Πέμπτη 29 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Συμφώνησαν ακόμα και στην κατάργηση του ασύλου!

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας εξαπολύεται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μια γιγάντιας έκτασης επίθεση κατά των λαών. Πολύ χαρακτηριστική είναι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναθέσει στο ΝΑΤΟ την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σ' αυτή την κατεύθυνση κινείται και η τελευταία απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πάτρας, που επιτρέπει να παρθούν μέτρα «ασφάλειας» στο χώρο του πανεπιστημίου στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας «για την προστασία των Ολυμπιακών ομάδων ποδοσφαίρου»! Η υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ πρυτανική αρχή εισηγήθηκε ουσιαστικά την κατάργηση του ασύλου και τη δυνατότητα, με αφορμή την Ολυμπιάδα, να παραβιάζεται κάθε στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα. Πρόσφατη είναι η - με περηφάνια - δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα του «σχεδίου ασφάλειας», που μιλούσε για παρακολούθηση όλων των μουσουλμάνων φοιτητών της Πάτρας!

Εντάσσεται αυτή η απόφαση στο πλαίσιο της «γιορτής των πολιτισμών» και του «Ολυμπιακού πνεύματος» ή είναι ακόμα μια αφορμή για μεγαλύτερο φακέλωμα και έλεγχο των φοιτητών, σε μια περίοδο μάλιστα, που η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ - συνέχεια της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ - πρόκειται να οξύνει τη δυσαρέσκεια των φοιτητών και του λαού γενικά;

Σ' αυτή την κίνηση, η Σύγκλητος βρήκε για άλλη μια φορά σύμμαχους και σε αγαστή μεταξύ τους συνεργασία, το μαύρο μέτωπο της ΔΑΠ - ΠΑΣΠ, που χωρίς κανένα ενδοιασμό στήριξαν μέσα στη Σύγκλητο και σε άλλα όργανα την κατάργηση του ασύλου. Απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι είναι «κολλημένοι με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τα κόμματά τους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αυτούς δηλαδή που χέρι χέρι έδωσαν και δίνουν «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές, πρωτοστατούν στις πιέσεις για τον εκβιασμό του κυπριακού λαού, καλλιεργούν το ραγιαδισμό και τη μοιρολατρία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ