Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Η Ολυμπιάδα

«Μόνο αφελείς θα περίμεναν ότι οι σημερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων. Θα μπορούσε ποτέ να είναι απαλλαγμένοι ιδιοτελών συμφερόντων. Του λόγου το αληθές έρχεται να επιβεβαιώσει αυτός ο ιδιότυπος εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στον αγγλικό Τύπο. Οπου μια ιστορική εφημερίδα - ο "Ομπσέρβερ"- αναρωτιέται τι σκοπιμότητες υπηρετεί μία άλλη ιστορική εφημερίδα - οι "Τάιμς"» (Οι ΡΙΠΕΣ στα ΝΕΑ).

Οι θεατές της... ακρίβειας

Η εκτίμηση είναι γενική και απόλυτα βάσιμη: η παρατεινόμενη πετρελαϊκή κρίση, οδηγεί με βεβαιότητα σε κύμα ανατιμήσεων, που αναμένεται να εκδηλωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, απειλώντας να διαμορφώσουν εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της αγοράς (...). Εύλογη, κατά συνέπεια, η ανησυχία, αλλά και επιβεβλημένος ο προβληματισμός για την κυβέρνηση, η οποία οφείλει να συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή ότι δε γίνεται να παραμένει απλός θεατής» (Η ΓΝΩΜΗ στο ΕΘΝΟΣ).

Και οι... μπίζνες

«Επιπλέον 400 ειδικούς στην αντιτρομοκρατία αστυνομικούς, επιμένει να φέρει στην Ελλάδα η Ουάσιγκτον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δημιουργώντας πρόσθετο πονοκέφαλο στην Αθήνα, που έχει διαμηνύσει ότι κάτι τέτοιο "δε χρειάζεται"» (Το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ