Τρίτη 10 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Χωρίς «πρωτοτυπίες»: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο Συμβούλιο Κορυφής τις προτάσεις της για το Ασφαλιστικό, που θα προβλέπουν: αύξηση ορίων ηλικίας στα 65 χρόνια (τώρα στην Ελλάδα το όριο είναι τα 59,5 και στην Ευρωπαϊκή Ενωση τα 61 χρόνια), επιμήκυνση του εργασιακού βίου με την παροχή κινήτρων, εξάλειψη της πρόωρης συνταξιοδότησης και αύξηση των ποσοστών του εργαζόμενου πληθυσμού σε σχέση με το εργατικό δυναμικό. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πρωτοτυπήσει από τα ευρωπαϊκά μέτρα... Πρέπει από τώρα, σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες, να εξηγηθεί πως η κοινωνική πολιτική της Ελλάδας δε θα μπορεί στο μέλλον να διαφέρει από εκείνη των λοιπών Ευρωπαίων εταίρων μας» (Στ. Ψυχάρης - ΒΗΜΑ της Κυριακής).

Το «δεύτερο κόμμα»: «Στο ερώτημα για το ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της ανεργίας, της υγείας και του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, το ΠΑΣΟΚ κατατάσσεται "τρίτο κόμμα". Το ποσοστό που καταλαμβάνει το κυβερνών κόμμα είναι χαμηλότερο από τη ΝΔ αλλά και από όσους υποστηρίζουν την άποψη ότι "κανένα από τα δύο κόμματα" δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα παραπάνω προβλήματα» (Πάνος Αμυράς - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Βοηθάτε γιατί... «Η κοινή λογική λέει να βοηθήσει η Ν.Δ. την απερχόμενη κυβέρνηση Σημίτη, έμμεσα ή άμεσα - ή έστω να μην της φέρνει σοβαρά εμπόδια ώστε να κλείνουν ένα-ένα τα τεράστια προβλήματα... Αυτό που έκανε ο έμπειρος Μητσοτάκης, να συνταχθεί δηλαδή με τις κυβερνητικές προσπάθειες και να προχωρήσουν σε μια λύση για τα σκουπίδια, θα έπρεπε να το κάνει η Ν.Δ. `Η τουλάχιστον να μην αντιδράσει!» (Δ. Ρίζος -ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ).

«Νέος» στόχος: «Η αλήθεια είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι στις επόμενες εκλογές θα ηττηθούν. Γνωρίζουν ότι η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι αναστρέψιμη και προσβλέπουν πλέον στον περιορισμό της. Ο νέος στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να ηττηθεί με τη μικρότερη δυνατή διαφορά. Ωστε αφ' ενός να παίξει ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις και αφ' ετέρου - το κυριότερο - να αποφύγει τον κίνδυνο διασπάσεως» (ΕΣΤΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ