Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Και «προληπτικές» συλλήψεις; «Ετσι για μια ακόμη φορά από την κοινή γνώμη τίθεται το ερώτημα: εφόσον είναι γνωστοί οι κουκουλοφόροι βάνδαλοι, γιατί δεν παρεμποδίζεται εγκαίρως η δράση τους; Αν η πρόληψη των βανδαλισμών και των πυρπολήσεων δεν είναι δυνατή (και γιατί όχι;), γιατί δεν προετοιμάζεται η επί τόπου σύλληψή τους, η αφαίρεση της κουκούλας και η φωτογράφισή τους; Καμία από αυτές τις ενέργειες δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αντιδημοκρατική, εφόσον συνδέεται με πρόληψη ή με κύρωση ενεργειών που θίγουν τις περιουσίες αθώων πολιτών και εμπόρων, που θέτουν σε κίνδυνο άμεσο τη ζωή πολιτών και αστυνομικών» (Από το άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ).

Μοιρασιά τότε... «Ο κ. Κόκκαλης τόνισε χαρακτηριστικά: "Οταν το 1992 ήταν να αναλάβω τον Ολυμπιακό είχα επισκεφθεί τον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Το θέμα της συνάντησης ήταν να δούμε πως μπορούμε να ρυθμίσουμε και να τακτοποιήσουμε τα μεγάλα χρέη που είχαν δημιουργηθεί στον Ολυμπιακό πριν από το 1992. Είχαμε κάνει κάποιες προτάσεις και πριν αρχίσουμε ο κ. Μητσοτάκης μου είπε "ξέρεις ποιος ήταν εδώ στο γραφείο μου πριν από εσένα; Ο κ. Βαρδινογιάννης". Σκέφτηκα ότι πήγε για την υπόθεση των ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ και ρώτησα τον κ. Μητσοτάκη για να μου απαντήσει. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά και μου αποκάλυψε ότι ο Βαρδινογιάννης του είπε: "Δώσε στον Κόκκαλη τα ψηφιακά, αλλά μην του δίνεις τον Ολυμπιακό". Ας το διαψεύσει ο ένας ή ο άλλος» (ΝΕΑ).

...Και τώρα! «Σ' ένα μπαρ της Πανόρμου, δίπλα από τα γραφεία της EYΔE/ΠΑΘΕ (της ειδικής υπηρεσίας του YΠEXΩΔE), ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής "Θεμελιοδομή" μοίρασε χτες τις οικονομικές προσφορές που κατέθεσαν οι 18 από τις 19 τεχνικές εταιρίες που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού άξονα ΠΑΘΕ (Σκάρφια - Λαμία). H συμφωνία για τη μοιρασιά των έργων σε Εγνατία Οδό και ΠΑΘΕ (συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ), μεταξύ των ομίλων που ανήκουν στη νέα ανώτατη τάξη του εργοληπτικού πτυχίου, επήλθε ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις και τώρα μπορούμε να προβλέψουμε ότι το συγκεκριμένο έργο θα το αναλάβει η "Θεμελιοδομή"» (Φ. Κόλλιας - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ