Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΗΜΕΡΑΣ
  • ΣΥΜΦΩΝΑ με το Γαλλικό Πρακτορείο, οκτώ Ιρακινοί άμαχοι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από πύραυλο που έπεσε χτες το πρωί σε υπαίθρια αγορά λαχανικών της κοινότητας Ναχράουαν νοτιοανατολικά της Βαγδάτης.
  • ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ «UH-60 Μπλακ Χοκ» καταρρίφθηκε από την ιρακινή αντίσταση στην Καρμπάλα ενώ εκτελούσε επιχειρησιακή αποστολή. Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν έντεκα άτομα, από τα οποία πιθανότατα σκοτώθηκαν επτά.
  • ΕΠΙΣΗΣ, ένα μαχητικό μονοθέσιο αεροπλάνο «HORNET» καταρρίφθηκε από τους Ιρακινούς πάλι στην περιοχή της Καρμπάλα.
  • ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ κάποιων αμερικανοβρετανικών μέσων ενημέρωσης να «μπουκάρουν στη Βαγδάτη» εικονικά, πολύ πριν την πραγματικότητα, οι μάχες συνεχίζονται σκληρές σε όλα τα μέτωπα και η αντίσταση του ιρακινού λαού ξετυλίγεται σε ολόκληρη τη διαδρομή από το Ουμ Κασρ έως τη Βαγδάτη. Είναι χαρακτηριστικό πως όλες τις πόλεις της διαδρομής οι εισβολείς τις έχουν παρακάμψει. Επίσης, Ελληνες ανταποκριτές βεβαίωναν χτες πως δημοσιογράφοι πήγαν στο αεροδρόμιο, που τα βρετανικά ΜΜΕ βεβαίωναν πως κατελήφθη και αν και κοίταξαν με τους τηλεφακούς διέκριναν για χιλιόμετρα μόνο ιρακινές δυνάμεις...
  • ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ των αμερικανικών δυνάμεων (CENTCOM)που εδρεύει στο Κατάρ, ανακοίνωσε χτες πως δεν υπήρξε «βομβαρδισμός του αμάχου πληθυσμού στη Βαγδάτη», επαναλαμβάνοντας πως όλα τα πλήγματα κατά της ιρακινής πρωτεύουσας είναι «επιθέσεις ακριβείας». Αρα, ή τρελαθήκαμε και βλέπουμε τα κομματιασμένα κορμιά των παιδιών με τη φαντασία μας όλοι μαζί, ή είμαστε ανώριμοι και δεν καταλαβαίνουμε πως πράγματι αποτελούν... στρατιωτικό στόχο. Η χειρότερη απ' όλες τις εκδοχές είναι να έχουν δίκιο οι άνθρωποι για εκείνο το «ακριβείας», δηλαδή σκόπιμα να κτυπούν αμάχους για να κάμψουν το ηθικό του λαού που αντιστέκεται.
  • Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Β. Πούτιν δήλωσε με πολύ νόημα πως «για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους η Ρωσία δεν έχει συμφέρον από ήττα των ΗΠΑ στο Ιράκ»...
  • Ο ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Γκέρχαρντ Σρέντερ δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Εθνη πρέπει να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του μεταπολεμικού Ιράκ και επίσης ότι παραμένει αντίθετος στον πόλεμο, αλλά τώρα ελπίζει ότι θα τελειώσει γρήγορα και ότι ο ιρακινός λαός θα είναι σε θέση να ζήσει ελεύθερος από τη δικτατορία... Ολο και κάτι μας θυμίζει ο γερμανός καγκελάριος!!!
  • Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΥΠΟΥ του Ιράκ διάβασε σήμερα στην ιρακινή τηλεόραση νέο μήνυμα του Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος επαινεί τους υπερασπιστές της πόλης Κουτ.
  • ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ οριστικοποιεί σχέδια για να διαχειριστεί προσωρινά μετά τον πόλεμο τον ιρακινό πετρελαϊκό τομέα, παρά τις αντιρρήσεις που υπάρχουν μεταξύ των συμμάχων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, έγραψε χτες η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ».
  • Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ραδιοτηλεοπτικών Δικτύων (EBU) διαμαρτυρήθηκε για τους περιορισμούς που θέτει ο αμερικανικός στρατός στους δημοσιογράφους που προσπαθούν να καλύψουν τον πόλεμο στο Ιράκ.

Αναλυτικά σελίδες 12-17



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ