Σάββατο 2 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Φταίνε οι επιλογές των μαθητών»

Εκεί απέδωσε την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΕ Αρτας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Σε λάθος επιλογές των μαθητών απέδωσε χτες ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Γκεσούλης τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 1ο και 2ο ΤΕΕ της Αρτας, που καλούνται να εξυπηρετήσουν πολλαπλάσιους μαθητές από τις προδιαγραφές τους, απαντώντας χτες σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σπύρου Στριφτάρη. Συγκεκριμένα, αν και οι προδιαγραφές του κτιρίου όπου στεγάζονται ήταν για 300 μαθητές και τρεις ειδικότητες, σήμερα λειτουργούν σ' αυτό δύο ΤΕΕ με 800 περίπου μαθητές και 12 ειδικότητες. Επίσης, αν και έχει περάσει πάνω από τη μισή σχολική περίοδο ακόμη λείπουν βιβλία ενώ πολλά βιβλία ειδικότητας αλλά και γενικής παιδείας έφτασαν στα ΤΕΕ μετά τα Χριστούγεννα.

Για όλα αυτά ο υφυπουργός υποστήριξε ότι «η χωροταξική κατανομή του μαθητικού πληθυσμού δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο» με αποτέλεσμα να έχουν πληθώρα μαθητών τα δυο σχολεία.

Απαντώντας στα περί χωροταξικού σχεδιασμού ο Σπύρος Στριφτάρης σημείωσε ότι «στη Φιλοθέη ούτε αστική συγκοινωνία υπάρχει, ούτε τίποτε και είναι δύσκολο να μετακινηθούν τα παιδιά. Γι' αυτό υπάρχει και ο συνωστισμός στα δυο σχολεία - παραπάνω από 750 μαθητές - ενώ είναι σχολεία με προδιαγραφές για 300 μαθητές».

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί, ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε ότι «κάνουν μάθημα στο κυλικείο και σε αποθήκες. Σε αίθουσες που ήταν για 30 μαθητές κάνουν μάθημα 60 μαθητές». Πρόσθεσε ότι «τα σχολικά βιβλία δεν έχουν φθάσει ακόμη», ενώ «στους υπολογιστές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα από 2 μέχρι 5 άτομα σε έναν υπολογιστή». Ο Σπύρος Στριφτάρης ζήτησε από τον υφυπουργό Παιδείας να πάρει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ