Τετάρτη 17 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Διαπιστώσεις...«Η διαπίστωση είναι κοινή: Η αντιτρομοκρατική πολιτική Μπους δέχτηκε σημαντικό πλήγμα από τους Ισπανούς. Ο νικητής των εκλογών σοσιαλιστής Ροντρίγκεθ Θαπατέρο ανακοίνωσε: την αποχώρηση των Ισπανών από το Ιράκ, την εγκατάλειψη της συμμαχίας με τους Μπους και Μπλερ, ζητώντας να κάνουν αυτοκριτική, και την προώθηση της ευρωπαϊκής ενότητας. Ακόμη και η "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" χαρακτήρισε "αυστηρή τιμωρία της πολιτικής Μπους" το αποτέλεσμα των εκλογών» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Αλλαγή;...«Η αλλαγή στην Ισπανία δρομολογεί μια γενικότερη αλλαγή στην Ευρώπη. Καθοριστικότερο σημείο της η δημόσια δέσμευση για αποχώρηση από το Ιράκ του ισπανικού εκστρατευτικού σώματος, αν η κατάσταση σε αυτή τη χώρα και οι εξελίξεις δεν τεθούν υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών. Γεγονός το οποίο, πολύ απλά, σημαίνει ότι ενισχύεται αποφασιστικά το μέτωπο των ευρωπαϊκών δυνάμεων οι οποίες διαφωνούν με τον αμερικανικό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος της τρομοκρατίας και υποστηρίζουν την αναζήτηση πολιτικών και άρα αποτελεσματικότερων λύσεων» (Από το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ).

Με το καλημέρα...«Πιέσεις να μετάσχει η Ελλάδα, με κάποιο τρόπο, στη δύναμη του Ιράκ μετέφερε χθες στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλο, ο αμερικανός πρεσβευτής Τ. Μίλερ, στην πρώτη επίσκεψή του στο Πεντάγωνο, με τη νέα κυβέρνηση» (Γ. Τσακίρης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Πανηγύρι πολυεθνικών...«Αυτό που τις τελευταίες δεκαετίες προσφέρεται πομπωδώς ανά τετραετία ως "Ολυμπιακοί Αγώνες" δεν είναι παρά ένα μεγάλο διεθνές φεστιβάλ αθλητικού εμπορίου. Μιλάμε πια για έναν τεράστιο αθλητικό "τζίρο" με τη διακίνηση νέων μοντέλων "σούπερ" αθλητών, αθλημάτων παλαιών και νέων (που προσφέρονται για αγορές ποικίλων νέων αθλητικών ειδών), νέων ηλεκτρονικών "γκάτζετ" για τον χώρο των MME και γενικώς για μια τεραστίων διαστάσεων διαφημιστική διεθνή επιχείρηση. Τίποτε το σχετικό με "ολυμπιακό πνεύμα" δεν έχουν, βεβαίως, όλα αυτά» (Κ.Ι. Αγγελόπουλος - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ