Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη βορειοδυτική Ιταλία, ενώ τουλάχιστον άλλοι 6 αγνοούνται στις περιφέρειες της Λιγουρίας και της Τοσκάνης, σύμφωνα με τις αρχές. Χείμαρροι και ποταμοί υπερχείλισαν από την αδιάκοπη νεροποντή, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, να κλείσουν αυτοκινητόδρομοι και να ακινητοποιηθούν τρένα.

ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ.-- Εκτακτη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Σαλβαδόρ με τη συμμετοχή όλων των χωρών της Κεντρικής Αμερικής για την εκτίμηση των ζημιών των πρόσφατων πλημμυρών, που κόστισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, ενώ οι πληγέντες ξεπερνούν τους 700.000. Την ίδια στιγμή σε κυκλώνα ενισχύθηκε η τροπική καταιγίδα «Ρίνα» στην Καραϊβική, η οποία, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC), απειλεί την Κεντρική Αμερική και κυρίως τις ακτές του Μεξικού.

ΣΕΟΥΛ.-- Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Λ. Πανέτα, αποκάλεσε χτες στη Σεούλ τη ΛΔ Κορέας «σοβαρή απειλή» προσθέτοντας ότι το Πεντάγωνο θα ενισχύσει τα αμερικανικά στρατεύματα στη Ν. Κορέα.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Οκτώ πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες (ανάμεσά τους οι GSK, AstraZeneca, Novartis, Pfizer, Sanofi) συμφώνησαν χτες να δημιουργήσουν στο πλαίσιο του ΟΗΕ μία βάση δεδομένων σχετικά με πατέντες φαρμάκων ώστε τάχα να προωθηθεί η έρευνα για την ανεύρεση θεραπείας για 21 τροπικές ασθένειες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ