Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ

1. «Θέλουμε λιγότερα. Λιγότερες σπατάλες. Λιγότερη ανεργία. Λιγότερα λόγια».

Αυτό είναι το σύνθημα που έχει επιλέξει η ΔΑΠ, παράταξη της ΝΔ στα ΑΕΙ, για την προεκλογική της αφίσα.

Εχουμε να τους πούμε τα εξής:

Την κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν τα έφεραν οι σπατάλες, αλλά η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Δεύτερο, είμαστε η γενιά που δε θέλει λιγότερα, αντίθετα τα θέλει όλα: Μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια. Είμαστε η γενιά που δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με το μέλλον που μας ετοιμάζει το κεφάλαιο. Δε θα γίνουμε εμείς οι δούλοι του 21ου αιώνα, αντίθετα θα είμαστε η γενιά των ανατροπών και της αντεπίθεσης. Είμαστε η γενιά που τα θέλει όλα και τα διεκδικεί. Αυτό το μήνυμα θα στείλει και η κάλπη των φοιτητικών εκλογών, η πρώτη μεγάλη κάλπη που ανοίγει μετά την ανακοίνωση των αντιλαϊκών μέτρων, αυτό το μήνυμα στέλνει η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα. Λιγότερα θέλουμε να είναι τα ψηφοδέλτια των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, που με την ταυτόχρονη άνοδο της Πανσπουδαστικής θα στείλει μήνυμα ότι διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει, τίποτα λιγότερο.

2. «Παλεύουμε για τα όνειρά μας. Σηκώνουμε ψηλά τη γροθιά μας».

Αυτό είναι το σύνθημα που έχει επιλέξει η παράταξη της ΠΑΣΠ στα ΑΕΙ για την προεκλογική της αφίσα.

Ελεος!

Οι εκπρόσωποι, της κυβέρνησης που έχει προχωρήσει στη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων, που πρόσφατα ψήφισε μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ. και την Μπακογιάννη ένα σκληρό πακέτο μέτρων, μιλάνε για πάλη.

Το μόνο πράγμα για το οποίο παλεύει η ηγεσία της ΠΑΣΠ είναι να μαζέψει όσο γίνεται περισσότερες ψήφους έγκρισης της κυβερνητικής πολιτικής. Γι' αυτό σκυλιάζει και επιστρατεύει τη συκοφαντία, τον αντικομμουνισμό. Αθωώνει την πολιτική του κόμματός της.

Οι φοιτητές πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτές τις δυνάμεις, να τις μαυρίσουν. Να νιώσουν οι πλασιέ της κυβέρνησης στις σχολές τη δύναμη των φοιτητών που αγωνίζονται, των φοιτητών που παλεύουν για τα όνειρά τους που δε χωράνε στη μερική απασχόληση, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην ανεργία, στην Παιδεία - εμπόρευμα. Στις 19 Μάη τα παιδιά που το μέλλον τους δε χωρά στον εφιάλτη που ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., με την ψήφο τους, θα τους απαντήσουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ