Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Εξι πρώην αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Αργεντινής καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για το βασανισμό ενός 15χρονου στη διάρκεια της τελευταίας δικτατορίας. Μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν και ο πρώην στρατηγός Ομάρ Ριβέρος, που καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά για το βασανισμό και τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 15χρονου Φλορεάλ Αβεγιανέδα και την απαγωγή της μητέρας του, Ιρις.

ΑΣΓΚΑΜΠΑΤ.-- Ο Τουρκμένος πρόεδρος Γκουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ προσκάλεσε χτες τον Ιρανό ομόλογό του Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ στα εγκαίνια του νέου αγωγού τουρκμενο-ιρανικού αγωγού φυσικού αερίου τον προσεχή Δεκέμβρη. Τον Ιούλη, Τουρκμενιστάν και Ιράν είχαν καταλήξει σε συμφωνία για την κατασκευή του μήκους 30,5 χιλιομέτρων αγωγού από την πόλη Ντεβλεταμπάτ, στα ανατολικά του Τουρμενιστάν, προς το Ιράν, με αρχική δυναμικότητα μεταφοράς 12,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως.

ΣΕΟΥΛ.-- Επέστρεψε στη χώρα του χτες ο 44χρονος Νοτιοκορεάτης εργαζόμενος στον όμιλο «Χιουντάι» στο βιομηχανικό πάρκο Καεσόνγκ της ΛΔ Κορέας, που είχε τεθεί υπό κράτηση από τον περασμένο Μάρτη για εξύβριση των βορειοκορεατικών αρχών. Αφέθηκε ελεύθερος με μεσολάβηση της προέδρου του ομίλου «Χιουντάι» Χιουν Τζανγκ-Εουν, που μετέβη στην Πιονγιάνγκ πριν δύο μέρες γι' αυτόν το σκοπό.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Καμιά δεκαριά ένοπλοι κρατώντας βέλη, ασπίδες και μαχαίρια επιτέθηκαν χτες και σκότωσαν τον 72χρονο Σκοτσέζο γεωλόγο Κμπελ Μπρίτζες, με αφορμή την αντιδικία δύο εταιρειών για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων ημιπολίτιμων λίθων στη νοτιοανατολική Κένυα. Ο Μπρίτζες θα γνωμοδοτούσε για την έναρξη μεταλλευτικών εργασιών στην περιοχή...

ΠΡΑΓΑ.-- Η τσεχική αστυνομία συνέλαβε χτες 12 ακροδεξιούς ως ύποπτους για εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλη στην πόλη Βίτκοφ της βορειο-ανατολικής Τσεχίας εναντίον μιας οικογένειας Ρομά με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρά εγκαύματα τρία άτομα, ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι ηλικίας δύο ετών.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ξυλοδαρμούς μέχρι θανάτου των οπαδών της αντιπολίτευσης, που συνελήφθησαν κατά τις κινητοποιήσεις εναντίον του εκλογικού αποτελέσματος, κατήγγειλε για ακόμα μία φορά ο Μέχντι Καρουμπί.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η βελγική δικαστική αστυνομία υποψιάζεται υψηλόβαθμους δικαστές της χώρας ότι έχουν στήσει ένα σύστημα διαφθοράς και πλαστογραφίας και εκφράζει ανησυχίες ότι μπορεί να τεθούν εμπόδια στην έρευνά της, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της φλαμανδόφωνης εφημερίδας «De Tijd».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ