Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Περιττό βάρος»... «Στα σαλόνια, όπου παίρνονται οι αποφάσεις, συζητούν για το επόμενο σχήμα, τον επόμενο ηγέτη. Ο κ. Σημίτης δεν εξυπηρετεί πλέον τα σχέδια των ισχυρών κέντρων εξουσίας. Η κυβέρνηση, που τα έδωσε όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, ιδιωτικοποίησε το κράτος, αποδόμησε την εργασία και κατακερμάτισε την κοινωνική αλληλεγγύη, είναι πλέον ένα περιττό βάρος. Ο κ. Σημίτης ολοκλήρωσε το βρώμικο παιχνίδι της συντηρητικής παλινόρθωσης της χώρας και οι καραγκιοζοπαίχτες του εκσυγχρονισμού του δείχνουν την πόρτα» (Βασ. Μουλόπουλος - «ΒΗΜΑ»).

Το ζητούμενο... «Και μπορεί τα σενάρια να σηκώνουν πολύ ...νερό και ακόμα περισσότερη συζήτηση, αλλά αυτό που μπορούμε σίγουρα να πούμε πλέον είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, έστω και με αυτόν τον τρόπο, δείχνει να ανακτά την πρωτοβουλία των κινήσεων, να είναι αυτό που επιβάλλει την πολιτική ατζέντα. Η στρατηγική του ώριμου φρούτου, που είχε υιοθετήσει εδώ και καιρό η ΝΔ, φαίνεται να δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα και, αν δεν αναθεωρηθεί, η ΝΔ θα παρακολουθεί και θα περιμένει απλώς τις εξελίξεις, χωρίς να είναι σε θέση να τις επηρεάσει καθοριστικά...» (Σήφης Πολυμήλης - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Τόπο στον Μεσσία... «Χάρις στον Σημίτη, που αποφάσισε στην πλέον κρίσιμη καμπή για το ΠΑΣΟΚ και τον τόπο, να παραχωρήσει τη θέση του στον γιο του μεγάλου ηγέτη, Ανδρέα Παπανδρέου, η Δημοκρατική Παράταξη ξαναβρήκε τον εαυτό της, την ΠΙΣΤΗ για τη ΝΙΚΗ στις επόμενες εκλογές, που πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΩΣ και κυρίως την ΕΛΠΙΔΑ για ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ μέρες...» («ΑΥΡΙΑΝΗ»).

Πρωτοπορία... «Ο Γ. Παπανδρέου δεν κουβαλάει μόνο το όνομα του ιδρυτή της παράταξής μας, αλλά είναι κι ένας πολιτικός με πρωτοποριακές ιδέες και έμπειρος όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα και την Ευρώπη... Πάντως, η ΝΔ, με έκδηλα σημάδια πανικού, τον έχει επιλέξει ως ηγέτη και εγώ δε βλέπω τον λόγο γιατί να της χαλάσουμε το χατίρι» (Γ. Φλωρίδης - υπουργός Δημόσιας Τάξης - «ΕΘΝΟΣ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ