Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Εκτίμηση ...Κατεχάκη

«Κατά έγκυρη εκτίμηση, η τρομοκρατία είναι κύμα που φουσκώνει. Οσο καθυστερεί η εμφάνιση προκήρυξης τόσο συσσωρεύεται ο φόβος ότι αυτή θα βγει ύστερα από αιματηρό χτύπημα που θα προκαλέσει αίσθηση. Στην περίπτωση αυτή, ο κύκλος που έκλεισε το 2002, ξανανοίγει» (ο Δ. Μητρόπουλος στα «ΝΕΑ»).

Τρέμετε θησαυροφυλάκια

«Η εντύπωση που καλλιεργείται απ' αυτούς που για ίδιον όφελος θέλουν να εμποδίσουν την όποια μεταρρυθμιστική προσπάθεια είναι ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις γίνονται για να εξυπηρετηθεί το "μεγάλο κεφάλαιο". Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Οι ρήξεις και τομές για τις οποίες γίνεται λόγος το τελευταίο διάστημα, εφόσον τελικώς προχωρήσουν θα ωφελήσουν το κοινωνικό σύνολο, τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών» (το άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Κλαυθμώνος

«Εναλλακτικά σενάρια για την πρόσληψη στο Δημόσιο μη μόνιμου προσωπικού, που δεν θα έχει τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα, αλλά θα καταλαμβάνει για ορισμένο χρονικό διάστημα ειδικές οργανικές θέσεις οι οποίες θα συσταθούν για αυτόν τον σκοπό, εξετάζει η κυβέρνηση μετά το "επιτυχημένο παράδειγμα" κατά την έκφραση του ίδιου του πρωθυπουργού "της συμφωνίας του ΟΤΕ"» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

Ορισμένα από τα αυτονόητα

«Τουρκικές πηγές μετέδωσαν επτά σημεία αλλαγών που φέρεται να ζήτησε από τα Ηνωμένα Εθνη ο πρόεδρος Παπαδόπουλος. Τα σημεία αυτά είναι η πλήρης αποχώρηση των τουρκικών και των ελληνικών στρατευμάτων, ο τερματισμός των επεμβατικών δικαιωμάτων της Αγκυρας και η ανάληψη των εγγυήσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η επιστροφή όλων των περιουσιών στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, οι έποικοι να μην υπερβαίνουν τους 30.000, ισχυρή κεντρική κυβέρνηση, το Κυπριακό να μη συνδεθεί με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και κατάργηση επιδιαιτησίας και χρονοδιαγραμμάτων σε ό,τι αφορά τη διαδικασία νέων συνομιλιών» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ