Σάββατο 20 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ενα τυχαίο γεγονός

«Διασχίζοντας χτες το μεσημέρι τη Β. Σοφίας και ενώ συνομιλούσε με συνάδελφό του στο κινητό, ο υπογράφων είδε ξαφνικά την οθόνη του τηλεφώνου του να γεμίζει με αλλόκοτα μικρά τετραγωνάκια. Εκλεισε τη συσκευή η οποία όμως ενεργοποιήθηκε αυτόματα και μάλιστα χωρίς να ζητηθεί το pin. Σκέφτηκε ότι θα ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά στη συνέχεια κοίταξε γύρω του και διαπίστωσε ότι βρισκόταν έξω από το κτίριο της βρετανικής πρεσβείας» (με υπογραφή Ν.Μ. στο «ΕΘΝΟΣ»).

Ο εφιάλτης

«Η ρουκέτα φαίνεται ότι ήταν το αναγκαίο πρόσθετο για να γείρει η ζυγαριά (...) η εξουσία έχει τη δυνατότητα να καλλιεργεί το φόβο στην τηλεοπτική μάζα και κατ' αυτό τον τρόπο να διαμορφώνει κλίμα. Είναι στη φύση της άλλωστε να επιδιώκει την άσκηση του μεγαλύτερου δυνατού ελέγχου στην κοινωνία. Ολα αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι εάν τεθεί δίλημμα, ο μεγάλος χαμένος θα είναι τα δικαιώματα (...) η λογική της κατηφόρας είναι ο πάτος και η "θεολογία της ασφάλειας" μπορεί να μας οδηγήσει σε εφιάλτη» (ο Σταύρος Λυγερός στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Η «τηλεοπτική εικόνα»

«Το να καταγγέλλεις την αστυνομική αυθαιρεσία όταν οι τηλεοπτικές εικόνες που άλλοτε χρησιμοποιούνταν ως "μάρτυρες αλήθειας" σε διαψεύδουν παντάπασιν, αγγίζει πια, τα όρια της παράκρουσης» (ο Λ. Κανάς στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ