Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μάθε παιδί μου νάσαι δούλος

«Καθημερινά από τις 10 έως τις 12 το πρωί και από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιούνται σεμινάρια, τα οποία θα απευθύνονται κυρίως σε μαθητές Λυκείου, με σκοπό να τους προσφέρουν στοιχειώδεις επαγγελματικές κατευθύνσεις από έμπειρα στελέχη του ιδιωτικού τομέα» (η είδηση στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Το «σοκ» της υπουργού

«Η εφαρμογή της αξιολόγησης είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση όχι για να επιβιώσουν τα ελληνικά ιδρύματα, αλλά ακόμη και για να αποτελέσουν απλές κουκκίδες του ενιαίου ευρωπαϊκού χάρτη Ανώτατης Εκπαίδευσης που συντάσσεται με ορίζοντα το 2010 (...) προκάλεσε αληθινό σοκ η απόφαση της συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να μην εφαρμόσει το νέο νόμο (...) το γεγονός ενόχλησε σφόδρα την υπουργό Παιδείας (...) υπό αυτές τις συνθήκες το πιο φιλόδοξο εγχείρημα του υπουργείου Παιδείας θα είναι η ανατροπή των συσχετισμών δυνάμεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση που θα επιχειρηθεί με τις αλλαγές στο νόμο - πλαίσιο των ΑΕΙ. Το 2006 θα είναι η χρονιά των πανεπιστημίων. Εάν δεν πετύχει η επέμβαση στην τρίτη βαθμίδα, ουδεμία ελπίδα υπάρχει στο ορατό μέλλον να απλώσει η αξιολόγηση ρίζες στις άλλες δύο βαθμίδες» (το άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Καθαρή η απειλή

«Δεν μπορούμε να συζητήσουμε για πληροφορίες που θα θέσουν σε κίνδυνο την επιτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών, της επιβολής της τάξης και των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων. Αναμένουμε από τα άλλα κράτη να συμμεριστούν την άποψή μας. Εναπόκειται στις κυβερνήσεις και στους πολίτες των χωρών αυτών να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον τους ή εναντίον άλλων χωρών. Και να αποφασίσουν πόσες απόρρητες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές» (η δήλωση της Κοντολίζα Ράις/ ΤΟ ΒΗΜΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ