Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Αυτοί που κολάκευαν την «πλατεία»

«Ποιος ωθούσε στην τυφλή βία ενάντια στους "κλέφτες πολιτικούς"; Ποιος κολάκευε την πλατεία με τις μούντζες, τα συνθήματα "να καεί η Βουλή", "οι 300 στην κρεμάλα", ή "όποιος ψηφίσει τα μέτρα να πάει στο Γουδή"; (τόπος εκτελέσεων στο παρελθόν). Ποιος καλλιέργησε αυτό το υπόβαθρο; Τα αστικά κόμματα και τα επιτελεία τους, μαζί και τα αστικά ΜΜΕ. Ετσι, για παράδειγμα, τη μέρα της απεργίας, ακροδεξιά στοιχεία, τραμπούκοι των γηπέδων, μπράβοι της νύχτας έσπρωχναν τους "αγανακτισμένους" σε τέτοια δράση και σε απόλυτο συντονισμό με τους κουκουλοφόρους, στήνοντας την προβοκάτσια για να χτυπηθεί το οργανωμένο ταξικό κίνημα, προκαλώντας την κρατική καταστολή ενάντιά του. Στη συνέχεια εμφανίζονται και κάποιοι του ΣΥΝ να συμμετέχουν σε παρόμοιες δράσεις

Υπονομεύουν τη λαϊκή πάλη

Ετσι ξετυλίγεται μια οξυμένη αντιπαράθεση (...) που δεν έχει στόχο μόνο τον αποπροσανατολισμό και την εκτόνωση των λαϊκών αντιδράσεων. Θέλουν να συκοφαντηθεί η λαϊκή αντίδραση και να "νομιμοποιηθεί" η καταστολή της οργανωμένης λαϊκής ανυπακοής και της ταξικής πάλης, που αποτελεί το εμπόδιο στην αντιδραστική αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος και τον πραγματικό αντίπαλο που μπορεί να το ανατρέψει. Εχουν τεράστια ευθύνη όσοι συνέβαλαν στην κατασκευή τέτοιων φαινομένων, τα οποία σήμερα αποδίδουν σε άλλες αιτίες. Οι ίδιοι συνέβαλαν στη δημιουργία και έκφραση αυτής της βίας, επιτελώντας τάχα δημοκρατικό καθήκον ως ταγοί της ενημέρωσης, όταν πρόβαλλαν ως λύση "οι κλέφτες στη φυλακή" αλλά και την πλατεία με την κρεμάλα για τους 300.

Εχουν στόχο το οργανωμένο κίνημα

Δεν πείραξε τους δημοσιολόγους, τους βουλευτές των αστικών κομμάτων, το πανό με την κρεμάλα, τους πείραξε όμως το πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη που καλούσε σε λαϊκό ξεσηκωμό. Αφού, λοιπόν, το αστικό πολιτικό σύστημα και η προπαγάνδα του κατασκεύασαν αυτά τα φαινόμενα, τώρα μιλούν για κινδύνους για τη δημοκρατία, κινδύνους που οι ίδιοι δημιούργησαν συνειδητά. Και το χρησιμοποιούν ως μοχλό ενάντια στο οργανωμένο κίνημα εκτοξεύοντας απειλές» (το σχόλιο στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ