιο.

Η ΔΠΚ αναφέρεται συνολικά στις αποφάσεις της Μπολόνια και της Πράγας, που «έγραψαν» τις κατευθύνσεις υποβάθμισης πανεπιστημίων-ΤΕΙ, και συγκεκριμένα στα νομοσχέδια που τις υλοποιούν (για μεταπτυχιακά, διά βίου εκπαίδευση, αξιολόγηση, χειραγώγηση μέσω ΕΠΕΑΕΚ). «Οι κατευθύνσεις της έρευνας - σημειώνει χαρακτηριστικά - υπαγορεύονται ολοένα και στενότερα από την απαίτηση εξυπηρέτησης οικονομικών και γενικότερων ιδεολογικών-πολιτικών συμφερόντων της άρχουσας τάξης. Δυναμώνει η κατακερματισμένη έρευνα στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Περιορίζεται ασφυκτικά η ελεύθερη και ανιδιοτελής αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας και η ερευνητική δημιουργία».

«Συνολικά, κάτω από την ομπρέλα της "Ενιαίας Ευρωπαϊκής Ανώτατης Εκπαίδευσης" τα πανεπιστήμια και η επιστήμη υποτάσσονται στις ανάγκες της άρχουσας τάξης και απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από τις λαϊκές ανάγκες. Το διδακτικό προσωπικό αλλοτριώνεται και δημιουργούνται συνθήκες που το απομακρύνουν από την κοινωνική του αποστολή», συμπεραίνει η ΔΠΚ και τονίζει ότι «απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις προβάλλει αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε, η αντίσταση και η διεκδίκηση ενός νέου κοινωνικού ρόλου του πανεπιστημίου. Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο, δημοκρατικό πανεπιστήμιο των λαϊκών αναγκών, που εντάσσεται σε ένα σύστημα πραγματικά δωρεάν Παιδείας και σε μια άλλη πορεία της χώρας».

Ακριβώς γι' αυτό προβάλλει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων αντίστασης στην υλοποίηση των κατευθύνσεων της Μπολόνια και διεκδίκησης ουσιαστικής ενίσχυσης της ανώτατης εκπαίδευσης, αντίθεσης στην ιδιωτικοποίησή της. Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσει και τα ιδιαίτερα αιτήματα για τον κλάδο των πανεπιστημιακών και, συγκεκριμένα, ανάμεσα στ' άλλα απαιτεί: Κατάργηση του νόμου για την υπηρεσιακή κατάσταση και το μισθολόγιο, επαναφορά της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υποχρεωτικά για όλο το ΔΕΠ, ένταξη των επιδομάτων στο βασικό μισθό, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αύξηση των θέσεων του ΔΕΠ στα ΑΕΙ, εξασφάλιση του δικαιώματος σε ένα ελάχιστο όριο χρηματοδότησης όλων των μελών ΔΕΠ για τη διεξαγωγή έρευνας, κατάργηση του νόμου, που αφορά σε επιχειρηματικές δραστηριότητες από τα πανεπιστήμια και από μέλη ΔΕΠ, με σκοπό την εκμετάλλευση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Στο δρόμο του αγώνα από την Τρίτη

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Γιάννενα

Σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις προχωρούν οι φοιτητές, με αιχμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις μεταπτυχιακές σπουδές και την έρευνα, που σπάει σε κύκλους την ανώτατη εκπαίδευση υποβαθμίζοντάς την και παραδίδει την έρευνα στις επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα αντιδρούν συνολικά στην επίθεση που εξαπολύεται απέναντι στην ανώτατη εκπαίδευση. Πρώτο τους ραντεβού είναι την ερχόμενη Τρίτη 5/3, οπότε θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 11 μ.μ. και πορεία, ενώ, μετά από κύκλο Γενικών Συνελεύσεων και στις σχολές που δεν πρόλαβαν να γίνουν την προηγούμενη βδομάδα, προσανατολίζονται σε νέο συλλαλητήριο στις 13 του Μάρτη.

Για την κινητοποίηση της Τρίτης έχουν ήδη πάρει αγωνιστικές αποφάσεις οι φοιτητικοί σύλλογοι Βιολογικού, ΤΕΑΠΗ (Νηπιαγωγών), ΦΕΠΑ (Φοιτητικής Εστίας Ιλισίων), Φυσικού, Χημικού και Μαθηματικού, που απαιτούν απόσυρση του νομοσχεδίου για τα μεταπτυχιακά και του νόμου ψευτοανωτατοποίησης των ΤΕΙ, λένε «όχι» στην αξιολόγηση των πανεπιστημίων από τις επιχειρήσεις και διεκδικούν: Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, χωρίς τον αναχρονιστικό διαχωρισμό σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, μεταπτυχιακά ενός κύκλου που θα οδηγούν απευθείας σε διδακτορικό δίπλωμα (κι όχι στα κάθε είδους μεταπτυχιακά που υποβαθμίζουν τις προπτυχιακές σπουδές, όπως τα ΜΔΕ και τα ΔΠΣ, που φτιάχνει η κυβέρνηση), δικαίωμα στη σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα για όλους και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Οι παραπάνω σύλλογοι καλούν και τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους σε συντονισμό το Σάββατο 23/3, ενώ με το ίδιο πλαίσιο αιτημάτων στο δρόμο του αγώνα βγαίνουν την Τρίτη 5/3 και οι φοιτητές των Ιωαννίνων, με απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ