Τρίτη 4 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το κλίμα

«Είναι επίσης σαφές ότι η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να αποκομίσει κομματικά οφέλη γίνεται με γενικεύσεις και υπερβολές που αδικούν το ήθος και το ύφος της νέας διακυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ και τα φιλικά του ΜΜΕ προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα γενικευμένης καχυποψίας και να περάσουν στην κοινή γνώμη το μήνυμα ότι "όλοι είναι ίδιοι", συμψηφίζοντας την αμαρτωλή ιστορία ενός ΠΑΣΟΚικού διεφθαρμένου κράτους, με μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν αποτελούν παρά εξαιρέσεις στους κανόνες διακυβέρνησης που έχει επιβάλλει ο Κώστας Καραμανλής». (Από το κύριο άρθρο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»)

Η ουσία (1)

«Σε πλήρη ισχύ τίθεται από σήμερα ο εργασιακός νόμος που καθιερώνει το ελαστικό οκτάωρο και την αλλαγή στο καθεστώς των υπερωριών.

Στην πράξη, διευθέτηση του χρόνου εργασίας σημαίνει πως ένας μισθωτός μπορεί να δουλεύει ως 10 ώρες την ημέρα σε περιόδους κατά τις οποίες οι ανάγκες της επιχείρησης είναι αυξημένες...

... Οσον αφορά τις υπερωρίες, η προσαύξηση του καταβαλλόμενου ωρομισθίου λόγω νομίμου υπερωριακής απασχόλησης - δηλαδή υπάρχει η σχετική άδεια - φτάνει το 50% για τις πρώτες 120 ώρες το χρόνο. Αν οι εργαζόμενοι κάνουν πάνω από 120 ώρες νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης, δίνεται προσαύξηση 75% στο καταβαλλόμενο ωρομίσθιο». (Το ρεπορτάζ από την «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»)

Η ουσία (2)

«Στον διπλασιασμό της τιμής 1.500 "φθηνών" φαρμάκων που σήμερα πωλούνται έως 3 ευρώ οδηγεί το νέο σύστημα κοστολόγησης στο οποίο κατέληξε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η λίστα των φαρμάκων που θα εκτοξευθούν περιλαμβάνει παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιαλλεργικές αλοιφές, αντιβιοτικά, σκευάσματα για το στομάχι κ.ά.». (Από το ρεπορτάζ των Χ. Αναγνωστόπουλου - Χρ. Κολώνα στο «ΕΘΝΟΣ»)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ