Τρίτη 8 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Ψήφο εμπιστοσύνης από το ρουμανικό Κοινοβούλιο έλαβε χτες το βράδυ ο εντολοδόχος πρωθυπουργός και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Βίκτορ Πόντα, αποσπώντας 284 ψήφους ενώ 94 βουλευτές ψήφισαν κατά. Τον Απρίλη είχε προηγηθεί η καταψήφιση της προηγούμενης κυβέρνησης του Μιχάι Ραζβάν Ουνγκουρεάνου δύο μόλις μήνες μετά την ανάληψη εξουσίας και εν μέσω διαδηλώσεων κατά της πολιτικής λιτότητας.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής έφθασαν τα 442 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011 αυξανόμενες σε ετήσια βάση κατά 20,5% την τελευταία δωδεκαετία, σύμφωνα με κοινή έκθεση της Διαμερικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης και της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης. Η έκθεση επίσης σημειώνει ότι οι δύο περιφέρειες έχουν θέσει σε εφαρμογή 18 συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου, έχουν συνάψει και υπογράψει πρόσφατα άλλες 4 και ακόμη 8 είναι υπό συζήτηση.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) απέστειλαν μήνυμα, επιβεβαιώνοντας τη σύλληψη του Γάλλου δημοσιογράφου Ρομεό Λανγκλουά, ο οποίος τραυματίστηκε και εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μαχών κοντά στη Φλορένσια της νότιας επαρχίας Κακέτα και ενώ ήταν ενσωματωμένος στις τακτικές Ενοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα, οι FARC ανακοίνωσαν ότι θα τον απελευθερώσουν σύντομα και ότι είναι απολύτως ασφαλής.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία ξεκίνησε χτες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να συζητήσει θέματα συνεργασίας με τον Σλοβένο ομόλογό του, Γιάνεζ Γιάνσα, τον Πρόεδρο, Ντανίλο Τουρκ, και τον πρόεδρο της Βουλής, Γκρέγκορ Βίραντ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ