Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Λύκος φυλάει πρόβατα;

«Μία κοινωνική αναταραχή σε εξέλιξη δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορες τις κυβερνήσεις της Ευρώπης οι οποίες επιτέλους πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι αρχηγοί των κρατών στα συμβούλια κορυφής να πάψουν να παίζουν τους Πόντιους Πιλάτους» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Αιτήματα έχουν;

«Στόχος των απεργών και των διαδηλωτών είναι η αποδοκιμασία της πολιτικής λιτότητας, της ακρίβειας, της ανεργίας, των κυβερνητικών σχεδιασμών για το ωράριο, το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις» (από το πρώτο θέμα στην «ΑΥΓΗ»).

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

«Στην Αθήνα διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 μετά το μεσημέρι στο Πεδίο του Αρεως, ενώ συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

Το έργο

«Η κ. Γιαννάκου - Κουτσίκου καλείται να παίξει ρόλο τυμπανιστή. Τι σόι υπουργός Παιδείας είναι, αν δεν παίξει κι αυτή ταμπούρλο στο κεφάλι των παιδιών; Αλλαγές λοιπόν στο ωράριο και στον τρόπο σπουδών. Το ίδιο και ο Γιώργος, ο Αρσένης, όλοι όσους θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια. Αλλαγές χάριν των παιδιών. Αλλαγές χάριν του έθνους. Αλλαγές για το καλό. Το αποτέλεσμα είναι καταχωρισμένο στις τσέπες των οικογενειών, στην αγωνία των γονιών, στα θύματα των ...αυτοκτονιών και στους χειρότερους δείκτες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της ποιότητας ζωής (...) οι υπουργοί αλλάζουν αλλά το ίδιο έργο συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ: "Σκοτώνουν τ' άλογα πριν γεράσουν"!» (ο Δ. Δανίκας στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ