Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΟΤΣΙ.-- Συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε χτες ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, όπου ανάμεσα στα άλλα υπογράφτηκαν συμφωνίες για τη διμερή εταιρική σχέση στον τομέα του εκσυγχρονισμού, καθώς και για τη συνεργασία στον τομέα της ανάπτυξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΣΟΦΙΑ.-- Χωρίς δώρο Χριστουγέννων θα μείνουν φέτος οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι στη Βουλγαρία καθώς η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών, Συμεών Ντιάνκοφ, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει δυνατότητα να διατεθεί μέρος του προϋπολογισμού για το δώρο των Χριστουγέννων. Παράλληλα, η Βουλή της χώρας ενέκρινε χτες τον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει έσοδα άνω των 16,1 δισεκατομμυρίων λέβα (περίπου 8 δισ. ευρώ), εκ των οποίων τα 3,2 δισ. ευρώ αναμένεται να προέλθουν από το ΦΠΑ και τα υπόλοιπα από περικοπές των δημοσίων δαπανών.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Ισραηλινό κατασκοπευτικό μηχανισμό, που είχε τοποθετηθεί στο ιδιωτικό τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο, υποστήριξε ότι εντόπισε η σιιτική λιβανική οργάνωση «Χεζμπολλάχ», μια πληροφορία που, μέχρι το βράδυ, δεν είχε επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Είκοσι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη σφοδρή σύγκρουση δύο λεωφορείων σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Βαγδάτη με τη νότια πόλη Χίλλα. Οι επιβάτες των λεωφορείων ήταν σιίτες προσκυνητές, στην πλειοψηφία τους από το Ιράν, που κατευθύνονταν προς τη Σαμάρα.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Η πλειοψηφία των πολιτών της ΠΓΔΜ (περίπου 60%) δεν έχει εμπιστοσύνη στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς τη χώρα τους, υποστηρίζει δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας των Σκοπίων «Ντνέβνικ» (Dnevnik).

ΝΑΙΡΟΜΠΙ.-- Κενυάτης αστυνομικός σκοτώθηκε χτες από έκρηξη που σημειώθηκε σε φορτηγάκι της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι, όταν ένας άνδρας, πιθανώς σομαλικής καταγωγής, πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο όχημα, που μετέφερε αστυνομικούς.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Τους 1.400 έφτασαν οι κάτοικοι των σερβικών πόλεων Λιουμπόβιγια, Λόζνιτσα και Πριγεπόλιε, που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, λόγω της ανόδου της στάθμης στους ποταμούς Δρίνο και Λιμ. Οι δήμοι Πριγεπόλιε και Λόζνιτσα, στη δυτική Σερβία, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ