Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές. Βαθμιαία ο καιρός στη δυτική Ελλάδα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις ενισχυόμενοι σταδιακά σε πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 2-6, στη δυτική Ελλάδα από 0-13, στην υπόλοιπη χώρα από 2-12, και στη Θεσσαλονίκη από 2-5 βαθμούς.
Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Πάρνηθα παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά σε πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-9, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
42 π.Χ. Εκτελείται, κατά διαταγή του Μάρκου Αντώνιου, ο καιροσκόπος Μάρκος Τούλιος, γνωστός ως Κικέρωνας. Πολιτικός και συγγραφέας, έχει μείνει γνωστός ως ο σπουδαιότερος ρήτορας της Ρώμης, αλλά και ως πολιτικάντης, εκμεταλλευτής των περιστάσεων.
1941 Εκδηλώνεται η αιφνιδιαστική ιαπωνική επίθεση στην αμερικανική ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ, στη Χαβάη. 3.500 νεκροί και τραυματίες, 800 αγνοούμενοι, 300 εξουδετερωμένα αεροπλάνα, 8 βυθισμένα θωρηκτά, πάμπολλα κατεστραμμένα πλοία οι αμερικανικές απώλειες.
1965 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας ακυρώνει τον αφορισμό που είχε επιβληθεί στην Εκκλησία της Ρώμης το 1054.
1974 Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος επιστρέφει στη Λευκωσία, όπου τον υποδέχονται σαν ήρωα μετά από 4,5 μήνες μετά το εναντίον του χουντικό πραξικόπημα.
1988 Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σκοτώνει στην Αρμενία πάνω από 25.000 άτομα.
1995 Η άκατος του διαστημοπλοίου «Γαλιλαίος» εισχωρεί με επιτυχία στην ατμόσφαιρα του πλανήτη Δία.
Το 9ο Συνέδριο υπέβαλε σε κριτική την πολιτική και δράση του Κόμματος από το 8ο Συνέδριό του και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στη γραμμή και στη δράση του από το 8ο Συνέδριο μέχρι τη 12η Ολομέλεια (Φλεβάρης 1968) κυριάρχησε βασικά η δεξιά οπορτουνιστική παρέκκλιση και προσδιόρισε τις αιτίες.
Το Συνέδριο έθεσε πρωταρχικό καθήκον την οικοδόμηση ισχυρού κόμματος με γερές οργανώσεις, ριζωμένες μέσα στην εργατική τάξη, στην εργαζόμενη αγροτιά και σε όλο τον εργαζόμενο λαό, δεμένες με τις μάζες, κόμμα ικανό να μπει επικεφαλής της πάλης του ελληνικού λαού και να τον οδηγήσει στη νίκη.
Το 9ο Συνέδριο ψήφισε νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ, στο οποίο χαρακτήρισε την Ελλάδα «χώρα με μέσο επίπεδο ανάπτυξης, με διαμορφωμένο κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό και με χαρακτηριστικό γνώρισμα τη σημαντική εξάρτηση από το ξένο μονοπωλιακό κεφάλαιο και το διεθνή ιμπεριαλισμό, γίνεται χώρα βιομηχανική-αγροτική». Στη στρατηγική επεξεργασία θεωρούσε ότι η χώρα θα φτάσει στο σοσιαλισμό μέσα από μια ενιαία επαναστατική διαδικασία, που θα περιλαμβάνει δυο στάδια επαναστατικών μετασχηματισμών: Ενα δημοκρατικό, αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό και ένα σοσιαλιστικό στάδιο.
Το Συνέδριο, παίρνοντας υπόψη την ύπαρξη της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, καθόρισε ως πρώτο βήμα της ενιαίας επαναστατικής διαδικασίας την εγκαθίδρυση του «καθεστώτος της Νέας Δημοκρατίας».
Το 9ο Συνέδριο, διορθώνοντας τη λαθεμένη θέση του 8ου Συνεδρίου, που χαρακτήριζε τη μη μονοπωλιακή αστική τάξη ως «εθνική αστική τάξη», καθόρισε ότι «η ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της ενιαίας επαναστατικής πορείας θα πραγματοποιηθεί από την εργατική τάξη σε συμμαχία με την εργαζόμενη αγροτιά και με τη συσπείρωση γύρω από τη συμμαχία αυτή των μεσαίων στρωμάτων της πόλης, της προοδευτικής δημοκρατικής διανόησης, καθώς και άλλων δυνάμεων, που θα συμμετάσχουν στην εγκαθίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και που στην πορεία θα πειστούν για την ανάγκη της ολοκλήρωσης του μετασχηματισμού αυτού».
Το Συνέδριο εξέλεξε Κεντρική Επιτροπή, από την οποία επανεκλέχτηκε Α΄ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ο Χαρίλαος Φλωράκης.