Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί, ενώ οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια της έκρηξης.

ΡΩΜΗ.-- Συνολικά 8 Ιταλοί αστυνομικοί ενός τμήματος συνοικίας της Νάπολης συνελήφθησαν με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, πλαστογραφία, κατάχρηση δημοσίου χρήματος, μετέδωσε χτες το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa».

ΑΛΜΑΤΙ.-- Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν χτες τα ξημερώματα σε αγωγό φυσικού αερίου στο Καζακστάν με αποτέλεσμα να σταματήσει προσωρινά η ροή της παροχής φυσικού αερίου στη γειτονική Ρωσία, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Εκτάκτων Περιστάσεων της χώρας. Από τις εκρήξεις ξέσπασε πυρκαγιά, ωστόσο, μέχρι που γράφονταν αυτές οι λέξεις, δεν είχαν αναφερθεί τραυματισμοί.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Νέους δασμούς σε χαρτί που εισάγεται από την Κίνα και την Ινδονησία πρόκειται να επιβάλλει το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ διότι «συμπέρανε» ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών το επιδοτούν παράνομα κι επιδίδονται σε προνομιακή ανταλλαγή. Στο ανακοινωθέν του, αναφέρει ότι θα δώσει εντολές στην υπηρεσία τελωνείων και φύλαξης των συνόρων να εισπράξει μετρητά ή χρεόγραφα βάσει των νέων δασμών.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Περισσότερες από 200 ζωές σε όλη την Κεντρική Αμερική, έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα η περίοδος των βροχών και το πέρασμα των κυκλώνων για το 2010, ενώ η πλειοψηφία των θανάτων οφείλεται σε πνιγμούς σε περιοχές που πλημμύρισαν ή σε κατολισθήσεις. Στο Μεξικό, τουλάχιστον 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το Μάη και έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 49 θάνατοι στη Νικαράγουα, 20 στην Ονδούρα και 44 στη Γουατεμάλα.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει τις εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο μέλλον για την αποθήκευση πυρηνικών αποβλήτων, στο πλαίσιο του προγράμματος για την παράταση του χρόνου ζωής των πυρηνικών εργοστασίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung». Μέχρι σήμερα υπάρχουν εγκαταστάσεις στις περιοχές Γκορλεμπέν και Σκαχτ Κόνραντ, οι οποίες λειτουργούν υπό την εποπτεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας προστασίας από τη ραδιενέργεια, που υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ