Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Το «μυστικό»...«Μια επικράτησή του (σ.σ. του ΠΑΣΟΚ) προϋποθέτει ότι το άθροισμα των τριών κομμάτων της άκρας Αριστεράς (!) θα περιοριστεί κάτω από το 8%-8,5% του εκλογικού σώματος έναντι 11,5% το 2000» (Ι. Κ. Πρετεντέρης - ΒΗΜΑ).

Ολα ανοιχτά...«Δείχνουν και οι δύο δημοσκοπήσεις - της ΜΕΤΡΟΝ και της ΑΛΚΟ - που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, ότι όλα είναι ανοιχτά στην αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ να σπάει το φράγμα του 3% και να μικραίνει πάλι το άνοιγμα με τη ΝΔ, μετά την υπόθεση Πάχτα... Θα δοθεί η μάχη στους αναποφάσιστους, στο περίφημο εκκρεμές, που τελικά κρίνει την αναμέτρηση και δίνει τη νίκη, αλλά για το ΠΑΣΟΚ μένει και η μάχη της συσπείρωσης» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Καμία συμφωνία;...«Ο λαός απαιτεί πολιτική αλλαγή κι αυτή την αλλαγή μόνον η ΝΔ μπορεί να την εξασφαλίσει. Μια παράταξη που δεν έχει έρθει σε καμιά προηγούμενη συμφωνία με εξωθεσμικούς παράγοντες. Μια παράταξη που θέλει την καταπολέμηση της διαπλοκής. Γι' αυτό και θα νικήσει. Είτε το θέλουν οι εξωθεσμικοί παράγοντες είτε όχι...» (Από το άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ).

«Εκχώρηση» συμφερόντων: «Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος πήγε στη Νέα Υόρκη αποφασισμένος να μην αποδεχθεί αυτά που τελικώς απεδέχθη. Είναι γνωστό ότι του ασκήθηκαν ασφυκτικές πιέσεις όχι μόνο από την Ουάσιγκτον, αλλά εμμέσως και από την Αθήνα. Οι K. Σημίτης και Γ. Παπανδρέου δεν έχουν κρύψει ότι επιδιώκουν λύση στη βάση του σχεδίου Ανάν. Γι' αυτό και την κρίσιμη στιγμή άφησαν μόνο του τον Κύπριο πρόεδρο. Στην πραγματικότητα, με τη στάση τους δηλώνουν εμμέσως πλην σαφώς ότι η Ελλάδα δε θέλει να έχει συμφέροντα και ρόλο στην Κύπρο και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο» (Σταύρος Λυγερός -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ