Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πολύ σύντομο

«Κανέναν δεν έβλαψε λίγη χαρά, λίγη ελπίδα και πάνω απ' όλα αυτό το "σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας" σε μια Αθήνα (μια Ελλάδα), όπου όλα επιτρέπονται - όπου ξαφνικά δεν υπάρχουν κόκκινα και πράσινα φανάρια, λωρίδες κυκλοφορίας, απαγορευτικά σήματα, όπου ο "Ζητάς" αφήνει τους τρελαμένους πιτσιρικάδες που τον περικυκλώνουν να του ζωγραφίσουν χεβιμεταλάδικα σχέδια στη μοτοσικλέτα κι όπου η αξιότιμη κυρία του διπλανού διαμερίσματος εξυμνεί με αποκριάτικη ελευθεριότητα το "τιμημένο"» (ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Η αγία τριάδα

«Ο παπάς, ο δήμαρχος κι ο δάσκαλος... Οι διοργανωτές προσπάθησαν να φέρουν στα "μέτρα" τους την αυθόρμητη ανάγκη των πολιτών για πανηγυρισμούς, με μια εκδήλωση που θύμισε σχολική γιορτή της δεκαετίας του '60» (η Μαρία Νταλιάνη στα «ΝΕΑ»).

Για να μην ξεχνιόμαστε

«Κατ' ουσίαν στο "Ολυμπιακό αρχείο" θα συγκεντρώνονται πληροφορίες και για άτομα με λευκό ποινικό μητρώο» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Γι' αυτό μόνον ένας νεκρός...

«Σε επιφυλακή θα βρίσκονται σήμερα (σ.σ. χτες) οι δήμοι, οι νομαρχίες και οι αρμόδιες υπηρεσίες για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς (...) σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς ο κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά είναι σήμερα ιδιαίτερα αυξημένος» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).

Ολοταχώς στο ...μέλλον

«Η Βουλή των Λόρδων της Βρετανίας έδωσε χτες το ελεύθερο στους γονείς να σωφρονίζουν τα τέκνα τους διά της ράβδου, καταψηφίζοντας νομοσχέδιο που πρόβλεπε απαγόρευση των ξυλοδαρμών» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ