Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η αξία της περιπέτειας

«Η έννοια "κινητικότητα" φορτίστηκε αρνητικά, και η άμυνα των νέων στην ανεργία και την έλλειψη θέσεων απασχόλησης έγινε μανία για μια θέση στο Δημόσιο (...) σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου οι Ελληνες επιθυμούν λιγότερο από κάθε άλλον Ευρωπαίο τη μετεγκατάσταση σε άλλη χώρα ή άλλη περιοχή (...) η αλλαγή - κι εδώ - ως έννοια και ως πρακτική, ακόμη και για τις νέες ηλικίες, είναι φορτισμένη αρνητικά. Επιβεβαιώνοντας έτσι την εικόνα μιας κλειστής κοινωνίας, που στερεί από τα νεαρά μέλη της την αξία της περιπέτειας, με ό,τι μπορεί να σημαίνει για την προσωπική και την εργασιακή εμπειρία» (η Χριστίνα Κοψίνη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Το γοητευτικό χρέος

«Η γοητεία του πλαστικού χρήματος ενισχύει την καταναλωτική μανία των Ελλήνων, οι οποίοι χρωστούν περισσότερα από 8,5 δισ. ευρώ σε πιστωτικές κάρτες και 21,5 δισ. ευρώ σε καταναλωτικά δάνεια (...) τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών εκτινάχτηκαν από το επίπεδο των 3,7 δισ. ευρώ το 2001 στα 8,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2005, ενώ την ίδια περίοδο το συνολικό χρέος των ελληνικών νοικοκυριών από καταναλωτικές δαπάνες εκτινάχτηκε με τη σειρά του από τα 7,8 δισ. στα 21,5 δισ. ευρώ» (η Ευγενία Τζώρτζη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Και το αυτοδημιούργητο κεφάλαιο

«Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν τη δεκαετία 1994 - 2004 κατά 134%, ενώ μόνο την περίοδο 1999 - 2002 στην περιοχή των Αθηνών η αύξηση ανήλθε σε 164% (...) είναι προφανές ότι την περίοδο αυτή δημιουργήθηκαν περιθώρια κέρδους για τους κατασκευαστές κατοικιών» (οι εκτιμήσεις από το ΙΟΒΕ/ ΤΑ ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ