Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Ιδού η Ρόδος...

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές τις προηγούμενες μέρες συμμετείχαν σε γενικές συνελεύσεις και γενικότερα συλλογικές διαδικασίες, συζήτησαν, αποφάσισαν και συμμετείχαν μαζικά στις χτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις, μαζί με τους εργαζόμενους, προτάσσοντας το αίτημά τους ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.

Πέρα όμως από τις αγωνιστικές διαθέσεις των φοιτητών, από αυτές τις διαδικασίες καταγράφτηκαν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ιδού οι... τοποθετήσεις

Ολες οι τοποθετήσεις των συνδικαλιστών της ΔΑΠ, όλα τα πλαίσια με τις προτάσεις της ξεκινούσαν και τέλειωναν με επιχειρήματα για... να πείσουν τους φοιτητές ότι πρέπει να πληρώνουν για τις σπουδές τους.

Η ΠΑΣΠ συνέχισε υποκριτικά να ψελλίζει το «όχι» της στην αναθεώρηση του Συντάγματος και να βροντοφωνάζει με τις πράξεις της το ΝΑΙ στην ιδιωτικοποίηση: ψήφισε σε όλη σχεδόν την Ελλάδα τα Ινστιτούτα Διά Βίου Εκπαίδευσης (που έχουν δίδακτρα), προτείνει γραφεία ευρέσεως στέγης στις σχολές αντί για εστίες και δωρεάν στέγαση, ψηφίζει εδώ και χρόνια τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά...

Το ΔΙΚΤΥΟ, μαζί με την ΠΑΣΠ, αποκαλύφθηκε καλώντας σε «αγώνα» μαζί με τη ΓΣΕΕ η οποία αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη στη λίστα αναμονής της ιδιωτικοποίησης και περιμένει την αναθεώρηση για να αναγνωριστεί η Ακαδημία εργατοπατέρων που έχει φτιάξει ως «ιδιωτικό πανεπιστήμιο»!

Ιδού και η πράξη...

Στη σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Χαλκίδας: η ΔΑΠ είχε τα πρακτικά του συλλόγου και δεν ενημέρωσε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την απόφαση του συλλόγου να παραμείνουν κλειστά για χτες τα εργαστήρια και να μη γίνουν μαθήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμμετάσχουν οι σπουδαστές στην κινητοποίηση όπως είχε αποφασίσει ο σύλλογός τους!

Στο Φυσικό Αθήνας ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο η ΔΑΠ, αποφάσισαν με διάφορες δικαιολογίες να... αλλάξουν τις αποφάσεις των μαζικών γενικών συνελεύσεων των φοιτητών για συμμετοχή στη χτεσινή κινητοποίηση.

Κι ο κατάλογος είναι μακρύς ακόμα...

Υ.Γ. Το είπαμε για πλάκα, αλλά το έκαναν κι αυτό: στις 8 Μάρτη, ιστορική Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, μέρα μνήμης των αγώνων και των θυσιών των εργατριών της κλωστοϋφαντουργίας στις ΗΠΑ για ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς... η ΔΑΠ στο Πάντειο καλούσε τις φοιτήτριες να γλεντήσουν σε μαγαζί με ανδρικό στριπ σόου! Η σαπίλα των «αξιών» τους δεν έχει τελειωμό!!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ